Tekirdağ TSO'dan Ak Parti İl Başkanı Akçay'a ziyaret

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi Tekirdağ Ak Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Ziyarete Tekirdağ TSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, Sayman Üye Taner Karaoğlu, YÃ

GÜNDEM 8.02.2015 17:10:00 0
Tekirdağ TSO

HAYIRLI OLSUN ZİYARETİNDE BULUNDULAR 

Tekirdağ TSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Günay, Yönetim Kurulu olarak yapılan kongre sonrası yeniden Başkan seçilen Ahmet Akçay ve yönetimine nezaket ziyareti gerçekleştirdiklerini, kongrenin Ak Parti İl Başkanlığı’na ve Tekirdağ’a hayırlı olmasını temenni etti. Günay, önümüzdeki genel seçimler içinde Akçay’a başarılar diledi. Anlamlı ziyaret için Tekirdağ TSO Yönetim Kuruluna teşekkür eden Ak Parti İl Başkanı Ahmet Akçay, gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

TORSAB’I ÖNEMSİYORUZ

Ziyaret sırasında yapılan sohbetlerde konuşan Tekirdağ TSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, “Türkiye’nin önde gelen tarım ve sanayi kenti olan Tekirdağ’ımızda Tekirdağ Organize Sanayi Bölgesi (TORSAB) 2013 yılının sonlarında kuruldu. Tekirdağ merkez ilçede diğer ilçelere oranla işsizlik oranı daha fazla olarak karşımıza çıkıyor. Planlı yapılan hiçbir projeden şehirlere zarar gelmez. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, bir yere yatırım yapılabilmesi için birkaç faktör ön planda olması gerek. Bunlar, ulaşım, altyapı, hammaddelere yakınlık, satış ağları, iş gücü ve bunun gibi birçok faktörü sayabiliriz. İşte TORSAB bu faktörlerin hepsini içinde barından lokasyon olarak çok önemli bir Organize Sanayi Bölgesi olarak karşımıza çıkıyor. TORSAB faaliyete başladığında yaklaşık 11.000-12.000 kişinin istihdamı öngörülüyor. Şehrimiz için çok önemli bir proje ve şehrin menfaatleri ön planda olduğu için TTSO olarak biz bu projeyi çok önemsiyoruz.”diye konuştu.

ÇALIŞTAY YAPMAYI PLANLIYORUZ

TORSAB ile ilgili önümüzdeki günlerde bir çalıştay yapmayı planladıklarını da söyleyen Günay, “Çalıştaya Valimiz, Milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, Süleymanpaşa Belediye Başkanımız, Esnaf Odalarımız, Siyasi Parti İl ve İlçe Başkanlarımız ve diğer Kamu kurum ve kuruluşlarımızın temsilcilerini davet edip, TORSAB neden isteniyor? TORSAB neden istenmiyor? TORSAB’ın şehrimize katkısı ne olacak? Bu ve bunun gibi soruların cevabını hep birlikte bulmak istiyoruz. Diğer yandan, şehrimizin ekonomik yapısına baktığımızda 2013 yılına göre 2014 yılında yüzde 15 bir gerileme söz konusu. Şehrin kanaat önderleri ve yerel yöneticileri ile birlikte hareket ederek sürdürülebilir ekonomik canlılığı elbirliği ile sağlamayız” dedi.

AKÇAY TORSAB’A DESTEK VERDİ

Ak Parti İl Başkanı Ahmet Akçay, TORSAB konusunda Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’nı desteklediklerini ve Tekirdağ TSO olarak TORSAB ile ilgili daha çok atak yapılması gerektiğini sözlerine ekledi. Gerçekleşen ziyaret karşılıklı fikir alışverişinde bulunulmasının ve toplu fotoğraf çekinilmesinin ardından ziyaret sona erdi.

Marmara Haber