Enfeksiyon geçiren kartal şantiyeye düştü

Çerkezköy Kızılpınar Mahallesi'ndeki Atılım Beton şantiyesinde uçamayan bir kartal bulan Mustafa Şahin adlı vatandaş, veterinere götürdü.

GÜNDEM 1.02.2015 18:41:00 0
Enfeksiyon geçiren kartal şantiyeye düştü

VETERİNERE GÖTÜRDÜ 

Hasta olduğu için uçamayan kartalı Veteriner Hekim Niyazi Özdemir’e götüren Mustafa Şahin, tedavi ettirdi. Yaralı kartal üzerinde yapılan ilk incelemede enfeksiyon geçirdiği tespit edildi. Yaralı kartal ile ilgili bilgi veren Veteriner Özdemir, “Mustafa Şahin tarafından sabah saatlerinde bize getirilen kartal enfektif bir hastalık geçiriyor. Kartalın kanatlarında yaralanma ya da kırılma yok. İlaçlar ile takviye yapacağız. Birkaç gün içerisinde düzeldiği zaman tekrar doğaya salınabilir.” diye konuştu. Uygulanacak tedavilerle ilgili de konuşan Özdemir, yaralı kartala kas güçlendiricisi, vitamin takviyesi yapılacağını kaydetti.

TEDAVİSİ TAMAMLANINCA DOĞAYA GERİ BIRAKACAĞIZ

Uçamayan kartalı yerde gördüğünde şaşırdığını kaydeden Mustafa Şahin ise,“Uçamadığını gördüğümüz kartalı hemen veteriner tanıdığımız Niyazi Özdemir’in yanına getirdik. İnşallah ilaçlar ile iyi olur. Ona kapalı ve geniş bir alanda iyileşene kadar bakacağız. Tedavisi yapıldıktan sonra da doğaya geri bırakacağız” dedi.

Marmara Haber