Kılıçdaroğlu'ndan Edirne'ye geçmiş olsun

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Edirne'de yaşanan su taşkının ardından, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'a gönderdiği mesajda Edirne Halkı'na geçmiş olsun dileklerini

GÜNDEM 6.02.2015 18:09:00 0
Kılıçdaroğlu

GEÇMİŞ OLSUN MESAJI GÖNDERDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a gönderdiği mesajında Edirne’deki su taşkınlarını önleme konusundaki projelerin takipçisi olarak, parti olarak ellerinden geleceğini yapacaklarını belirtti.

Kılıçdaroğlu, 1 Şubat 2015 tarihinden bu yana Edirne’de yaşanan taşkın felaketinde can kaybının olmamasının teselli olduğunu belirterek şunları kaydetti: "Serhat kentimiz Edirne'yi Pazar gününden itibaren adeta esir alan taşkın felaketinde can kaybı olmaması tesellimizdir. Tunca ve Arda nehirleri ile birleşen Meriç'te ani debi yükselmesi nedeniyle oluşan taşkınların yarattığı mal kaybı ve özellikle 5 bin kişinin yaşadığı Karaağaç bölgesindeki ulaşım aksamaları karşısında gösterdiğiniz özverili çalışma her türlü takdirin ötesindedir.

Taşkınlara karşı, Meriç nehri tabanının temizlenerek derinleştirilmesi çalışmalarının önemi bu son felaketle daha iyi anlaşılmıştır. Ani debi artışlarının taşkına dönüşmemesi amacıyla bu çalışmaların hızlanması ve kısa zamanda tamamlanması yönünde parti olarak elimizden geleni yapacağımızı peşinen duyurmak isterim.

Sizin şahsınızda tüm Edirne'deki yurttaşlarımıza tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." dedi.