Trakya Kent Konseyleri Süleymanpaşa'da buluştu!

Trakya Kent Konseyleri Birliği üyesi il ve ilçelerin başkan ve genel sekreterlerinin katıldığı toplantı Tekirdağ Süleymanpaşa'da gerçekleştirildi. 2015 yılının ilk toplantısında sivilleşme

GÜNDEM 18.01.2015 13:57:00 0
Trakya Kent Konseyleri Süleymanpaşa

Trakya Kent Konseyleri Birliği 2015 yılının ilk toplantısını Tekirdağ Eczacı Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın da katıldığı toplantının açılışını Süleymanpaşa Kent Konseyi Başkanı Ufuk Bekir Ersöz yaptı. Başkan Ersöz’ün ardından kürsüye davet edilen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, yaptığı konuşmada sivilleşmeye vurgu yaptı.

GÖREVE GELENLER HESAP VEREBİLİR GETİRENLERDE HESAP S SORABİLİR OLMALI

Konuşmasında sivil toplum örgütlerinin önemine değinen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Kent konseyleri dünyada sivilleşme adına atılmış en önemli adımlardandır. İki önemli kavram var günümüzde biri hesap sorabilirlik diğeri de hesap verebilirlik. Göreve gelenlerin hesap verebilir, göreve getirenlerin ise hesap sorabilir olması lazım.”dedi. Konuşmasında halkın talep etme hakkı bulunduğuna dikkat çeken Eşkinat, “Güzel bir kent yaratabilmek için seçim sürecinde aday olmuştuk. Önemli olan kentin talep edecek insanı olması, o insanın gelişime katkı vermesi. Yoksa o kenti ne kadar geliştirirseniz geliştirin o kent ileri gitmez. Biz planımızı talep edecek insanlarımıza göre yaptık. Güzel bir kent oluşturacağız.”ifadelerini kullandı.

 

 

SİVİL TOPLUM GÜÇLENMELİ

Kent konseyinin kuruluşunda Süleymanpaşa Belediyesi’nin herhangi bir vesayeti olmadığını söyleyen Eşkinat, “Ama tam bir uyum ve işbirliği içinde onların gönderdiği sivil ışığın açtığı yolda belediyeyi götürmeye çalışacağız. Sivilleşmek önemli bir şey! Sivilleşmeden demokratikleşme olmuyor. Biz demokratik bir ülkede çocuklarımızı büyütmek istiyorsak sivil toplumun güçlenmesi gerekiyor. Bu ayaklardan bir tanesi de şuanda sizlerin yaptığı görevler. Ben Süleymanpaşa’ya geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Üretmek ve çalışmak için seçilip buraya geldiniz. Hepinize başarılar diliyorum.”dedi.

 

 

BİZLER DEĞİL SİZLER YÖN VERECEKSİNİZ

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Eşkinat’ın ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak bir konuşma yaptı. Büyükşehir statüsü hakkında bilgiler veren Albayrak, “Tekirdağ bir anda büyükşehir yapıldı. Onca köy belde hiçbir hazırlık yapılmadan, hiçbir altyapı çalışması olmadan kentli hale dönüştürüldü. Bu eksikliğin bu yanlışın düzeltilebilmesi için sizlere çok önem veriyorum. Kent konseyleri aktif bir şekilde çalışmak zorunda! Bu açığı ancak böyle kapatırız. Bizler size değil; sizler bize yön vereceksiniz.” ifadelerini kullandı.

 

Trakya Kent Konseyleri Birliği üyesi il ve ilçelerin başkan ve genel sekreterlerinin katıldığı toplantıda Trakya Kent Konseyi Başkanı Levent Gündoğdu oluşturulan divana başkanlık etti. Program Trakya Kent Konseyleri Birliği’nin yeni yönergesinin görüşmeye açılması ve onaylanması, birlik başkanı ve yürütme kurulu üyelerinin seçimi, meclis ve çalışma gruplarının başkan ve üyelerinin seçimi ve bir sonraki toplantı yeri ve zamanının belirlenmesi ile tamamlandı.

Marmara Haber