Fen Bilimleri Okulları önümüzdeki yıl Çorlu'da eğitime başlayacak

Fen Bilimleri Okulları, anokulu, ilkokul, ortaokul ve Anadolu Lisesi ile Fen Lisesi bölümleriyle birlikte Çorlu'da açılıyor. 2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı'nda eğitime açılacak okulun tanıt

EĞİTİM 21.01.2015 19:51:00 0
Fen Bilimleri Okulları önümüzdeki yıl Çorlu

Programa Fen Bilimleri Okulları Kurucusu, Nazmi Arıkan ve Fen Bilimleri Koleji Çorlu Koleji yöneticileri katıldı. Kahvaltı’da gazetecilere açıklamalarda bulunan Fen Bilimleri Okulları Kurucusu Arıkan,  “Fen Bilimleri Okulları eğitim kalitesiyle bölgedeki eğitim hayatına yenilikler getiriyor.”dedi.

ÇORLU KOLEJİ BİN ÖĞRENCİ KAPASİTELİ OLACAK

Fen Bilimleri Okulları Kurucusu Nazmi Arıkan, okulun eğitim anlayışı, hedefleri, ilkeleri hakkında  geniş kapsamlı bir bilgilendirme yaptı. Okul hakkında bilgi veren Arıkan, “Fen Bilimleri Okulları Çorlu Koleji 13 bin metrekarelik  arazide 12 bin 500 metrekare kapalı alanı olan bir okul. Bin öğrenci kapasiteli Fen Bilimleri Okulları Çorlu Koleji'nde, 42 adet derslik, yarı olimpik yüzme havuzu, çok amaçlı spor salonu, voleybol-basketbol sahaları, minyatür futbol sahası, tenis kortu, buz pisti, koşu parkuru, bale ve dans salonu, konferans  salonu, kulüp odaları, yemekhane, amfi tiyatro, hayvanat bahçesi, çocuk mutfağı, tohum atölyesi, yaz ve kış bahçeleri, çocuk oyun parkı, fen ve teknoloji laboratuarı, olimpiyat sınıfları, bilgisayar dersliği, drama-müzik-resim-seramik-fotoğraf atölyeleri ve kütüphane bulunacak. Trakya’nın en büyük ve en donanımlı okulu olacak.”dedi.

OKULUN HEDEFLERİNİ ANLATTI

Basın mensuplarının sorularını da tek tek yanıtlayan Arıkan, “Yaşam yaratıcılarını yetiştirme görevinin büyük sorumluluğu ile yola çıktık.” dedi. Arıkan, ‘Yaşam yaratıcıları’ ifadesine açıklık getirirken G.Petrov’un ‘Beyaz Zambaklar Ülkesi’nde  adlı romanında anlatılan, Finlandiya’daki dönüşüm ve değişim hareketini başlatan bir avuç insanın esin kaynağı ile Büyük Önder Atatürk ve Türk Milleti’nin mücadeleci ruhu olduğunu söyledi. Arıkan, daha sonra şöyle konuştu: “Hedefimiz, çok yönlü, donanımlı, araştıran, sorgulayan, çağdaş, evrensel değerlere sahip, özgüvenli, zamanı yönetebilen, çözüm odaklı, çevreye duyarlı, yabancı dilini etkin kullanabilen, spor ve sanatta yetkinliğe ulaşmış bireyler yetiştirmektir. Bu hedefler doğrultusunda Fen Bilimleri Okulları’nın kriterlerine uygun, alanında uzman ve deneyimli eğitim kadromuz, okulun sunduğu teknolojik altyapı ve bilimsel çalışmalar için sağlanan donanım ile eğitimde önemli bir fark yaratacağız.” Arıkan, yıllardır dershanecilikteki deneyimi, kaliteyi, başarıyı ve disiplini Fen Bilimleri Okulları’na taşımakta kararlı olduklarını da sözlerine ekledi.

Marmara Haber / Seyit SÜREN