Polis'ten sürücülere feyk!

Trafik denetimleri kazaların yoğunlaştığı ve kural ihlallerinin arttığı bölgelerde daha fazla yapılmaya başladı. Polis sürekli denetim hissi vererek, yakalanabilirlik algısının sağlanabilmesi amacıy

GÜNDEM 21.01.2015 19:50:00 0
Polis

Çorlu Bölge Trafik Müdürlüğü ekipleri de sıklıkla kazaların meydana geldiği Saray-Çerkezköy yolunda benzer yollara başvurdu. Yolda, meydana gelen kazaları önlemek ve sürücülerin hız limitlerine uymasını sağlamak için polis,  maket polis aracı ile yeni bir uygulamaya başladı.

MAKET ARAÇ SÜRÜCÜLERİN HIZINI DÜŞÜRÜYOR

Çorlu Bölge Trafik Müdürlüğü ekipleri Saray-Çerkezköy yolu üzerinde araç sürücülerinin hızlı seyiretmeleri ve meydana gelen kazalar ile trafik kural ihlallerini önlemek için Saray’a 3 kilometre kala plastikten yapılan ve içinde bir polis varmış gibi görünen maket polis aracı konulması yönünde karar aldı. Gerçek polis aracı gibi görünen maket polis aracını görenler ise gerçeğinden ayırt edemedikleri için hızlarını yavaşlatıyor ve daha dikkatli bir şekilde yolda ilerliyor.

TRAFİK GÜVENLİĞİ ÖNLEMLERİ ARTIRILDI

Trafik güvenliğinin önemli bir sorun olduğu Çerkezköy-Saray yolunda önleyici çalışmaların yapıldığını belirten Polis, “Özellikle gece polis aracını görenler hız konusunda daha dikkatli oluyorlar. Yola konulan maket aracın trafik kazalarını ve ihlallerini en aza indirmeyi planlıyoruz. Bu çalışma sürücülerin dikkatini çekiyor. Bu sayede hız limitini aşan sürücüler ise daha dikkatli oluyor.”dediler.

Marmara Haber / Seyit SÜREN