Trakya'daki il, ilçe ve beldelerimizi tanıyalım...

TRAKYA'DA RÜZGAR SÖRFÜ'NÜN DE TEK ADRESİ ŞARKÖY

KÜLTÜR SANAT 5.02.2015 16:55:00 0
Trakya

Çeşme-Alaçatı gibi merkezlerden daha fazla rüzgar alan Şarköy’de, mükemmel sörf yapılabiliyor. Özellikle Haziran aylarında sakin rüzgarı ile rüzgar sörfü bilmeyenler için de, öğrenim için çok uygun bir hava ve ortam sağlıyor. Temmuz ortalarında ise, daha profesyonel rüzgar sörfçüleri için,sert rüzgarlar oluşuyor.Şarköy Rüzgar Sörfü’nde de uluslar arası yarışmalara ev sahipliği yapmakta ve her yıl  Şarköy bir çok ünlü sörfçüyü  ağırlamaktadır.

ŞARKÖY SÖRF OKULU İLGİ GÖRÜYOR

2007 yılında faaliyete geçen Şarköy sörf okulu kısa zamanda büyük bir gelişme gösterdi. Her yılda ilgi giderek artmaktadır. Bunda neden Şarköy’ün kıyıya paralel ve sezon boyu devamlı esen poyraz rüzgarı ve mavi bayraklı plajıdır.Şarköy İstanbul ve Trakya bölgesinden gelecek adrenalin ve sörf severler için son derece yakın ve çekici bir alternatiftir.Türkiye de Alaçatı’dan sonra Datça ile birlikte en çok tercih edilen sörf merkezi Şarköy’ dür. Şarköy, sörf’ün yükselen yıldızıdır. İstanbul’a (208 km) 2- 2.5 saat mesafede olan Şarköy’e örneğin hafta sonu geldiyseniz sabah 10.30 da kahvaltınızı etmiş ve denize çıkmaya hazır bir durumdasınızdır. Bu anlamda Şarköy kısa sörf kaçamakları için ilk akla gelen yerdir.Şarköy Sörf Okulu 40 adet eğitim board ve yelken takımının yanında 50 adet de ileri seviye board ve yelkeni ile sörf severlerin hizmetindedir. Okulda malzeme sıkıntısı yok.Şarköy sörf Okulunda Uluslararası eğitmenlik belgesi olan “WDVS İNSTRUCTOR” belgeli 5 eğitmen sörfe yeni başlayanlara sezon boyu eğitim vermektedir.

Şarköy Sörf okulunda temel sörf eğitimi iki gün sürmekte bundan sonra öğrenci kendini geliştirmektedir. Yaz aylarını sadece kumda yatarak değil de bu adrenalin sporunu öğrenip dalgalarla dans ederek geçirmek isteyenlerin sayısı giderek artmakta, sörf’çüler denizin mavi serinliğinin ve hızın zevkini doyasıya  çıkartmaktadırlar.

 ŞARKÖY ÇEŞİTLİ SU SPORLARININ YAPILDIĞI NADİDE BİR KENT

Şarköy Trakya’da su sporları konusunda çok elverişli ve önemli bir yere sahiptir. Şarköy gerek denizi ve gerek rüzgarı ile çeşitli su sporları yapılabilme imkanı vermektedir. Şarköy’ün nüfusu küçük olmakla beraber, yaz aylarında nüfusu 5 – 6 kat artmakta ve 350 bine dayanmaktadır. Merkezde bulunan toplam yatak kapasitesi 1500 civarındadır. Ve bu rakam  talep olması dolayısıyla da her yılda artmaktadır.

Şarköy, genelde bir balıkçı ilçesi olarak anılır Ancak son yıllarda bir tatil kenti ve su sporlarında da önemli bir yer olduğunu kanıtladı. Bunun yanı sıra rüzgar sörfü ya da yamaç paraşütü gibi rüzgarla alakalı spor yapmak istiyorsanız da yine en uygun yer Şarköy’dür. Şarköy’de her gün günlük çeşitli balık restoranları da  taze balık bulunmaktadır. Şarköy’ün üzümü ve şarabı da ünlüdür ve tatilciler burada özellikle akşamları fazla şarap tüketmektedir. Trakya’nın saklı tatil cenneti Şarköy’ü tatilcilere öneriyoruz.

 Hazırlayan/Seyit SÜREN