Hasan Toprak 3. Kez Başkan

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanlığı Olağan Genel Kurul Toplantısı dün 10.00-12.30 saatleri arası oda toplantı salonunda gerçekleştirildi. Seçimlere Hasan Toprak tek aday ve tek liste ile girdi. Yapılan

GÜNDEM 1.02.2015 18:47:00 0
 Hasan Toprak 3. Kez Başkan

ÇİFTÇİLERİMİZE KUSURSUZ HİZMET VERDİK

Kongrede açış konuşmasını ve faaliyet raporunu Başkan Hasan Toprak okudu. Toprak, konuşmasında şunları kaydetti: “Ziraat Odamız Çerkezköy’ü İlçe Merkezi’nde olup kendi malıdır. Bu meskende satış reyonu, bodrum katta depo ve asma katında da meclis salonu ve başkanlık salonu mevcuttur. Toplamda bin 751, aktif olarak da bin 241 çiftçi ailesinin yanında Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerimiz ile civar ilçe ve mahalle halkımızın zirai ilaç, çevre sağlık ilaçlar,sebze tohumlarının yanında zirai alet ekipmanları temininde hizmet etmektedir.Odamızın gerçek hizmet alanı tarım olduğundan dolayı yönetim kurulu, meclisimiz ve personelimiz Çerkezköy-Kapaklı ve civar ilçe halkının zirai danışmanlık hizmetlerinin yanında Sosyal Güvenlik Kurumu ile ilgili sorunların çözümü için gerekli işlemleri yapmaktadır.Ziraat Odamız Türkiye Ziaraat Odaları Birliği Genel Merkezi’nden gelen genelgelere uyarak, başta ilçe Tarım Müdürlüğü,Tarım Kredi Kooperatifi,Trakya Birlik Yağlı Tohumlar Satış Kooperatifi ve Damızlık Kooperatifi ile koordineli olarak çalışmaktadır. Üyelerimize, çiftçilerimize ve halkımıza hizmette kusur etmemeye çalışmaktayız. İhtiyaçlarını en seri şekilde karşılamaya çava sarf ediyoruz. İlgili zirai ilçe ve tohum firmaları ile iyi diyaloglar halinde olmamızdan dolayı ilaç, tohum ve ekipman trafiğimiz çok seri çalışmaktadır. Malumunuz çiftçilerimiz ekonomik kriz içerisinde olduğundan dolayı çiftçi aidat ve diğer alacaklarımızı yasal takibe almamakta olan yönetim ve meclisimiz tarımda sürekliliğin devamını sağlamaktadır.”

 

 

DİVAN BAŞKANLIĞINA SELAMİ ŞİRİN GETİRİLDİ

Başkan Hasan Toprak’ın konuşmasının ardından kongre divanı oluşturuldu. Divan Başkanlığı’na Selami Şirin, Divan Başkan Yardımcılığına Halit Er, Divan katipliğine de Remzi Mert getirildi. Divan oluşumunun ardından kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından faaliyet raporu, gelir gider raporu, tahmini bütçe ve denetim raporları okundu ve sonra her biri tek tek oylamaya sunuldu ve oy birliğiyle kabul edildi.

HASAN TOPRAK 3. KEZ BAŞKANLIĞA SEÇİLDİ

Seçimlere Hasan Toprak başkanlığında tek aday ve tek liste ile gidildi. Yapılan seçimlerde 20 delegenin tamamının oyunu alan Hasan Toprak üçüncü kez başkanlığa seçildi.Hasan Toprak Başkanlığındaki Çerkezköy Ziraat Odası Asil Yönetim Kurulu üyeliklerine Gökhan Babacan, Uğur Soydan, Nadi Atar ve Sermet Sarıca seçildi.Yönetim Kurulu Yedek Üyeliklerine de Ali Çolakoğlu, Esat Bozkaya,Ufuk Bayraktar, Mustafa İnal ve Osman Dal seçildi.

 

 

BUNDAN BÖYLEDE HİZMETLERİMİZİ KUSURSUZ ŞEKİLDE  YAPACAĞIZ

Başkan Hasan Toprak Seçim sonunda yaptığı teşekkür konuşmasında ise şunları dedi: “Çerkezköy Ziraat Odası Başkanlığı olarak bu güne kadar çiftçilerimizin tüm yasal haklarını nasıl en iyi şekilde koruyup kolladı isek bundan böylede yeni yönetimimiz aynı hassasiyetle üzerine düşeni en iyi şekilde yapacaktır. Ayrıca bu güne kadar olduğu gibi üye ve çiftçilerimizin mahsullerini en iyi şekilde değerlendirilmesi ve alın emeklerinin karşılığını almaları yönünde de mücadelemiz devam edecektir. Bizleri yeniden bu göreve layık gördüğünüz için tüm üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Bu güne kadar birlikte görev yaptığım ve bu dönem  görev almayan arkadaşlarımıza da görevleri süresince odamıza katkı  sağlamalarından ve çiftçilerimizin haklarını savunmalarında verdikleri mücadele nedeniylede kendilerine yönetim kurulumuz adına teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum.”

Haber/Seyit SÜREN