Davutoğlu Tekirdağ'da açılış yaptı

Ak Parti İl Kongresi'ne katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Tekirdağ Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin açılışını gerçekleştirerek, Türkiye'nin birçok noktasına gönde

GÜNDEM 19.01.2015 13:44:00 0
Davutoğlu Tekirdağ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Tekirdağ’da Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin açılışını gerçekleştirerek 798 ambulans ve UMKE araçlarını hizmete aldı. Devletin birinci ve en önemli fonksiyonunun vatandaşlara sağlık hizmeti sunmak olduğunu söyleyen Davutoğlu, "3 yaşındayken yolda doktora Konya’nın köyünden Konya’nın merkezine yetişememiş bir annenin evladı olarak işte bu Türkiye ile gurur duyuyoruz" dedi.

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ’Nİ AÇIP AMBULANS DAĞITTI

Başbakan Ahmet Davutoğlu Tekirdağ sahil dolgu alanında, Türkiye'nin dört bir tarafına gönderilecek ambulans ve UMKE araçlarının dağıtım törenine katıldı. Tekirdağ Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin açılışını da canlı bağlantı ile gerçekleştiren Başbakan Davutoğlu, yeni tasarım 112 kıyafetlerini tanıttı. 

 

 

BUGÜN TEKİRDAĞ’DA MÜSTESNA BİR GÜN YAŞIYORUZ

Törende yaptığı konuşmasında Türkiye’nin 2002’deki toplam ambulansından daha fazla ambulansı 1 günde devreye soktuklarını dile getiren Başbakan Davutoğlu, "Süleymanpaşa’nın, vatan şairimiz Namık Kemal’in emaneti aziz Tekirdağ’ın aydınlık yüzlü insanları. Bugün Tekirdağ’da müstesna bir gün yaşıyoruz. Sabah kongremizi yaptık. Sonra sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldik. Şimdi de aslında Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ulaştığı kudreti, şefkati ve merhameti gösterecek yeni bir merasimle bir aradayız. Ülkeler, devletler insanlarına verdikleri önemle yücelirler. Ülkeler ve devletler, insanlarına uzattıkları şefkat eliyle ve o şefkati gerçekleştiren kudret eliyle devlet niteliği kazanırlar. İşte biz 12 yıl içinde Ak Parti iktidarları döneminde öylesine güçlü bir sürece imza attık ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti hem kudretli hem şefkatli devlettir. Sadece kendi vatandaşları için değil dünyanın her köşesindeki mazlumlar ve dünyanın her köşesindeki yardıma muhtaçlar için kudretlidir, şefkatlidir.”dedi.

1 OCAK 2003’TE TEKİRDAĞ’DA 3 AMBULANS VARDI

İnsanlığın en temel ihtiyacının sağlık olduğunu vurgulayan Başbakan Davutoğlu şunları kaydetti:”Sağlık olmadı mı hiçbir şeyin anlamı kalmaz. Sağlık olmadı mı yapacağınız hizmeti yapamaz hale gelirsiniz. Onun için devletin birinci ve en önemli fonksiyonu vatandaşlarına sağlık hizmeti sunmaktır. Tekirdağ’dayız. 1 Ocak 2003’te Tekirdağ’da kaç ambulans vardı biliyor musunuz? 700 bin kişilik Tekirdağ’da sadece 3 ambulans vardı. Şu anda Tekirdağ’da 46 ambulans var. Bugün 10 ambulans daha katılacak 56 ambulanslık bir filo var. İşte aramızdaki fark bu. Düşününüz bu büyük şehirde sadece 3 ambulansla hizmet verilmeye çalışılıyordu. Şimdi 56 ambulans Tekirdağlılarımızın hizmetinde. Bütün Türkiye’de 617 ambulans vardı. Şimdi bugün biz 1 günde bütün Türkiye’de halkımızın sıhhati için devreye soktuğumuz ambulans sayısı 798. Yani Türkiye’nin 2002’deki toplam ambulansından daha fazla ambulansı 1 günde devreye sokuyoruz. Toplamda da 4 bin 468 ambulans."

 

 

