Yüceer'in sorusuna Müezzinoğlu'ndan cevap geldi

Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, madde bağımlılarının mekanı haline gelen eski Çorlu Devlet Hastanesi'nin akıbetini önergeyle sormuştu. Binanın göçme öncesi durumda olduğunu söyleyen Sağ

GÜNDEM 12.02.2015 19:06:00 0
Yüceer

CHP (Cumhuriyet Halk Partisi)  PM (Parti Meclisi) Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, madde bağımlılarının mekanı haline gelen ve Çorlulular’ı tedirgin eden eski Devlet Hastanesi’ni Meclis gündemine taşıdı. Madde bağımlıları tarafından kullanılan metruk binaların suça mekan teşkil ettiğini belirten Yüceer, 1963 yılından bu yana Çorlu Devlet Hastanesi olarak hizmet veren ve yeni hastanenin hizmete girmesiyle kaderine terk edildiğini belirtti.

MÜEZZİNOĞLU CEVAP VERDİ

CHP’li Yüceer’in soru önergesine yanıt veren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Tekirdağ Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yıkım talebine ilişkin hazırlanan dosyanın değerlendirildiğini belirtti. Müezzinoğlu, İl Sağlık Müdürlüğü teknik elemanlarınca düzenlenen 11.07.2014 tarihli raporda, söz konusu hastanenin depreme dayanım ve güçlendirme projesinin hazırlanması işi kapsamında bir şirket tarafından hazırlanan raporda, yapının analizler sonucu taşıyıcı sistemde yetersizlikler olduğu, deprem performansı analizleri sonucunda göçme öncesi durumda olduğu, binanın güçlendirilmesi gerektiği sonucuna ulaşıldığı, ayrıca 3,4,5 No’lu parsellerin arsa sahiplerine bırakılması için yıkımın gerçekleştirilmesinin gerektiğini kaydetti. Bakan Müezzinoğlu, söz konusu binaların yıkılmasına komisyon tarafından 27.10.2014 tarihinde oy birliğiyle karar verildiğini bildirdi.

KARAR VAR UYGULAMA YOK!

Yaklaşık 3 ay önce Sağlık Bakanlığı tarafından yıkımına karar verilmesine, binanın göçme öncesi durumda olmasına rağmen herhangi bir çalışma yapılmamasını eleştiren Yüceer, aynı metruk binanın küçük çocuklar tarafından da oyun alanı olarak kullanıldığına dikkat çekti. Yüceer, “Karar var, uygulama yok! Bu binanın yıkılması için daha neyi bekliyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

Marmara Haber