Edirne'de sel alarmı!

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin sağanak yağışların ardından Meriç, Tunca ve Arda nehirlerindeki su seviyesinin yükselmesi ve alınan tedbirlerle ilgili olarak bir basın toplantısı düzenledi. Vali Şahin, 2009 yÄ?

GÜNDEM 2.02.2015 20:36:00 0
Edirne

BELEDİYE BAŞKANI İLE BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Vali dursun Ali Şahin, Edirne Belediye başkanı Recep Gürkan ve Afet ve Acil Durum Koordinasyon İl Müdürü Erdoğan Vesek ile birlikte düzenlediği basın toplantısında taşkınlarla ilgili olarak alınan tedbirler hakkında bilgiler verdi. Vali Dursun Ali Şahin yaptığı açıklamada, Karaağaç yolundaki taşkın suları ve yoldaki bozulmalar nedeniyle ulaşımın sağlanamadığını belirterek, “Dün gece 24 ten itibaren köprüleri tüm geçişlere kapattık. Asıl gelişmeler bundan sonra oldu ve sabah yaptığımız toplantıda suyun bu gece 21.00 sıralarından en yüksek seviyesine ulaşmasını bekliyoruz.  Daha önceki yıllarda olduğundan daha fazla suyun gelmesini bekliyoruz.  Bu sefer 2 bin 500 metreküp/ saniyeye ulaşmasını bekliyoruz.  Bu vesile ile bizde zor durumda kalmamak için şimdiden Karaağaç’ın bir bölümünü oradaki en yakın okullara naklediyoruz. Diğer kalanları da bu tarafa geçirmenin imkanı kalmadı.”

HELİKOPTER İSTENDİ

AFAD’dan helikopter istediklerini belirten Vali Şahin açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Su altı ve su üstü kurtarma ekipleri de geliyor, ayrıca Sağlık Bakanlığı’mızda buraya ambulans helikopter gönderiyor.  Şu anda Meriç ve Arda’da su seviyesinin daha da yükseleceği ifade ediliyor. Sofya Büyükelçiliğinden aldığımız bilgiye göre nehirlerdeki su seviyesinin Çarşamba günü doruk noktaya ulaşacağı belirtildi. Bizde tedbirlerimizi ona göre almış durumdayız.  AFAD ekiplerimiz taşkın nedeniyle mahsur kalan Suriyeli mültecileri kurtardılar, şu anda Süvari köprüsü civarında 3 kişiyi kurtarma çalışmaları devam ediyor, oradan İpsala’da mahsur kalan mültecileri kurtarmak için gidecekler. Bu arada Kızılay’dan 1000 battaniye, yeterince gıda maddesi ve yatak talebinde bulunduk.  Şu anda Değirmenyeni köyümüzde de su seviyesi seddeler le sıfır noktaya geldi.  Seddelerin yarılma tehlikesine karşı bu köyümüzün boşaltılması için çalışmalara başladık. Her türlü hazırlıklarımız tamamdır.”

Marmara Haber