Malkara Belediyesi'nden mobil tahsilat aracı

Malkara Belediyesi perşembe gününden itibaren Trakya'da bir ilke imza atarak, 'Mobil Tahsilat Aracı' uygulamasını 'Güçlü Yarınlar İçin' sloganıyla hayata geçirdi. Balabancık Mahallesi

GÜNDEM 23.01.2015 16:02:00 0
Malkara Belediyesi

HİZMET VATANDAŞIN AYAĞINA GİDİYOR

Malkara merkezde ve beldeden köy statüsüne geçen Balabancık, Sağlamtaş ile Kozyörük mahallelerindeki vergiye tabii vatandaşlar, Malkara Belediyesi'ne gelerek yaptıkları emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, ilan ve reklam vergisi, kira geliri tahsilatı, 2464 sayılı Belediye gelirleri kamu kapsamındaki tüm gelirlerin tahsilatı gibi işlemlerini artık Mobil Tahsilat Aracı’nda yaptırabiliyorlar.

İKİ MEMUR GÖREV YAPIYOR

İki memurun görev yaptığı ve yüksek hız kapasiteli bilgisayarın kullanıldığı Mobil Tahsilat Aracı’nda mobil internet şebeke sistemi kullanılıyor. Uydu yoluyla internet bağlantısının sağlandığı araçta, 3G teknolojisi ile vergi mükelleflerinin bilgilerine ulaşılarak işlemler yapılıyor. Mobil Tahsilat Aracı; pazartesi günleri Zabıta Müdürlüğü Bürosu önünde, haftanın bir günü Malkara Küçük Sanayi Sitesi’nin olduğu bölgede, haftanın üç günü de Balabancık, Sağlamtaş ve Kozyörük mahallelerinde konuşlandırılarak Malkaralılar’ın hizmetine sunulacak.

VATANDAŞA KOLAYLIK SAĞLAMAK AMACIYLA HİZMETE SUNDUK

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul yeni uygulamayla ilgili olarak,“Mobil Tahsilat Aracı uygulamamızı Malkara merkez, Balabancık, Sağlamtaş ve Kozyörük mahallelerinde konuşlandırarak vatandaşlarımıza kolaylık sağlamak amacıyla kendilerine hizmeti sunduk. Vergi mükellefi vatandaşlarımız, Mobil Tahsilat Aracı sayesinde belediyeye gelmeden işlemlerini yapabilecekler. Malkara Belediyesi olarak insan odaklı belediye anlayışı çerçevesinde yerinde hizmeti sağlıyoruz. Mobil Tahsilat Aracını, Pazartesi günleri meyve sebze pazarında bulunan Zabıta Müdürlüğü Bürosu önünde, haftanın bir günü sanayi sitemizin olduğu bölgede, pazarlarının kurulduğu haftanın üç günü de Balabancık, Sağlamtaş ve Kozyörük mahallelerimizde belirli noktalarda konuşlandırılarak Belediyemizin bu hizmetini vatandaşlarımızın ayağına taşıyacağız.” dedi.

İLK HİZMET BALABANCIK MAHALLESİ’NDE VERİLDİ

İlk olarak Balabancık Mahallesi'nde faaliyete başlayan ve vatandaşın ayağına kadar giden Mobil Tahsilat Aracı hizmetinden faydalanan Balabancık Mahallesi vatandaşları uygulamanın kendilerine büyük kolaylık sağladığını belirterek, Mobil Tahsilat Aracı uygulamasını faaliyete geçiren ve mahallelerine kadar gelmesini sağlayan Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul'a Mali Hizmetler Müdürü Mehmet Engin aracılığıyla teşekkürlerini iletti.

Marmara Haber