HAYAT BİLE EDİLEMEYEN HEDEFLERE ULAŞMIŞ TÜRKİYE 

2002’de Türkiye'nin hiç ambulans uçağı ve ambulans helikopteri olmadığını anımsatan Başbakan Davutoğlu, "Şimdi 4 ambulans uçağımız, 17 ambulans helikopterimiz var. Ta ki dağda, yolda kimse kalmasın ve kimse doktora yetişememek dolayısıyla yakınlarını kaybetmesin. Ben Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı, annesi 3 yaşındayken yolda doktora Konya’nın köyünden Konya’nın merkezine yetişememiş bir annenin evladı olarak işte bu Türkiye ile gurur duyuyoruz. Bütün vatandaşlarımıza şu taahhütte bulunuyoruz. İnşallah bundan sonra her bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ülkemizin neresinde olursa olsun, hangi şartlarda olursa olsun, karlı yerlerde ise kar paleti taşıyan ambulanslar, dağlarda, bayırda ise oraya ulaşacak helikopterlerle, uzaklarda ise onları getirecek ambulans uçaklarla sağlık hizmeti görecekler. Ve bugün devrim mahiyetinde bir adım daha atıyoruz. İlk defa gece uçuş kapasitesine sahip ambulans helikopterimizi devreye sokuyoruz. Bu ne demek biliyor musunuz? Dünyada sadece 13 ülkede olan bir kapasite. Sadece 13 ülkede var bir de Türkiye’de var. İşte bizim özlediğimiz, 2003’te hayal bile edilmesi mümkün olmayan hedeflere ulaşmış, kudretli ve şefkatli Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu. Tekirdağlılar bütün bunlar sizin için. Bunların hepsi sadece vatandaşlarımızın sağlığı, sıhhati için. 2002 yılında Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin toplam bütçesi 119 milyar Türk Lirasıydı. Şimdi 486 milyar. Ama daha önemlisi sadece sağlığa ayırdığımız bütçe 81 milyar Türk Lirası. Yani 2002 bütçesinin bütünü kadar 2015 bütçesine sadece sağlığa kaynak ayırabilen kudretli Türkiye var. Böyle bir ülkeyle gurur duyulmaz mı? Sadece bizim gurur duymamız değil. Sağlık Bakanlığımızın bir çok operasyonuna Dışişleri Bakanıyken bizzat katkıda bulundum. Bazen o operasyonları yönettim. 2011 Şubat’ı, Libya’da savaş var ve her ülke Libya’dan vatandaşlarını çıkarma gayretinde. 10 gün içinde biz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti 15 bin kendi vatandaşı ve toplamda 25 bin kişiyi tahliye ettik. Her tahliye gemisinin içinde şerefli Türk doktorları vardı. Irk, etnisite, din ayrımı gözetmeden yaralılara müdahale eden o mübarek doktorlarımız, hemşirelerimiz, hasta bakıcılarımız vardı. Hepsinin gözlerinden öpüyorum. İşte dünyaya insanlık dersi budur. 2 gün önce Libya Meclis Başkanı’na yemek ikram ediyordum, buradaydı. Dedi ki ‘2011yazında Misrata’da mahsur kalan 450 yaralıyı getiren Türk doktorlarını biz hiç unutmadık, unutmayacağız.’ Onları, buraya, bu şifa beldesine, bu mübarek topraklara getiren Türk sağlık hizmetleriydi. Bütün bakanlıklarımızın çabası, gayretiyle bu sağlandı. İşte yükselen Türkiye bu. Yine Gazze’den, Somali’den tek bir vatandaşımızı Somali’den operasyonla Somali’nin ortasında bir çölden 7-8 saat içinde helikopterle alıp, ambulans uçakla Türkiye’ye getiren o çalışkan, vefakar doktorlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Sağlık Bakanlığımızın bütün yetkililerine teşekkür ediyorum. İşte geldiğimiz nokta bu." ifadelerini kaydetti.

SAĞLIKTA DEVRİM YAPILDI

12 yılda 2 bin 500 sağlık tesisi açtıklarını ve 6 bin 800 civarındaki nitelikli yatak kapasitesini 48 bine çıkardıklarını belirten Başbakan Davutoğlu, 481 olan acil hizmet servisini 2 binli rakamlara çıkardıklarını söyledi. 

Sağlıkta yapılan devrimin, bütün dünyanın takdir ettiği devrimin arkasında halkına en iyi hizmet sunabilmek için gece gündüz çalışan Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olduğunu sözlerine ekleyen Başbakan Davutoğlu, şunları kaydetti: "Sayın cumhurbaşkanımızın, başbakanlığı döneminde başlatılan bu hizmetler aynı kararlılıkla sürdürülecek. Nerede bir vatandaşımız varsa, hasta olduğunda bir an bile tereddüt etmeden yakında, en kısa zamanda Türk doktorlarının şefkatli eli yanımda görecek, duyacak, bilecek. Ve buna güvenecek. Yine Tekirdağ’ımızda ağız ve diş sağlığı merkezi açıyoruz. 10 UMKE, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibini devreye soktuk. Endonezya’da deprem mi var, Türk UMKE’si orada. Pakistan’da deprem mi var, Türk kurtarma ekibi orada. Japonya’da Fukişima’da deprem mi var, oradayız. İşte, sizin gurur duyduğunuz, işte Namık Kemal’in, vatan şairinin özlediği Türkiye buydu. Buna katkıda bulunan herkese teşekkür ediyoruz. Bir devlet, bir ülke ancak vatandaşlarına saygıyla yükselir. Burada çok değerli hanımefendi kardeşlerimizi görüyorum. 2 hafta önce açıkladığımız aileyi ve dinamik nüfusu koruma paketini duydunuz, bildiniz. İnşallah her bir annemize ilk evlat için 300 Türk lirası yarım altın, ikinci evlat için 400 Türk Lirası bir yarım bir çeyrek altın, üçüncü evladı için 600 Türk Lirası bir tam altın vereceğiz. İnşallah çalışan kadınlarımız en iyi şartlarda anneliklerini yapacak şekilde çalışma düzenini getireceğiz. Çünkü annelik de aslında sağlık hizmetidir. Sağlıklı nesillerimiz, sağlıklı dinamik nüfusu korumak üzere o vefakar annelerimize borçluyuz. Bütün bu hizmetleri yapmaya devam edeceğiz. Türkiye’de ve dünyada çağdaş standartlarda en iyi şartlarda sağlık hizmetleri vermeye devam edeceğiz. Bugün burada Türkiye’nin her yerine göndereceğimiz Tekirdağ’dan düğmeye basarak Ankara’dan ve diğer illerimizden hareket ettireceğimiz 798 ambulansımızın hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah bunları hiç kullanmak zorunda kalmayız. Ama kullanmak zorunda kalırsak 77 milyon vatandaşımız bilsin ki bu ambulanslar, bu Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri her an onların sağlığı, sıhhati için 24 saat hizmetinizdedirler. Allah yollarını açık eylesin. Allah bütün milletimize sağlıklı, mutlu yıllar versin"