Tertip kongresi ilk toplantıyı yaptı

Tekirdağ'da yapılacak olan Balkanlar ve Göç Kongresi için oluşturulan Tertip Komitesi ilk toplantısını yaptı. 5-6 Mart tarihleri arasında yapılacak kongre öncesi oluşturulan Tertip Komitesi hakkında Rume

GÜNDEM 16.01.2015 15:45:00 0
Tertip kongresi ilk toplantıyı yaptı

Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu, Namık Kemal Üniversitesi ve Süleymanpaşa Belediyesi’nin ortaklaşa yapacakları ‘Balkanlar ve Göç Kongresi’  5-6 Mart 2015 tarihlerinde Tekirdağ’da yapılacak.

Rumeli Balkan Dernekleri Genel Başkan yardımcısı Nihat Efe yazılı bir açıklama yaparak, Balkanlar ve Göç Kongresi hakkında bilgiler verdi. Efe açıklamasında şunlara yer verdi: “Balkan savaşlarının 100.yılı münasebetiyle Balkan savaşlarında veya göç sırasında hayatını kaybeden 1.5 Milyon Rumeli-Balkan insanımızın ruhlarını yad etmek onların çektikleri acıları ve her türlü işkenceleri yeni nesle aktarmak amacıyla bu kongreyi proje olarak Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Osman Şimşek’e götürdüğümde karşılıksız destek verdiler. Kendilerine Rumeli Balkan ve Trakya halkı adına teşekkür ederiz. Bu kongre ile ilgili ilk aşamadaki bürokrasi işlemleri başlatılarak bugün tertip komitesi ilk toplantısı gerçekleştirildi.”

REKTÖR ŞİMŞEK TERTİP KOMİTESİ BAŞKANI OLDU

Efe, Tertip Komitesi Başkanlığına Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr Osman Şimşek’in yardımcılıklarına ise Prof. Dr Ensar Nişancı, Prof. Dr Şefik Kurultay, Prof. Dr M. İhsan Soysal, Doç. Dr Murat Yıldız getirildiğini belirtti. Efe Tertip Komitesi’nde kendisinin ve bir de Süleymanpaşa Belediyesi Kültür Müdürlüğü temsilcilerinin yer aldığını sözlerine ekledi. Efe, sözlerini Tertip Komitesi’nin çalışmalara başladığını belirterek tamamladı.

Marmara Haber