MİLLETİN VEKİLDEN, VEKİLİN MİLLETTEN HABERİ YOK!

Haziran'da yapılacak genel seçimler öncesi siyasi kulisler hareketlenirken, sokağın nabzını tuttuk. Sokaktaki vatandaş iyi sinyal vermedi!

GÜNDEM 5.02.2015 17:17:00 0
MİLLETİN VEKİLDEN, VEKİLİN MİLLETTEN HABERİ YOK!

Marmara Haber Gazetesi olarak yaklaşan Haziran Genel Seçimleri öncesi sokağın nabzını tuttuk. Tekirdağ’daki milletvekillerini tanıyıp tanımadığını sorduğumuz Çerkezköylü seçmenler, “Onları nasıl tanıyabiliriz ki? Seçimlerden sonra yüzlerini gördüğümüz mü var? Sadece oy istemeye geliyorlar, daha sonra ortadan kayboluyorlar” ifadelerini kullandı. Seçilecek olan vekillerden beklentilerini de sorduğumuz vatandaşlar, milletvekillerinden Ankara’da masa başında oturmamalarını, kendilerinden hizmet beklediklerini dile getirdi. Röportajımızda, Tekirdağ milletvekillerinden en çok tanınan ve yaptığı çalışmalarla en fazla takdir edilen milletvekili olarak CHP’li Candan Yüceer’in isminin öne çıkması da dikkat çekti.

Tekirdağ Milletvekillerini tanıyıp tanımadıklarını sorduğumuz Çerkezköy halkının, 2015 Genel Seçimlerinde seçilecek olan milletvekillerine mesajı net oldu: Masa başında oturma, çalış! İşte Çerkezköylü seçmenlerin görüşleri…

GELİRLER TOKALAŞIRIZ O KADAR

Çerkezköy Belediye Meydanı’nda yıllardır ayakkabı boyacılığı yapan 70 yaşındaki Sabri Çıbık, Tekirdağ’da toplam kaç milletvekili olduğunu bilmediğini kaydetti. Tekirdağ milletvekillerinden hiçbirinin ismini bilmediğini söyleyen Sabri Çıbık, “Bizim onlarla ilgimiz yok! Gelirler tokalaşırız o kadar. Milletvekillerinden memnun olduklarını kaydeden Çıbık, “Güzel şeyler yaptılar. Allah razı olsun” diye konuştu.

OY ALDIKTAN SONRA GÖRÜNMÜYORLAR

“Tekirdağ’da kaç milletvekili var” sorusuna “10 olması lazım” diye cevap veren 35 yaşındaki Serkan Demirci ise “Milletvekillerinden memnun musunuz?” sorusuna ise “Ortada hiçbir şey yok. Oy zamanı geliyorlar. Tamam diyorlar. Oy aldıktan sonra görünmüyorlar. Milletvekillerinin herkesin derdine ortak olması lazım! Herkese eşit mesafede olması lazım” şeklinde cevap verdi.

VERDİKLERİ SÖZLERİ TUTSUNLAR

Tekirdağ’da 12-13 Milletvekili olduğunu söyleyen 28 yaşındaki Serdar Koçar adlı vatandaş da vekillerin isimlerini bilmediğini belirtti. Milletvekillerinden beklentilerini sorduğumuz Koçar, “Benim onlardan fazla bir beklentim yok. Onlar zaten kendi işini yapıyor. Zaten biz bir şey istesek de yapmıyorlar” dedi. Serdar Koçar, yeni seçilecek olan milletvekillerinden ise verdikleri sözleri tutmalarını beklediklerini sözlerine ekledi.  

TEK TANIDIĞI VEKİL CANDAN YÜCEER

Tekirdağ’da kaç milletvekili olduğunu bilmediğini söyleyen 21 yaşındaki Emre Orak ise “Benim onlarla işim olmaz. Bir işe yaramıyorlar ki” dedi. Milletvekillerinden yalnızca Candan Yüceer’in ismini bildiğini söyleyen Orak, “Yararlı bir şeyler yapsınlar başka bir şey istemiyoruz. Belediye bile bir şey yapmıyor, milletvekilleri ne yapacak” diye konuştu.

VASATI AŞAMADILAR

“Tekirdağ’da kaç milletvekili var” sorusuna “Beş vekil var” diye cevap veren 70 yaşındaki Mustafa Apak ise “Bugüne kadar vekillerden çok şeyler bekledik ama olmadı. Bu zamana kadar beklentilere cevap vermediler. Çerkezköy’ün ihtiyaçlarına cevap veremediler” dedi. Mevcut vekillerin vasatı aşamadığını kaydeden Apak, yeni seçilecek olan vekillerden öncelikli olarak dere ıslahları konusunda somut adımlar atmalarını istedi.  

 

 

SEÇİMDEN SONRA BİZİ TANIMAZLAR

Tekirdağ’ın 4 milletvekili olduğunu söyleyen 45 yaşındaki Şenol Kısa, “Tanıdığınız vekiller kimler” sorusuna ise Kemalettin Nalcı cevabını verdi. Milletvekillerinden beklentilerini sorduğumuz Kısa, “Çerkezköy’ün durumu ortada. Dereler taşıyor. Yollar yapılıp bozuluyor. İnsanlar hizmet görecek ki rahata ersinler. Seçildikten sonra vatandaşı hatırlamalılar. Vaat vermek önemli değil, önemli olan o vaatleri yerine getirebilmektir. Çerkezköy’de yaşıyoruz, dolayısıyla Çerkezköy’ün güzelleşmesini istiyoruz” dedi. 5 yıldır hiçbir vekilin kapısını çalmadığını kaydeden Kısa, “Gelseler de bir şey değişmeyecek. Sadece oy alana kadar. Sonra olay biter. Sonra ne tanırlar ne de gelirler. Onlardan isteğimiz, seçildikten sonra da gelip hal hatır sormalarını bekliyoruz” dedi.  

