CHP'liler Çerkezköy İlçe Teşkilatı açılışında ön seçim istedi

CHP Çerkezköy İlçe Başkanlığı yeni hizmet binası dün düzenlenen görkemli bir törenle açıldı. Törende konuşan Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk ve Tekirdağ İl Başka

GÜNDEM 1.02.2015 18:40:00 0
CHP

CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nın yeni binası açılışına 7 Haziran’da yapılacak genel seçimler damgasını vurdu. İlçe binası açılışında konuşan Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk, İl Başkanı Şeref Çetin ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Tekirdağ’ın milletvekili adaylarının ön seçimle belirlenmesi gerektiğini vurguladı.  Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi, Tokuç Sokak’taki İlçe Binası açılışına Tekirdağ İl Başkanı Şeref Çetin, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve CHP’li belediye başkanları ile çok sayıda teşkilat mensubu katıldı.

BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ SÖZLERİNDE DURACAK

Düzenlenen görkemli bir törenle açılışı yapılan CHP Çerkezköy İlçe Binası’nın yeni hizmet binası önünde düzenlenen programda ilk konuşmayı İlçe Başkanı Birol Öztürk yaptı. CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk, konuşmasına son yerel seçimlerde CHP’nin gösterdiği başarıyı hatırlatarak başladı. 30 Mart yerel seçimlerinde çok çalışan, genç ve dinamik bir belediye başkanı olarak tarif ettiği Vahap Akay ile Çerkezköy’de CHP iktidarını buluşturduklarını anlatan Öztürk, “Çalışkan Belediye Başkanımız Vahap Akay ile 5 sene içerisinde Çerkezköy’de çok güzel hizmetler yapacağımıza inanıyorum.  Belediye başkanımız ve büyükşehir belediye başkanımızla seçimlerde verdiğimiz sözleri bir bir 5 sene içerisinde yerine getireceğiz.”diye konuştu.

ÖRGÜT SONUNA KADAR ÖN SEÇİM DİYOR

Yerel seçimlerde gösterilen başarının önümüzdeki 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde de CHP adına tekrar edileceğine vurgu yapan CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztük, “Yerel seçimlerde 12-0 yapmış Tekirdağ örgütü sonuna kadar önseçim ve sandık diyor. Ön seçim Cumhuriyet Halk Partisi’ne hareket getirecektir. Aday adaylarının da yapacağı katkılar ve emekler sayesinde CHP iktidara yürüyecektir. Artık halk soygundan, talandan bıktı. Yereldeki başarımızı genele taşımak için çalışacağız. Tekirdağ’da 12-0 yapan belediye başkanlarına teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

YENİ İLÇE BİNASI ÖRGÜTE GÜÇ KATACAK

İlçe Başkanı Öztürk’ün ardından kürsüye CHP Tekirdağ İl Başkanı Şeref Çetin geldi. Çetin sözlerine yeni hizmet binasını överek başladı. Yeni hizmet binasının Çerkezköy örgütünün gücüne güç katacağını, önümüzdeki genel seçimlerde yerel seçimlerden daha başarılı olunacağını savunan Çetin, “Çerkezköy’de bir ön seçim yapıldı. Belediye başkan adayımız tespit edildi. Belediye başkanı, ilçe örgütü ve diğer arkadaşlarımız Çerkezköy’de çok iyi bir sonuç aldı. Kendilerini kutluyoruz. Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerde de en iyi sonucu alacaklarına inanıyoruz.”dedi. CHP Tekirdağ İl Başkanı Çetin de İlçe Başkanı Öztürk gibi milletvekili adaylarının belirlenmesi konusuna değindi. Çetin, örgütün isteğinin ön seçim olduğunu belirtti.

 

 

ÇERKEZKÖY HİZMETİ VAHAP AKAY İLE ALACAK

Daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü kürsüye geldi. Köprülü, “Gerçekten artık kabına sığmayan, artık Çerkezköy, adını Cumhuriyet Halk Partisi’ne de yakışır bir şekilde ortaya koyacak bir ilçe binasına kavuştu. İçerisinde insanların düzayak bir şekilde gelip her zaman oturabileceği, ama aynı zamanda da Çerkezköy’ün Cumhuriyet Halk Partili bir idare ile yönetilebileceği bir ilçe binasını arkadaşlar Çerkezköy’e kazandırmış.” ifadelerini kullandı. 30 Mart seçimleri öncesinde  “Çerkezköy Hizmet Uğraş’tan beri özlediği hizmeti Vahap Akay ile alacak” dediklerini hatırlatan Köprülü, “Ve Çerkezköylüler güvenerek belediyelerini Vahap Akay’a teslim ettiler. Türkiye’de de, Tekirdağ’da da, Trakya’da da artık iktidar daha güvenilir ellere, daha sağlam ellere teslim edilecektir. İşte o teslimiyetin de, insanların güven duygusunun yaratılacağı imkanlar da ancak böyle güçlü binalarla, güçlü ekiplerle mümkün olabilir. Bugün Çerkezköy’de o imajımızı ortaya koyuyoruz” diye konuştu.

