Köprülü Çerkezköy'de dere inceledi

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, sık sık taşması ile bilinen Pınarça ve Çorlu derelerinde incelemede bulundu.

GÜNDEM 4.02.2015 18:47:00 0
Köprülü Çerkezköy

Çorlu ve Pınarça Deresi’ndeki su seviyesinin yükselmesi nedeniyle teyakkuza geçen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP Milletvekili Emre Köprülü ile birlikte derelerde inceleme yaptı. Başkan Akay, DSİ’nin vakit geçirmeden dere ıslahları için harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

DSİ BİRAN ÖNCE HAREKETE GEÇMELİ

Pazar günü etkili olan sağanak yağışın sabah 07.00 sıralarında durduğuna fakat dere yataklarındaki suyun saat 11.00’dan sonra daha fazla artmaya başladığına dikkat çeken Belediye Başkanı Vahap Akay, bunun nedenlerinin Çayırdere, Istranca ve çevrelerinde bulunan irili ufaklı derelerin sularının toplanarak Ambardere istikametinden Çorlu Deresi’ne akmasını ve yine Çayırdere Barajı’nın dolması üzerine kapakların açılmasını gösterdi.

KÖPRÜLÜ DE İNCELEMEDE BULUNDU

Çorlu Deresi’nden gelen suyun Pazartesi öğleden sonra ürkütücü boyuta ulaştığını ve alınan tüm önlemlere rağmen kritik seviyeye ulaştığını belirten Belediye Başkanı Vahap Akay,  CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü ile birlikte derelerde inceleme yaptı. Akay,“Geçtiğimiz gün Hükümet Caddesi'nde bulunan köprüde su seviyesi sınıra dayandı. Hatta Hükümet Konağı tarafına doğru sızmalar yaşandı. Bu konuda tedirginliğimiz halen devam ediyor. DSİ'nin daha fazla bahane üretmeden bir an evvel harekete geçmesini bekliyoruz. İşlerin hızlanmasını istiyoruz” dedi.

ÜÇ NOKTADA SIKINTI VAR

Hükümet Caddesi'nin üzerinde bulunan köprü civarındaki settelerin çok üzerinde bir su seviyesi ile karşı karşıya geldiğini ifade eden Belediye Başkanı Akay “Dere genişletme çalışmaları sonucunda o su seviyesi tehlikeye yol açmadı. Çalışmaları yapmamızdaki amaç Çorlu ve Pınarça Dereleri’nin rahat bir şekilde birleşmesini sağlamaktı. Çünkü su rahat akamıyordu ve Hükümet Caddesi tarafına doğru doldurma yapıyordu. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ yetkilileri ile de iletişime geçtik. Üç noktada gerçekten büyük sıkıntımız var. Öncelikle BSH Kavşağı’nın yanında bulunan köprünün yeniden düzenlenmesi gerekiyor. Ayrıca Atılım Beton'un oradaki köprünün eğiminin ve yüksekliğinin engel teşkil etmesi konusu var. Bir de Kızılpınar’daki köprüde ciddi sıkıntı var"  diye konuştu.

Olası bir felaket durumunda Fen İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Ekipleri’ni dere alanlarında 24 saat hazır olarak beklettiklerini belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlama adına elimizdeki tüm imkanları seferber ettik.”dedi.

Haber / Ahmet Kılavuz