RAMPALAR DAHA DÜZGÜN OLSUN

Tekirdağ’da 5 milletvekili olduğunu belirten 62 yaşındaki Ali Tansu adlı engelli vatandaş da mevcut milletvekillerinden hiçbirini tanımadığını kaydetti. Seçilecek olan milletvekillerinden engelli hakları konusunda çalışmalar yapmalarını isteyen Tansu, “Engelli rampalarımız daha düzgün olsun. Kaldırımlardaki engelli rampaları önünde araçlar park ediyor. Biz geçemiyoruz. Bizim sıkıntılarımız bunlar” dedi.

BAŞA GELDİLER Mİ HER ŞEYİ UNUTUYORLAR

Çerkezköylü seçmenlerden 66 yaşındaki Şaban Köse de Tekirdağ’da kaç vekil olduğunu bilmediğini belirterek, “Seçilecek olan vekillerimizden hizmet bekliyoruz. Daha başka ne isteyelim. Görevlerini yerine getirmiyorlar. Başa geldiler mi her şeyi unutuyorlar” ifadelerini kullandı.

CANDAN YÜCEER’İ TEBRİK EDERİM

“Tekirdağ’da kaç milletvekili var?” sorusuna ilk doğru cevabı 52 yaşındaki Yaşar Keleşoğlu verdi. Milletvekillerinin isimlerini sayan Keleşoğlu, “Çerkezköy’de 5 yıl kadar iktidar partisinde siyaset yaptım. Ben Trabzonlu’yum ama Tekirdağ hiç hizmet almadı. Muhalefet vekillerinden Candan Yüceer’i tebrik ederim. Faik Öztrak da Ankara’dan yaptığı söyleşilerle seçmeni bilgilendirme çabası içinde. Ama AK Partili vekillerden ses çıkmıyor. Ancak protokol olduğu zaman ön saflarda oluyorlar. Ama bu onların suçu değil. CHP’deki gibi sandık olsa bakalım böyle yapabilirler mi? Kimden yetki alacaklarsa onun yanında duruyorlar, halkın yanında duran yok” dedi.

MHP’DEN VEKİL YOK!

Tekirdağ’daki milletvekili sayısının 4 olduğunu söyleyen 37 yaşındaki Cem Yiğit ise tek tanıdığı milletvekilinin Candan Yüceer olduğunu ifade etti. Tekirdağ’da MHP’li vekil olmadığını söyleyen Yiğit, “2 vekil AK Partiden, 2 vekil de CHP’den var. MHP’den vekil yok” dedi. Tekirdağ’da 3 CHP, 2 AK Parti ve 1 de MHP’li milletvekili olduğunu söylediğimiz Cem Yiğit, “MHP’den de 1 vekil var ha, Vallahi bilmiyordum” dedi.

KAPAKLI SARAY YOLUNU YAPSINLAR

Tekirdağ’daki milletvekili sayısını bilen ikinci isim ise 57 yaşındaki Mustafa Üstün oldu. Seçilecek olan milletvekillerinden öncelikli beklentisinin Kapaklı-Saray yolu olduğunu kaydeden Üstün, “Kapaklı Saray yolu adeta bir muamma. Nedir bu kadar zor olan anlayamadık. Bir iki ay çalışıyorlar sonra duruyorlar.” dedi.  

ALDIKLARI MAAŞI HAK ETSİNLER

Tekirdağ’daki milletvekili sayısının 6 olduğunu ifade eden 70 yaşındaki Fevzi Azcan ise “Vekillerin 6’sı da CHP’dendir” dedi. Azcan, “Vekillerden bugüne kadar ne gibi hizmet gördünüz?” sorusuna ise “Hizmet yok. Yüzlerini görmedik ki hizmet görelim. Gelen giden yok. Bir tek Candan Yüceer uğraşıyor o da başaramıyor. Dere yatakları için nasıl önlem alınamaz. Bu devlet nasıl bu sorunla ilgilenmez” dedi. Seçilecek vekillerin Ankara’da masa başında oturmamalarını istediklerini söyleyen Azcan, “Çalışmalarını bekliyoruz, hizmet istiyoruz. Aldıkları maaşı hak etsinler. Bedava Ankara’ya gidip gelmesinler, ülke hizmet ister” dedi.

DELİK DİKİŞ TUTMUYOR

Tekirdağ’da 10 tane milletvekili olması gerektiğini söyleyen 70 yaşındaki Muzaffer Özdağ ise “Politikayla çok işimiz yok. Ekmeğimizi zor çıkarıyoruz” dedi. Milletvekillerinin hizmet etmeye çalıştığını kaydeden Özdağ, “Geçmiş dönemlerde yapılan hatalar var. Delik dikiş tutmuyor. Yama büyük. Hedefe yürüyemiyorlar” dedi. Tekirdağ’daki milletvekili sayısını bilmediğini ifade eden 45 yaşındaki Ali Genç ise “Seçilecek olan milletvekillerinden hizmet bekliyoruz” dedi.

Haber / Ahmet KARDEŞ-Seyit SÜREN