Pınarça deresi yine doldu!

Son yıllarda sık sık taşan Pınarça Deresi, önceki gün yağan şiddetli yağmur sonucu yine doldu. Taşmak üzere olan Pınarça Deresi, yetkilileri harekete geçirdi. Vidanjörlerle Belediye su çekmeye başla

GÜNDEM 2.02.2015 20:49:00 0
Pınarça deresi yine doldu!

Hafta sonundan beri tüm Trakya’yı etkisi altına alan yağmur son yıllarda Çerkezköy’de sel felaketlerine neden olan Pınarça Deresi’ni yine doldurdu. Yoğun yağmur nedeniyle Ambardere mevkiinde vatandaşlar mahsur kalırken, sel baskını riski bulunan bölgelerde belediye çalışma başlattı. Dün Çerkezköy Kaymakamlığı önünde vidanjörler su çekerken, daha önce sel baskını yaşanan binada kamu görevlileri önlem aldı. Kaymakam Metin Kubilay’da tedbirlerin artırılması için talimat verdi.

AMBARDERE’DE VATANDAŞLAR MAHSUR KALDI

Trakya’da etkisini artıran sağnak yağışlar Çerkezköy’de hayatı olumsuz etkiledi. Özellikle Pınarça Deresi ve Ambardere mevkiinde bir çok alan suyla kaplanırken, Tugay Kavşağı’ndan birçok vatandaş mahsur kaldı. Derenin taşması nedeniyle ana yolda biriken sular adeta gölet oluşturdu. Ambardere istikametine gitmeye çalışan vatandaşlar da burada mahsur kaldı. Ambarede ki evlerine gitmek isteyen vatandaşlar Hallaçlı yolu üzerinden evlerine ulaşmaya çalıştı. Bu arada TESKİ’ye bağlı ekiplerde suların çekilmesi için kanal açmaya çalıştı. 

Ambardere’de yaşan Çerkezköy Ordulular Derneği Başkanı Rahmi Uzun her yağmurda aynı sorunları yaşadıklarını belirtirken, “Yağmur yağdığında düzenli olarak bu çileyi çekiyoruz. Cumhuriyet Halk Partili Milletvekili Candan Yüceer’de bu mevkide yaşıyor. Bu akan pisliğin içinde logarda var. Kanalizasyon sistemi ise bulunmuyor. O zaman burada  bu sorunlar olduğu halde neden buraya iskan veriyorsunuz.”diye tepki gösterdi.

 

 

KAYMAKAMLIK ÖNÜ VİDANJÖRLE ÇEKİLDİ

Yağan yağmur Çerkezköy Kaymakamlığı’nı da harekete geçirdi. Pınarçe deresi dolarken, Kaymakamlık binasının hemen yanı başında bulunan rogarlarda taştı. Kaymakamlık binasının hemen arkasında su göleti oluşurken, binanın ön kısmında da birikintiler nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. Kaymakamlık’ta işlemleri bulunan vatandaşlar, biriken suların içerisine koyulan tahtalara basarak giriş çıkış yapabildi.

BİRİNCİ KATTA TEDBİR ALINDI

Bu arada Kaymakam Metin Kubilay, Kaymakamlık binasının özellikle alt katlarında yağmur sularına karşı tedbir alınması için talimat verdi. Çerkezköy Belediyesi’ne ait vidanjörlerle bina önünde bulunan rögar suları çekilirken, memurlarda birinci katta su altında kalabilecek kıymetli evrakları üst katlara taşıdı. Çerkezköy Kaymakamlığı’nın birinci katında bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı personeli sel baskınına karşı teyakkuza geçti.

Haber / Ahmet KILAVUZ