Edirne böyle sel görmedi!

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, taşkın riski nedeniyle Karaağaç Mahallesi'nde bin 500 kişinin, Değirmenyeni Köyü'nün ise tamamının tahliye edildiğini açıkladı. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin 'Yüz

GÜNDEM 3.02.2015 20:11:00 0
Edirne böyle sel görmedi!

NEHİR DEBİLERİ HIZLA ARTTI

Bulgaristan’da bulunan baraj kapaklarının açılmasının ardından Meriç ve Tunca Nehirlerinin debileri artmaya devam ediyor. Saniyede 2 bin 12 metreküp akan nehir suları hızla çevreye yayılırken, bölgede kurtarma çalışmaları devam ediyor. Nehirlerdeki rekor artış civarda bulunan yerleşim birimlerini tehdit ediyor. Dün nehir suyu etrafında bulunan toprak seddelerin üst sınırına yaklaşırken, Valilik bölgede yaşayanları tahliye etmeye başladı.

KÖY BOŞALTILDI

Kriz Masası tarafından alınan kararlar doğrultusunda, herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması Değirmenyeni Köyü’nün boşaltılmasına karar verildi. Karar jandarma aracılığıyla köy muhtarına tebliği edildi. Seddelerin yakınlarında bulunan vatandaşlar eşyalarını tahliye etmeye başladı. Bu arada, Yunanistan’dan Türkiye’ye, Edirne Merkez’den Karaağaç Mahallesi’ne ulaşımı sağlayan Lozan Caddesi, tarihi köprüler ve Sarayiçi Ermeydanı da sular altında kaldı. Kentte yaşanan sel felaketinin boyutu havadan görüntülendi.

MAHSUR KALANLAR HELİKOPTERLE KURTARILDI

Edirne'de, Bulgaristan'daki aşırı yağışların ardından taşan Tunca ve Meriç Nehirleri'ndeki yükseliş sürerken, 6 kişi Karaağaç Mahallesi Lozan Caddesi'ndeki bir depoda traktör römorkunun üzerine mahsur kaldı. Sel zedeler, kente gelen askeri helikopterle mahsur kaldıkları römorktan kurtarıldı. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Meriç nehir debisinin 2500 metrekübe çıkmasının beklendiğini ve bu nedenle Karaağaç Mahallesi'ndeki 500 kişinin spor salonuna, Tunca Nehri kenarında bulunan Değirmenyeni Köyü'nün de tamamının güvenlik gerekçesiyle tahliye edilmesine karar verildiğini açıkladı. Vali Şahin, tedbiren Sağlık Bakanlığı'ndan, AFAD ve askeriyeden helikopter talep ettiklerini ve arama kurtarma ekiplerinin de Edirne'ye yönlendirildiğini söyledi. 

Marmara Haber