Vatandaş altın bozduruyor

Altın fiyatlarının yükselişi satışları azalttı, bozduranların sayısını arttırdı…

GÜNDEM 30.01.2015 20:26:00 0
Vatandaş altın bozduruyor

Altın fiyatlarındaki artışı fırsat bilen vatandaşlar ellerindeki altını bozdurmak için kuyumculara akın ediyor. Kuyumcular ise yükselişin geçici olduğunu ve kısa süre içinde altın fiyatlarının normale döneceğini de belirttiler.

ALTIN FİYATLARININ YÜKSELMESİ VATANDAŞLAR İÇİN BÜYÜK FIRSAT

 Altıntaş Kuyumculuk Mağaza Müdürü Serdar Altıntaş fiyat artışlarıyla ilgili olarak, “Tüketicinin genellikle  her zaman korunaklı  ve güvenli liman olarak gördüğü altın son yıllarda tasarruf aracı olarak görülmesi birikimleri oluşturuyor. Bu nedenle fiyatlarda yaşanan yükseliş, tasarruf sahiplerinin eldeki altınını bozdurması durumu yaşanıyor. Son bir haftadan bu yana kuyumcuların halktan altın alma işlemi ise ciddi miktarda, kayda değer şekilde yükseliş gösterdi. Altın fiyatların yükselmesi insanlar için büyük bir fırsat oldu.”diye konuştu.

ALTIN BOZDURMAK İÇİN KUYUMCULARA AKIN VAR

Turkuaz Kuyumculu Mağaza Satış Sorumlusu Önder Bulut’ta, “Son günlerde altın fiyatlarındaki artışı fırsat bilen vatandaşlar yastık altı tabir ettiğimiz ellerindeki altını bozdurmak için adeta kuyumculara akın ediyor. Altın alan  az ama altın bozduran çoğunlukta ”dedi. Bulut, yastık altındaki birikimin tamamen elden çıkarılması gibi bir durumun ise söz konusu olmadığını belirtirken, bu fiyat artışlarının yastık altı tasarruf sahiplerinin ellerindeki altınların bir kısmını bozdurarak ihtiyaçlarını giderme isteğinden kaynaklandığı görüşünde.

BU YÜKSELİŞ GEÇİCİ NORMALE DÖNECEKTİR

Seçkin Kuyumculuk 1.Mazağa  Müdürü Cengiz Yavuz ise,  “Altında yaşanan fiyat yükselişi  geçici bu nedenle vatandaşlarımız bu konuda panik yapmasın. Tüketici her zaman altını genellikle güvenli bir liman ve tasarruf aracı olarak görmüştür ve de görmektedir. Bu nedenle  altının  tasarruf aracı olarak görülmesi ve  yükselişe geçtiğinde de eldeki altının bozdurulması durumu yaşanıyor. Şu an ülkemizde altında geçici bir yükseliş var. Kısa bir zaman içinde altın bir süre içinde tekrar eski fiyatına dönecektir düşüncesindeyim. Bu nedenle vatandaşlarımızın içi rahat olsun. Eğer ihtiyacı olan varsa elbette bu yükseliş karşısında satarak üç beş kuruş kar etmiş olacağı gibi ihtiyaçlarını da karşılayacaktır. Ama ihtiyacı olmayanlara da tavsiyem altınlarını satmasın diyorum.”dedi.

Haber/Seyit SÜREN