Kapaklı'da rengarenk karneler verildi!

2014-2015 eğitim öğretim dönemi yarı yıl tatili tüm Tekirdağ'da olduğu gibi Kapaklı'da da dün yapılan karne töreni ile sona erdi. Öğrencilere karnelerini rengarenk kapakları olan kurdelalı

GÜNDEM 23.01.2015 16:09:00 0
Kapaklı

Milli Eğitim’e bağlı okullarda dün karne heyecanı yaşandı. Kapaklı’da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce düzenlenen ‘Karne töreni’nde Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaağanoğlu, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Sertan Topkaya, İlçe Müftüsü İsa Aktaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant ile kamu kurum ve kuruluşlarının amir ve müdürleri Gazi İlkokulu’nda öğrencilere karne verdi.

KARNE HEYECANI’NI PAYLAŞTILAR

Kapaklı Gazi İlkokulu’nda düzenlenen karne törenine katılan Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz ile ilçe protokolü 4 sınıfta öğrencilerin karne heyecanını paylaştı. Sömestr tatiline giren öğrencilere tek tek karnelerini veren Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, başarılar dileğinde bulunarak, tebrik etti. Kapaklı Protokolü ilk olarak, Gazi İlkokulu 2/H şubesinde öğrencilere karne dağıttı. Sınıfa giren Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz ve beraberindekileri öğrenciler çiçeklerle karşıladı. Kaymakam Gürbüz, “Çocuklarımızı bizi çiçeklerle karşıladı. Biz de onlara çiçek gibi karne vereceğiz.”dedi.

RENGARENK KARNE ALDILAR

Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz ve beraberindekiler daha sonra sırasıyla 3/H, 1/V ve 4/E şubelerine geçerek öğrencilere karne dağıttı. Öğrencilere ilk karneleri Kaymakam Gürbüz verdi. Minikleri tek tek öperek karne dağıtan Gürbüz, zaman zaman sıraları dolaşarak kalkmalarına müsaade etmedi. Gürbüz, “Siz gelmeyin, ben gelirim.”diyerek öğrencilerin sıralarından kalkmalarına müsaade etmedi. Karne töreninde Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaağanoğlu, İlçe Müftüsü İhsan Akta, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Sertan Topkaya da öğrencileri tek tek tebrik ederek karne verdi. Protokolün karne töreninde ilginç görüntülerde vardı. 1.sınıfların karneleri, özel tasarlanmış kurdelalı ve rengarenk kapakları olan süslü ambalajlar içerisinde olması dikkat çekti.

4 ÖĞRENCİ İFTİHAR ALDI

Öğrencilerin kendilerinin hazırladığı karne taşıyıcıları, Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz’ün beğenisini topladı. 3. sınıflarda ise öğrenciler karne koruyucularının kapaklarını öğretmenleri ile çekilen fotoğrafları ile süslemesi dikkat çekti. Karne dağıtım töreninde öğrencilere, teşekkür, takdir ve iftihar belgeleri de sunuldu. 4. Sınıf öğrencilerine verilen belgeleri çerisinde 4 öğrenci ise iftiharla ilk yarıyılı tamamladı.

Kapaklı’da ilk yarıyıl sonunda 15 bin 500 öğrenci ve 626 öğretmen tatile girdi.

Haber / Abdulhamit ALBEZ