Sivrisinek mücadelesi Yunanistan ile ortak yapılacak

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin özellikle yaz aylarında Edirnelileri canından bezdiren sivrisinekle mücadele konusunda Yunanistan'la ortak bir çalışma yapacaklarını belirtti.

GÜNDEM 30.01.2015 20:15:00 0
Sivrisinek mücadelesi Yunanistan ile ortak yapılacak

Şubat ayı içinde Edirne'de bir görüşme gerçekleştireceklerini belirten Şahin bu konuda komşu ülkeyle bir de protokol imzalayacaklarını söyledi. Vali Şahin, şehir merkezine 3 kilometre olan çeltik ekim mesafesini 5 kilometreye çıkartacaklarını ve dönüm başına 80 Lira olan para cezasının da 300 Lira olacağını açıkladı.

SİVRİSİNEKLE MÜCADELE EDİLECEK

Vali Şahin,  yaptığı açıklamada sivrisinekle mücadele konusunda Yunanistan ile ortak hareket edeceklerini ifade ederek “Biz de çeşitli bakanlıklardan daire başkanları ve genel müdür yardımcılarının katılımıyla 3-4 konuda görüşmelerde bulunacağız. Bunlardan biri de sivrisinekle mücadele konusu olacak. Şubat ayı içerisinde bu işi gerçekleştireceğiz. Ayrıca; merkezde şu anda 3 kilometre olan çeltik ekim mesafesini önümüzdeki dönemden itibaren 5 kilometreye çıkarıyoruz. Sivrisinekler oldukça rahatsız edici bir durum. Halkımızın sağlığını korumak bizim görevimiz. Bunu 5 kilometreye çıkarıyoruz ve bu düzenlemeye karşı çıkanları da dönüm başına 300 Lira para cezasıyla cezalandıracağız. İnşallah bu cezaya gerek kalmaz” dedi. 

İLAÇLAMA YAPILACAK

Vali Şahin, “Bizim mücadelemiz sadece sivrisineği kapsamıyor, çeltikle olan havada ilaçlama işini de kapsıyor. Yunanistanlı yetkililer Türkiye'de havadan yapılan çeltik ilaçlamasının bitkilerin zarar verdiğini belirttiler, biz de 5 kilometrelik bir sınır belirlendi. İnşallah Meriç nehrinden itibaren bu 5 kilometrelik sınırda bu sene ilaçlama yapacağız. Çeltik üreticilerinin lehine olmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.