BU SESE KULAK VER TREDAŞ!

Çerkezköy'ün bir zamanlar en gözde mahallesi olan ilk mahallelerinden İstasyon Mahallesi sakinleri seslerini duyuramamaktan yakınıyor. İstasyon Mahallesi sakinleri elektriklerin sık sık kesilmesi nedeniyle adeta isya

GÜNDEM 3.02.2015 20:08:00 0
BU SESE KULAK VER TREDAŞ!

1990’DAN BERİ SIK SIK ELEKTRİK KESİNTİSİ YAŞANIYOR

İstasyon Mahallesi sakinlerinden Emver Yıldırım istasyon Mahallesindeki elektrik kesintileri ile ilgili şikayetlerini dile getirdi. Yıldırım, “Ben 1990 yılından bu yana İstasyon Mahallesi’nde ikamet etmekteyim. Bu mahalleye taşındığından bu yana çok sık aralıklarla elektrik kesintisi yaşanmaktadır. Mahallemizin temsilcisi olarak mahallemizden  elektrik kesintilerine son verilmesi için ve bu konuda yetkililerin gerekeni yapması için 2012 yılında 150 sakinimizin imzasını alarak bir dilekçe ile TREDAŞ Çerkezköy İşletme Müdürlülüğüne ilettim. Ancak yine o günden bu güne kadar değişen bir şey yapılmadığı gibi dilekçemize bile cevap verilmedi.”dedi.

17 SAAT ELEKTRİK KESİLDİ

Geçtiğimiz yılbaşı gecesi de elektriklerin kesildiğini ve tam 17 saat mahallenin elektriksiz kaldığını dile getiren Yıldırım, “Üstelik hava çok soğuk ve kar yağışlı idi.Bir Mahallenin 17 saat kesik olması ne demek? Ama vatandaş bir iki gün ödemeyi geciktirince hemen gecikme parası alıyorlar. Elektrik kesintisi olduğunda vatandaşta mağdur oluyor ve kesinti nedeniyle birçok vatandaşında elektrikli aletleri zarar görüyor. Vatandaş birçok her defasında tamir parası veriyor. O zaman elektrik idaresi de zarar gören ya da elektiriksiz bıraktığı vatandaşa para ödemezi gerekmez mi?”diye sordu.

EVİNDE DİYALİZ Lİ MAKİNESİNE BAĞLI OLANLAR ÇOK SIKINTILI

Emver Yıldırım konuşmasında mahallede yatalak hastalarında bulunduğuna dikkat çekerken, “Mahallemizde  yatalak olan, hasta olan yaşlılarımız var. Ayrıca mahallemizde böbrek hastası olupta evinde diyaliz makinesine bağlı olarak yaşamlarını sürdüren hasta  vatandaşlarımızda bulunuyor. Elektrik kesintisi olduğunda bunların hepsi çok mağdur oluyor. Özellikle diyalize bağlı olanlar  diyaliz makinelerini alarak başka mahallelerde yakınlarının yanına gitmek zorunda kalıyor.”dedi.

Yaz aylarında bile sık sık elektriklerin kesildiğini belirtenYıldırım,”Psikolojimiz bozuldu. Bu elektrik kesintileri mahalle insanlarımızı çok huzursuz ediyor artık bu konuya kim ve hangi yetkili makam el atacak ise bir an evvel gereken yapılsın. Artık bu kesintilerden gına geldi. Yeter diyoruz. Biz üvey evlat mıyız.Yoksa  İstasyon Mahallesi terk edilmiş bir mahallemidir.”diye dert yandı.

KESİNTİLERDEN YETKİLİLER VİCDANEN RAHATMI?

Yıldırım son olarak şunları kaydetti: “Özelikle çalışan kadınların bir pazarı var. Evlerinde temizlik, çamaşır ütü yapacak ama elektrik olmayınca ne yapacak elleri kolları bağlı kalıyor. Mahallemizde yaşanan bu sık elektrik kesintilerinden acaba kurumun üst düzey yetkilileri haberdar mıdır.  Eğer haberdar iseler içleri rahat mı. Ülkeyi  yöneten iktidar partisi ne iş yapar. Bu konuda hiçbir iş yaptığını da görmedik. Bu konuyu bir kez de Enerji Bakanlığı’na götüreceğim. Eğer oradan da bir sonuç alamaz isek. Haziranda sandıkta onlara da gereken cevabı vatandaş olarak biz vereceğiz. Sesimize kulak verin. Sorunumuzu çözümleyin.”

Haber/Seyit SÜREN