Tekirdağ'da balık fiyatları yerinde durmuyor

Tekirdağ'da hafta başından itibaren havanın ısınmasıyla birlikte balık fiyatlarında düşüş yaşandı. Kimi bölgelerde ise düşüş yaşansa da geçen yıllara oranla pahalı….

GÜNDEM 18.01.2015 13:55:00 0
Tekirdağ

Tekirdağ'da havanın ısınmasıyla balıkçıların yeniden denize açılması, balık fiyatlarının düşmesini sağladı. Yüzü gülen balıkçılar, tezgahlardaki balık çeşitlerini de arttırdı. Tekirdağ sahiline balık almaya giden vatandaşlar da fiyatlardan memnun olduklarını dile getirdi. Çerkezköy’deki balıkçılar ise fiyatları Tekirdağ’ın altında olmasına rağmen yüksek oluşundan yakınıyor.

TEKİRDAĞ’DAKİ BALIKÇILAR MEMNUN

Fiyatların geçen haftaya oranla düştüğünü söyleyen Tekirdağ merkezinde balıkçılık yapan Hasan Erol, "Çinekopun kilosu 25-30 liradan 20 liraya düştü. Hamsi 20 liraydı, istavrit 20 liraydı, fiyatları normale döndü. 12 ve 15 liradır istavritin kilosu. Hamsi de 15’e düştü. Şu anda barbunya, lüfer ve kalkanın fiyatları yüksek" dedi.  Satışların normal haline döndüğünü belirten Erol, "Havaların düzelmesi ve denizde lodos olmamasından kaynaklanıyor ve kayıkların rahat avlanmasından dolayı fiyatlar böyle. Şu anda çinekop, istavrit ve hamsi çok giden balıklar. Karadeniz mezgiti de güzel."dedi.

Tekirdağ merkezdeki müşterilerde balıkçılar kadar fiyatlardan memnun! Balık almaya gelen Adem Tanyılmaz ise, "Balık fiyatları normal. Geçen hafta 25 falandı, şimdi ise 20’ye yakın. Güzel şu anda, çinekop alıyoruz. Hamsi alıyorum, normal yani fiyatlar. Geçen hafta soğuktan dolayı fiyatlar yüksekti, şimdi demek ki balıkçılar daha rahat çıkarıyorlar. Daha fazla bollaştığı için fiyatlar düşmüş" dedi.

İLÇEDE FİYATLAR FARKLI

Tekirdağ’ın ilçelerinden Çerkezköy’de ise balıkçılar fiyatların yüksekliğinden yakınıyor.  Soğuk hava ve fırtına nedeniyle balık avının zorlaşması  balık fiyatlarında neden olduğunu söyleyen Çerkezköy’lü balıkçılar, “Balkanlardan gelen soğuk hava Çerkezköy’de hissedilmeye başladı. Havanın soğuk denizin ise fırtınalı olması balıkçıları zor durumda bıraktı.”dedi.

HAMSİ 10 TL

Yılbaşından sonra başlayan elverişsiz hava ve deniz şartları nedeniyle fiyatların ortalama 2 kat arttığına işaret eden Fırtına Balıkçılık yetkilisi Taner Diş “Hava muhalefeti nedeniyle balıkçılar neredeyse denize açılamıyor. Bu da balık fiyatlarını çok yükseltti. Piyasada hamsi 10 TL, Çinekop 25 TL, İstavrit 15 TL, Sarıkanat 30 TL, Palamut tane 3 TL, Levrek 30 TL, somon 25 TL, Çupra 30 TL, Barbun 25 TL, Mezgit ise 15 TL’den satışa sunuluyor.” dedi. Diş, fiyatların yükseldiği bu dönemde vatandaşların "halk balığı" diye adlandırdıkları, ucuzluğuyla dikkati çeken hamsi yiyebileceğini kaydederek, "Hamsi ve istavrit olmazsa zaten vatandaş balık yiyemez" değerlendirmesinde bulundu. Bu arada Çerkezköy’deki fiyatlar Tekirdağ’a oranla düşük olmasına rağmen, balıkçıların fiyatların yüksekliğinden yakınması dikkat çekti.

Marmara Haber