İşçiler ayaklandı

Çerkezköy'de bir tekstil firmasında çalışan işçiler üç aydır maaş alamayınca, atölyede bulunan 2.5 milyon TL değerindeki mala el koydu. Eylem yapan işçiler, "50 bin TL alacağımız va

GÜNDEM 2.02.2015 20:55:00 0
İşçiler ayaklandı

Çerkezköy’e bağlı Kızılpınar Mahallesi’nde faaliyet gösteren Arslan Tekstil çalışanları, kendilerine 3 aydır maaş ödemeyen firma sahibi Mehmet Yıldız tarafından dolandırıldıklarını iddia etti. Arslan Tekstil’de, pantolonların ütü ve paketlemesini yaptıklarını kaydeden Usta Başı Şükrü Yıldız, “Şu an atölyede Mavi Jeans’e ait yaklaşık 2,5 milyon TL değerinde mal var. Fakat biz alacaklarımız ödenmeden malları teslim etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

 

SİGORTALARIMIZ YATIRILMADI

Çerkezköy’e bağlı Kızılpınar Mahallesi İstiklal Caddesi’nde faaliyet gösteren Arslan Tekstil çalışanları işyeri önünde eylem yaptı. İşverenleri tarafından dolandırıldıklarını iddia eden işçiler, maaşlarını alamadıkları için işyerinde bulunan mallara el koyduklarını söyledi. Yaklaşık 3 ay önce faaliyete başladıklarını belirten Usta Başı Şükrü Yıldız, “Faaliyete başladığımız günden bu yana arkadaşlarımız maaş alamadı. Çalışanların sigorta girişleri yapıldı fakat daha sonra primleri yatırılmadı. Yani sigortada tüm işçiler için girdi-çıktı yapıldı.” dedi.

 

 

CAN GÜVENLİĞİM YOK

Arslan Tekstil sahibi Mehmet Yıldız’dan yaklaşık 60 işçinin 50 bin TL’ye yakın alacağı olduğunu belirten Şükrü Yıldız, “Sonradan öğrendik ki daha önce de Tekirdağ ve Çorlu’da aynı şekilde birçok insanı mağdur etmiş. Şu anda da İstanbul’da. İstanbul’a gitmeden önce yaptığımız toplantıda, iş yeri ile ilgili tüm yetkilerin bende olduğunu söylemişti. Bu nedenle çalışanlar gecenin saat 3’ünde, 4’ünde kapıma geliyorlar. Can güvenliğim yok” ifadelerini kullandı.  

 

 

İÇERİDE 2,5 MİLYONLUK MAL VAR

Atölyede yaklaşık 900 bin adet mal olduğunu söyleyen Şükrü Yıldız, “Bu malların piyasa değeri yaklaşık 2,5 milyon TL’dir. Bizim Mehmet Yıldız’dan alacağımız ise yaklaşık 50 bin TL. Biz alacaklarımızın ödenmesini ve mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Aksi halde buradan mal çıkmayacak. Arkadaşlar birkaç kez ellerinde benzin bidonları ve ateşle buraya geldiler. Zor engel olduk. Geceleri burada yatıyoruz, nöbet tutuyoruz” dedi.

 

 

 ALACAKLARIMIZI ALMADAN BURADAN MAL ÇIKARTMAYACAĞIZ

Firma sahibi Mehmet Yıldız’ın Mavi Jeans’ten her hafta ödeme aldığını fakat işçinin hakkını ödemediğini ileri süren Usta Başı Şükrü Yıldız, “Şimdi de buraya Mavi Jeans’ten kamyon gönderildi. İçerideki malları alacaklarmış. Biz alacaklarımızı almadan buradan mal çıkartmayacağız” dedi. Bu sırada iş yerine gelen Mehmet Yıldız’ın avukatı ile işçiler arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Ortamın iyice gerginleşmesi üzerine avukat iş yerinden uzaklaştı.

Haber / Ahmet KARDEŞ