Çocuklarımıza anlatmalıyız

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, 57. Alay temsilcilerini makamında ağırladı. Başkan Uyan, "Yürüyüş güzergâhının her noktasında çocuklarımıza Çanakkale Savaşını

GÜNDEM 28.01.2015 17:24:00 0
Çocuklarımıza anlatmalıyız

57 Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Selim Yılmaz ve komite kurulu üyeleri Belediye Başkanı İbrahim Uyan’ı ziyaret etti. Ziyaret sırasında 5 yıldır yaptıkları çalışmaları aktaran Yürüyüş Komitesi Başkanı Yılmaz, “İlk bu konudaki kararımız ardından toplanmakta zorlanıyorduk. Ancak atalarımız bu vatan için canlarını vermişler. Bizler de onların evlatları olarak bir şeyler yapmalıydık. Bu hem 57. Alay için, hem de Tekirdağ için önemli bir organizasyon. Artık bu organizasyon yurt Tekirdağ ve Türkiye’yi aştı. Uluslararası bir boyut kazandı.” dedi.

ANZAK TORUNLARI İLE YÜRÜYECEKLER

Komite başkanı Hikmet Selim Yılmaz, “Bana soruyorlar ‘5 yılda ne yaptınız’ diye. Bende 5 yılda artık daha tanınır halde olduğumuzu ve organizasyonda yer almak isteyen yüzlerce kişinin istekli olduğunu ifade ediyorum. Geldiğimiz nokta tamda budur. Yurt dışından Yeni Zelanda, Avustralya, İngiltere ve Fransa’dan arkadaşlarımız da bu yıl 13 Mart’da başlayacak olan yürüyüşümüze katılacaklar” diye konuştu.

Yılmaz yürüyüşün başlangıç günü için Başkan İbrahim Uyan’ı da davet etti. Başkan Uyan ise katılım göstereceğini ifade etti.

ÇOCUKLARIMIZA ANLATALIM

Ziyaretten oldukça memnuniyet doyan Belediye Başkanı İbrahim Uyan, 13 Mart günü başlayacak olan yürüyüş için konaklama yapılacak noktalarda özellikle öğrencilerin organize olarak 57. Alay Komitesi ile kucaklaşması gerektiğini söyledi. Başkan Uyan, “Yaptığınız iş tarihimizin anlatılması ve anlaşılması için çok önemli. Gelibolu’da Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının nasıl bir vatan savunması yaptığını, hangi şartlarda mücadele ettiklerini anlatmak gerek ve bunlar gelecek nesillere en doğru biçimde aktarılmalı. Konaklayacağınız bölgelerdeki idari amirler bu organizasyonu yapıp doğru bilgilerin çığ gibi büyümesini sağlamalı.” dedi.

57. Alay Yürüyüş Komitesi ziyaret sırasında Belediye Başkanı İbrahim Uyan’a özel tasarlanmış yelek hediye ettiler. 

Marmara Haber