Meclis'te dereler konuşuldu

Çerkezköy Belediye Meclisi Şubat Ayı Toplantısı dün saat 14.00'da Meclis Toplantı Salonu'nda Belediye Başkanı Vahap Akay Başkanlığı'nda yapılan oturumda gerçekleştirildi. Toplantı

GÜNDEM 2.02.2015 20:44:00 0
Meclis

DERELER SIKINTI

Meclis Toplantısı’nın açılışını yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, gündemdeki maddelere geçmeden önce iki gündür yağan şiddetli yağmurlar nedeniyle Pınarça Deresi’nin dolmasına dikkat çekti. Yağışlar ciddi sıkıntılarla karşı karşıya bıraktığını vurgulayan Başkan Akay, “Çorlu Deresi ve Pınarça Deresi sınırda.  Sabahtan beri çalışmalar devam ediyor. Ancak aylardan beri söylediğimiz DSİ’nin dereler ile ilgili planlamaları ve projelerinin aciliyetini defalarca sizlerle paylaştık. Bugün yine aynı sıkıntı ile karşı karşıya kaldık. 130 bin nüfuslu Çerkezköy’ün birçok yeri risk altında. Tekrar DSİ ile önümüzdeki günlerde sıkıntımızı paylaşacağız. Maalesef aynı dertler ile karşı karşıyayız. Çerkezköy adına planların projelerini hızlandırmalarını gerektiğini bir kez daha ifade etmek istiyorum.”diye dere taşkınlarının önemine dikkat çekti.

KREŞ YERİ BÜYÜKŞEHİR’E VERİLDİ

Başkan Akay’ın konuşmalarının ardından Çerkezköy Belediye Meclis gündemine geçildi. Açılış ve yoklamanın ardından Belediye’de münhal bulunan bir adet kadroda unvan ve derece değişikliği yapılması müzakeresi il olarak görüşüldü. Daha sonra Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın 15.01.2015 gün ve 3 sayılı Mülkiyeti Çerkezköy Belediye Başkanlığına ait olan Cumhuriyet Mahallesi Cengiz Topel Caddesi’ndeki kreş binasının on yıl süreyle Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na tahsis edilmesi de oy birliği ile kabul edildi.

İMAR KONULARI KOMİSYONA GÖNDERİLDİ

Daha sonra gündemin dördüncü maddesinde yer alan plan ve proje müdürlüğünün 23.01.2015 gün ve 21 sayılı Kızılpınar 1/1000 ölçekli uygulama imar planına plan notu eklenmesi müzakeresinin müzakeresi Meclis’te görüşüldü. Bu maddede oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi. Plan ve Proje Müdürlüğünün 23.01.2015 gün ve 22 sayılı Çerkezköy İlçesi sınırları içersindeki münferit parsellerdeki Belediye hisselerinin satışının müzakeresinin müzakeresi ve son gündem maddesi olan 1698 ada, 1 nolu parselde 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği yapılması talebine ait dilekçede oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi.

 

 

DEPREM ÇALIŞMASI YAPACAK MISINIZ?

Toplantının ardından MHP Meclis Üyesi Hasan Sakallı, söz alarak ilçenin deprem riskini sordu.  Sakallı, “Deprem riskleri ile ilgili birimlerin bilim adamları bölgemizde önemli bir deprem olacağını söyledi. Bununla alakalı olarak Cumhuriyet Halk Partisi seçim beyanlarında böyle bir çalışma yapacağı belirtiliyor. Belediye olarak işlem başlatmayı düşünüyor musunuz” dedi. Deprem riskleri ile ilgili geçtiğimiz aylarda Tekirdağ’da bir birim oluşturulduğunu kaydeden Başkan Akay, “Bu çalışmaların ne olduğunu kendilerinden talep edip önümüzdeki mecliste de sizlerle paylaşacağız” açıklamasında bulundu.

GARİP: TOPU TAÇA ATMAYIN

Daha sonra bir başka Meclis Üyesi AK Parti Grup Sözcüsü Remzi Garip, Akay’a derelerle ilgili sorular yöneltti. Garip, “Bu sıkıntılar iyi bir çalışma ile derelerin açılarak kolaylaşabilir. Bu çalışmalar sıfır olmasa bile minumuma indirebiliyoruz. Siz konuşmanız da hafiften topu DSİ’ye attınız. Bu sıkıntı hepimizin sorunudur. Bizimde genelde iktidar olan partimizin ilçe teşkilatı bulunuyor. Bizimle beraber iştişare yapıp birlikte koşturabiliriz. Şu suçludur bu suçludur demiyelim.” açıklamasında bulundu.

 

 

5 AYDIR ÇERKEZKÖY’Ü SU BASMADI!

Topu taca atma niyetlerinin olmadığını belirten Akay, şunları kaydetti: “Öyle bir niyetimiz olsaydı yapılan çalışmalar neticesinde beş aylık dönemde Çerkezköy’ü su basmamıştır. Ben bunları siyaset yapma adına da söylemedim. Bu sorun Çerkezköy’de yaşayan herkesin sorunudur. Kaymakam Metin Kubilay’ın yoğun çabaları ile birlikte DSİ Müdürlüğümüz ile beş kez görüştük. Çerkezköy’ün 12 yılda dört kez sel felaketlerinin sonuçlarını bugün halen topu taca atarak çözmeye çalışmalarını ben kabul etmiyorum. DSİ yetkilileri çözüm için adım attık söylemleri Büyükşehir Yasası’ndan sonra taca atılmıştır. Büyükşehir çıktıktan sonra Çorlu deresinin yapılması gereken kamulaştırma çalışmalarında top taca atılmıştır. Kamulaştırma sorununun büyük bir külfet olduğunu biliyorsunuz, bu konuyla ilgili de Büyükşehir ile istişareye gidilmiştir. Çorlu Deresi’nin sorunu ve kamulaştırması DSİ tarafından fazla görülmüştür. En son DSİ ile görüştüğümüzde Ambardere’ye baraj yapma projesi adımını atıldığını söylem olarak Bölge Müdürü Bizimle paylaştı.”

KIZILPINAR’DA SADECE YAMA YAPTIK

Toplantıda son olarak söz alan AK Partili Meclis üyesi Seyithan Caferoğlu, “Kızılpınar mahallesine büyük yatırımlar yapıldığını gazetelerde okuyorum. Kızılpınar’ı bataklık götürüyor” dedi. Kızılpınar’da göreve geldiklerinden ötürü sadece yama çalışması yaptıklarını kaydeden Akay “ Büyükşehir TESKİ Genel Müdürlüğü Kızılpınar’da  7 milyon TL’lik alt çalışması başlayacak. Bu alt yapıyı yapmadan asfalt ve kaldırım yapmanın da doğru olmadığını görüyorum” diye konuştu.

Meclis toplantısına AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öge, MHP İlçe Başkanı Koray Önsel, CHP İlçe Sekreteri Hüseyin Ülger de katıldı. Çerkezköy Belediye Meclisi bu ayki ikinci toplantısını bugün saat 14.00’da yapacak.