ALBAYRAK EN AZ 4 MİLLETVEKİLİ DEDİ

Milletvekili Köprülü’nün ardından açılışta bu kez Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak kürsüye geldi. Albayrak da diğer konuşmacılar gibi yaklaşan genel seçimlere dikkat çekti. Başkan Albayrak, “Bu örgüt birlik ve beraberlik içinde olduğu zaman başaramayacağı hiçbir zorluk yoktur. 30 Mart’ta olduğu kazanabiliriz. Hatta bir mucize de gerçekleştirir. Tekirdağ’da en az 4 milletvekili çıkaracağız, bundan şüpheniz olmasın.” dedi. 

RAHATSIZLIK DUYUYORUM

 Başkan Albayrak konuşmasına şöyle devam etti: “12 yıldır AKP iktidarı içerisinde görünen o ki CHP iktidarına şiddetle ihtiyaç var. Bunu icraatlarıyla ispatladılar. Daha önceleri aklımızdan geçmeyen, konuşulması bile bizi inciten olaylarla karşı karşıya kalıyoruz. En son bir iktidar partisi milletvekilinin  Cumhuriyet’e  600 yıllık Osmanlı’nı reklam arası demesi var. Beni son derece rahatsız etti. Toplumu rahatsız etti, geleceğimizi de rahatsız etti. Bu ve buna benzer olayların bir daha yaşanmamasını istiyoruz. Türkiye’de insanların daha mutlu olması için CHP iktidarına mutlaka ihtiyaç vardır.” 

AKAY’DA ÖN SEÇİM İSTEDİ

Yeni teşkilat binası açılışının son konuşmasını  Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay yaptı. 10 ay önceki heyecanının devam ettiğini vurgulayan Başkan Akay “10 ay evvel CHP 30 Mart’ta Tekirdağ’da nasıl iktidara geldiyse, 7 Haziran’da da aynı şekilde iktidara gelecektir, Çerkezköy, Tekirdağ’ın 3.büyük ilçesi. Çerkezköy Belediyesi’ni bazı sıkıntılarla teslim aldık. Tekirdağ’ın 10 ilçesinin borcu kadar borçlu bir Çerkezköy Belediyesi teslim aldık. Mali anlamdaki güçlüklere rağmen 10 aylık dönem Çerkezköy Belediyesi adına hazırlık dönemi oldu. 30 Mart yerel seçimleri öncesinde konuştuklarımız, Çerkezköy adına koyduğumuz hedeflerin tamamını ortaya koyacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın.”diye konuştu. Konuşmasında kendisinin ön seçimden çıktığını hatırlatan Başkan Akay, milletvekili seçimleri içinde örgütün ön seçim istediğini söyledi. Akay şunları kaydetti: Önümüzdeki süreçte partimizin biran evvel Tekirdağ adına önseçim kararını açıklamasını bekliyoruz. CHP’de Çerkezköy’de örgütün talebi ile önseçimden çıkmış bir belediye başkanı olarak önümüzdeki genel seçimde CHP’nin Tekirdağ’da bir kontenjandan daha fazlasına tahammülü yok. Tekirdağ’da fermuar yöntemlerinin bir karşılığının olmadığını, örgütün böyle bir beklentisinin olmadığını Çerkezköy’den haykırıyorum. Tekirdağ örgütü 30 Mart’ta 12-0’ı başardı, Türkiye’ye örnek oldu. Genel merkezimizin bunu görmezden gelmeyeceğini ümidiyle kararlılığını biran evvel ortaya koymasını talep ediyorum.” dedi.

KATILIM YOĞUN OLDU

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından yeni binanın açılışı kurdelası kesildi. Ardından davetliler yeni ilçe binasını gezdi. Açılış törenine CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, CHP Tekirdağ İl Başkanı Şeref Çetin, Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk, Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin,  CHP Tekirdağ Milletvekili Adayları Hasan Demir, İsmail Doğaroğlu, Recep Palabıyık, Metin Dönmez, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Selda Karacalar, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş ile birlikte çok sayıda partili katıldı.

Haber / Menşure KARDEŞ