Rektör Şimşek: Hedefimiz ilk 30

Çerkezköy'de Ticaret ve Sanayi Odası ile 'Verimli KOBİ Projesi' protokolü imzalayan NKÜ Rektörü Prof. Dr. Şimşek, Türkiye'nin ilk 30 üniversitesi arasında yer almayı hedeflediklerini s?

GÜNDEM 28.01.2015 17:18:00 0
Rektör Şimşek: Hedefimiz ilk 30

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ile Namık Kemal Üniversitesi arasında ‘Verimli KOBİ Projesi’ protokolü imzalandı. Namık Kemal Üniversitesi’nin ülkenin ilk 30 üniversitesinden biri haline gelmesi için gayret gösterdiklerini söyleyen NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, “Yeni kampüs alanımız içindeki 200 yataklı hastanemiz bitmek üzere. Mart ayında tamamlanması hedefleniyor.” dedi.

PROTOKOL İMZALANDI

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda dün saat 14.00’da gerçekleştirilen imza törenine NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Çorlu Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Aysun Sağbaş, ÇTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Seçkin ve Metin Taşdelen, ÇTSO Genel Sekreteri Hakan Gel ve Oda personeli katıldı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Süleyman Kozuva, NKÜ’nün Çerkezköy’de yapacağı her türlü yatırım kapsamında üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazır olacaklarını ifade etti. Osman Şimşek sayesinde NKÜ’nün çok yol katettiğini dile getiren Süleyman Kozuva, “Bugün ‘Verimli KOBİ Projesi’ protokolü için bir araya geldik. Üyelerimizin verimliliklerini arttıracak olan bu protokolün gerçekleşmesinde emeği geçen başta odamız üyelerinden Doğan Hasan olmak üzere herkese teşekkür ederim” dedi ve protokolün hayırlara vesile olmasını temenni etti.  

HEDEF İLK 30’DA YER ALMAK

Süleyman Kozuva’yı Somali’deki Hava Limanı açılışı için tebrik ederek konuşmasına başlayan Rektör Şimşek, Namık Kemal Üniversitesi’nin ülkenin ilk 30 üniversitesinden biri haline gelmesi için gayret gösterdiklerinin altını çizdi. NKÜ Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nun Veliköy Mahallesi’ndeki yeni binasının çok güzel olduğunu söyleyen Prof. Dr. Osman Şimşek, “Öğrencilerimizle kantinde sohbet ettik. Çok mutlular ve hallerinden memnun olduklarını ifade ettiler. Buraya bir fakülte yapılması talebi var. Bunun için öncelikle altyapıyı hazırlamamız gerekmektedir. Ayrıca buraya bir kapalı spor salonu ve bir de yurt binası kazandırmalıyız. Ancak o zaman bir kampüs havası oluşur ve fakülte için hiçbir engel kalmaz” dedi.

200 YATAKLI HASTANEMİZ BİTMEK ÜZERE

Görev süresi boyunca Namık Kemal Üniversitesi’ni hep daha yukarı taşımak için gayret ettiğini belirten Rektör Şimşek, “Bugün yaklaşık 150 milyon TL bütçemiz var ve bunun 60 milyon TL’si yatırım bütçesidir. Temennimiz NKÜ’yü daha iyi noktalara getirmektir. Yeni kampüs alanımız içindeki 200 yataklı hastanemiz bitmek üzere. Mart ayında tamamlanması hedefleniyor. Yaklaşık 50 bin metrekarelik alana kurulu hastanemiz Tekirdağ’a yakışır bir üniversite hastanesi olacak” açıklamalarında bulundu.

GAYRETLERİMİZ DAHA ÇOK ÇERKEZKÖY VE SARAY İÇİN OLACAK

Görev süresi boyunca NKÜ Çorlu Kampüsü için çok çaba harcadıklarını ve güzel noktalara geldiklerini sözlerine ekleyen Osman Şimşek, “Eğer Allah ömür verir ve biz de görevimizin başında kalırsak, bundan sonraki süreçte gayretlerimiz daha çok Çerkezköy ve Saray için olacaktır” dedi. Öğrencilere büyük değer verdiğinin altını çizen Şimşek, “Bizlerin gençlere faydalı olması gerekmektedir. Biz onlara faydalı olalım ki onlar da ülkelerine faydalı birer fert olabilsinler. Bunun için hepimize büyük görev düşüyor” diye konuştu.  

İMZALAR ATILDI

Verimli KOBİ Projesi Protokolü hakkında bilgilendirmede bulunan Çorlu Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Aysun Sağbaş, “Projemizin amacı, KOBİ’lerimizin verimliliklerini daha da artırmaktır. Bu kapsamda 130 firma ziyaret edildi. Bunların yüzde 95’inden geri dönüş oldu. Çok ciddi bir talep var. Bu proje kapsamında Çerkezköy ilk örnek olacaktır” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ve ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva hazırlanan protokolü imzalayarak projenin hayırlı olmasını temenni etti.

Haber / Ahmet KARDEŞ