Yüceer afetleri TBMM'ye taşıdı

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Süleymanpaşa Naip Mahallesi'nde sera üreticilerinin uğradığı zararı ve Çorlu Seymen'de yapılmak istenen kuvarsit ocağını TBMM Genel Kurulu'nda

GÜNDEM 6.02.2015 18:08:00 0
Yüceer afetleri TBMM

Süleymanpaşa Naip Mahallesi’nde sera üreticilerinin uğradığı zararı ve Çorlu Seymen'de yapılmak istenen kuvarsit ocağını önergelerle Meclis gündemine taşıyan CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) PM (Parti Meclis) Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, sorunları bir kez de Genel Kurul’da dile getirdi.

SERALARDA HASAR

TBMM Genel Kurul’da yerinden söz alan Yüceer, Tekirdağ’da etkisini sürdüren lodosun hayatı olumsuz etkilediğini, özellikle örtü altı üretim yapılan Süleymanpaşa’nın Naip Mahallesi’nde seralarda hasar meydana geldiğini kaydetti.

EDİRNE’Yİ DE UNUTMADI

“Lodos nedeniyle tek geçim kaynağı seralar olan Naipli üreticilerimiz mağduriyet yaşamıştır ve yardım eli beklemektedir” diyen Yüceer, sel felaketi ile boğuşan Trakya’nın bir diğer ili Edirne’yi de unutmadı. CHP’li Yüceer, Genel Kurul Salonu’dan, Naipli üreticilere ve Edirne’ye geçmiş olsun dileğinde bulundu.

 HÜKÜMET AFETİ

CHP’li Yüceer, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bölgede bir diğer afetin de Çorlu’ya bağlı Seğmen Mahallemizde yaşanmaktadır. Gerçi doğal bir afet demek yanlış olur, bu da Hükümetin bir afeti. Özel bir şirket Seymen Mahallemiz sınırları içerisinde yer alan ormanlık alanda 2 yıl önce 200 dönümlük yer kiralayıp, kuvarsit kum ocağı açmış ancak daha sonra faaliyetini durdurmuştur. Aynı şirket söz konusu 200 dönümlük yeri 1800 dönüme çıkartarak, tekrar kum ocağını açmak istemektedir. Geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlayan, ekip biçtikleri tarlaların yakınına, hayvanlarını otlattıkları alana kum ocağının yapılmasını, ormanın talan edilmesini istememektedir.

İZİN VERMEYECEĞİZ

Çorlu’nun doğayı talan edecek kuvarsit kum ocağın asla izin vermeyeceğini kaydeden Yüceer, “ Tekirdağ, toprağına, bölgesine, suyuna sahip çıkacaktır. Biz doğayı katledecek her girişimin sonuna kadar karşısında olacağız. Çorlu ile beraber mücadele vereceğiz” dedi.

Marmara Haber