Kitap kurtlarına ödül

Çerkezköy Fevzi Paşa İlkokulu'nda dönem başında başlatılan 'Okuyan Fevzi Paşa' projesinde en çok kitap okuyan öğrenciler madalya ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi

GÜNDEM 25.01.2015 16:36:00 0
Kitap kurtlarına ödül

Çerkezköy Fevzi Paşa İlkokulu’nda, düzenlenen ‘Okuyan Fevzi Paşa’ projesi kapsamında en çok kitap okuyan öğrenciler ödüllendirildi.

ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ 

2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılının ilk dönem karne töreninin ardından Çerkezköy Fevzi Paşa İlkokulu’nda bir tören daha vardı. Okul’da dönem başında başlatılan ‘Okuyan Fevzipaşa’ projesi kapsamında en çok kitap okuyan öğrenciler ödüllendirildi. Her sınıftan en çok okuyan öğrencilere madalya ve çeşitli hediyeler verildi.

OKUL MÜDÜRÜ HAKAN ASMA PROJEYİ BAŞLATTI

Okuma projesi hakkında açıklamada bulunan okul öğretmenlerinden Elif Güngör Sögüt, “Kitap okuma alışkanlığı ilkokul sıralarında kazanılır. Bu alışkanlığı kazandırmak içinde okul müdürümüz Hakan Asma öncülüğünde bu projeyi hayata geçirdik. Okumak insanın kişisel gelişimini sağlayan önemli etkenlerden birisidir. İnsanın düşünce yapısını ve hayal dünyasını geliştirir. Sözcük dağarcığını artırarak, insana bilgi ve birikim kazandırır.”dedi.

KİTAP OKURKEN UÇAN HALIYA BİNER BİLMEDİĞİMİZ DİYARLARA YOLCULUK EDERİZ

Kitap okumanın ne kadar önemli bir iş olduğunu anlatmak iç in çeşitli örnekler veren Söğüt şunları dedi: “Okuma zevkinden yoksun olan insanlar ne yazık ki karanlık bir dünyada yaşıyor gibidirler. Kitaplar sayesinde bazen uçan halıya biner, bilmediğimiz diyarlara yolculuk ederiz. Yeni arkadaşlıklar kurar, bazen hüzünlerimizi bazen de neşemizi bu yeni arkadaşlarla paylaşırız. Hiç tanımadığımız evlere misafir olur, tarihin sayfalarında koşar adım dolaşırız. Destanlara, trajedilere tanıklık eder, geçmişin elem verici olaylarını değiştirmeye gücümüz yetmese de geleceğimizi kitaplardan edindiğimiz tecrübelerle inşa ederiz. Kitap okumanın zevkine bir kere eriştik mi bir daha kitapsız edemeyiz. Kültürlü insanların en büyük dostu, yardımcısı ve eğlencesi kitaptır. Kitap, zihnimizin ve gönlümüzün ihtiyaçlarını en kestirme yoldan karşılayan kıymetli bir hazinedir.”

MADALYA VERDİLER

Konuşmanın ardından en ço kitap okuyan öğrenciler madalya ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Dereceye giren öğrenciler ve sınıfları şöyle: 2-A sınıfından Esmanur Tonyalı, 2-B sınıfından Ahmet Bozbay, 2-C sınıfından Efe Comba, 2-D sınıfından Emirhan Karadeniz, 2-E sınıfından Sudenur Doğan, 3-A sınıfından Melek Yılmaz, 3-B Beyzanur Akbaba, 3-C Yezda Sulaç, 3-D Bartu Yetim, 3-E İsmail Yekta Doğrusoy, 3-F Esma Kaya, 3-G Berfin Denktaş, 4-A Şevval Özcan, 4-B Nisanur Özdoğan, 4-C Gizem Yılmaz, 4-D Zeynep Dinçtosun, 4-E Zehra Kılınç, 4-F Hazal Koç, 4-G Gülcüm Acan ve 4-H Dilara Özkan.

Haber / Ahmet Kılavuz