Dış ticaret eğitiminin sertifikaları verildi

ÇOSB'de düzenlenen 'Dış Ticaret Eğitimi'ne katılan 30 kursiyer için sertifika töreni düzenlendi…

EĞİTİM 21.01.2015 19:49:00 0
Dış ticaret eğitiminin sertifikaları verildi

Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü (ÇOSB) ve Batı Marmara Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen ‘Dış Ticaret Eğitimi’ne katılan 30 kursiyere törenle sertifikaları verildi.

DIŞ TİCARET EĞİTİMİ VERİLDİ

Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü çok amaçlı salonunda iki gün süren eğitimler sona erdi. 14 saatlik eğitim programına Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren firmaların dış ticaret, lojistik, satın almada çalışan yöneticileri ve çalışanları katıldı. Eğitimlerde kursiyerlere Dış Ticarette Teslim Şekilleri, Dış Ticarette kullanılan Belgeler, Serbest Bölgeler ve Mevzuatı, Dahilde İşleme Rejimi, Hariçte İşleme Rejimi, İhracat Rejimi, Tarife Dışı Engeller (Kota, Gözetim Uygulaması), Anti-Damping ve Sübvansiyonlar konuları anlatıldı. Eğitimlerin ise, Çerkezköy Gümrük Müdürü Lütfü Tayfur, Çerkezköy Gümrük Müdür Yardımcısı Gökhan Aktaş tarafından verildiği belirtildi.

SERTİFİKA VERİLDİ

İki günlük eğitimin ardından kursu tamamlayan 30 kursiyere dün saat 15.30’da düzenlenen programda sertifikaları verildi. Sertifika töreni öncesinde konuşan Batı Marmara Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Muharrem Murat, kursiyerlerin eğitimlerde ciddi bilgiler öğrendiklerini kaydetti. Eğitimlerin ÇOSB’de yapılmasından mutlu olduklarını kaydeden ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan ise, “Öncellikle siz katılımcıları temsilen sahada çalışan insanlarsınız. Direkt Batı Marmara gümrükler müdürümüz katkı verdiler ve işlemleri yapan Çerkezköy Gümrük Müdürümüz, hocamız gümrük müdürü yardımcımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bu eğitimlerin talep olduğu takdirde bizler her zaman ev sahipliği yapmaya hazırız.”dedi.

Konuşmaların ardından Batı Marmara Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Muharrem Murat, Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan,Çerkezköy Gümrük Müdürü Lütfü Tayfur ve Çerkezköy Gümrük Müdür Yardımcısı Gökhan Aktaş kursiyerlere sertifikalarını verdi.

Haber / Ahmet KILAVUZ