Çerkezköy'de de çorba çeşmesi akacak

Daha önce Süleymanpaşa Belediyesi'nin başlattığı 'Çorba Çeşmesi' projesi bu kez Çerkezköy'de hayata geçecek

GÜNDEM 3.02.2015 20:13:00 0
Çerkezköy

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Süleymanpaşa’da hayata geçirilen ‘Çorba Çeşmesi’ projesini kendi ilçesinde de hayata geçirecek. Çorba Çeşmesi’nden her gün sabah 6.00 ile 9.00 saatleri arasında ücretsiz olarak çorba içilebilecek.

İLK ÇORBA ÇEŞMESİ AMFİ TİYATRO YANINDA KURULACAK

Çerkezköy Belediyesi sabahları erken okula giden öğrenciler ve işe giden vatandaşların sıcak bir çorba içmesi için ‘Çorba Çeşmesi’ projesi hayata geçirilecek.  Çerkezköy Belediyesi, bir den fazla bölgeye düşünülen ‘Çorba Çeşmesi’nin ilki Amfi Tiyatro’nun yanında bulunan otobüs ve servis duraklarının olduğu noktaya kurulacağı bildirildi.  Belediye olarak işçilerin yoğun olduğu Amfi Tiyatro yanındaki durakta “İkram Çeşmesi’ni hayata geçireceklerini belirten Belediye Başkanı Vahap Akay,“Sabah erken saatlerde uyanarak, okuluna, işine koşturan vatandaşlarımız için sıcak bir çorbanın öneminin büyük olduğunu biliyoruz. Bu yüzden İkram Çeşmesi’ni hizmete sokarak tamamen ücretsiz bir şekilde vatandaşlarımızın bu hizmetten faydalanmasını istedik.”dedi.

HER GÜN BİN 500 KİŞİ ÇORBA İÇEBİLECEK

Bu Çorba Çeşmesi’nden her gün 200 litre çorba dağıtımı yapacaklarını belirten Başkan Akay, “Üç vanası olan bu çorba çeşmesi ile günde yaklaşık olarak bin 500 vatandaşımız her sabah 06.00 ile 09.00 saatleri arasında ücretsiz olarak çorbalarını içebilecek. Hem öğrencilerimiz, hem de sanayi bölgesi olan ilçemizde işlerine giden işçilerimiz sabah okul ve işlerine giderken belediyenin sıcak şefkatini çorba vasıtası ile hissedecekler. Hedefimiz, sabah erken saatlerde yaklaşık bin 500 kişinin sıcak çorba içmesini sağlamaktır. Hafta içerisinde hizmet verecek çorba çeşmesinde her gün değişik çorba çeşitleri akacaktır. Her gün çorbanın bitmesi ile birlikte temizliği yapılan çeşmenin hijyeni için gerekli özen gösterilecek.” açıklamasında bulundu.