Organik yumurtaya talep fazla

İşadamı Erdem Ceyhan doğal ortamda hiçbir katkı maddesi kullanılmadan beslenen tavukların yumurtalarının tamamen organik olduğunu ve bu nedenle talebinde her geçen gün arttığını söyledi.

GÜNDEM 16.01.2015 13:54:00 0
Organik yumurtaya talep fazla

Çerkezköylü genç iş adamlarından Erdem Ceyhan  Silivri’nin Büyük Çavuşlu Mahallesi’nde üç buçuk  dönümlük bir arazi üzerinde kurduğu tavuk çiftliğinde doğal ortamda beslediği bin 600 tavuktan günde ortalama bin 200- bin 300 dolayında organik yumurta elde ettiğini ve bu yumurtaların 800-1000 arasını kendisinin sattığını, diğerlerini de market ve bakkallara toptan olarak verdiğini belirtti.

 

DOĞAL ORTAMDA BESLİYORUZ

Çerkezköylü genç iş adamı Erdem Ceyhan yumurta üretimi ile ilgili olarak çarpıcı bilgiler verdi. Ceyhan, “Yıllardır organik yumurta üretimi yapma düşüncesindeydim. Sonunda altı ay önce bu düşüncemi gerçekleştirdim. Çerkezköy’ün hemen sınır komşusu olan Silivri’nin Büyük Çavuşlu Mahallesi’nde aldığım üç buçuk dönümlük arazi üzerine bir tavuk çiftliği kurdum. Şu an bin 600 tavuk var. Etrafı çevrili olan çiftlik içinde gezinen tavuklar, devamlı gün ışığında buğday, mısır kırığı  ve doğal ortamda besleniyor. Yumurtaları gayet lezzetli. Her hangi bir hastalığa karşı da her ay da veteriner kontrolünden geçiriyoruz.”diye konuştu.

GÜNDE BİN 200- BİN 300 YUMURTA ÜRETİMİMİZ VAR

Yumurta üreticisi Erdem Ceyhan doğal ortamda beslenen bin 600 tavuktan günde bin 200- bin 300 arası taze organik yumurta elde ettiğini belirtirken, “Her gün günlük taze yumurta olarak Çerkezköy’de Atatürk Caddesi’nde Ziraat Bankası giriş yönündeki kavşakta yaya kaldırımında küçük bir tezgahta  günde 800-1000 arası halkımıza  perakende satış yapıyorum. Her günde 300-400 yumurtayı toptan olarak anlaştığım market ve bakkallara veriyorum.”açıklamasında bulundu.

YUMURTALAR 65-75 GIRAM ARASI GELİYOR

Doğal ortamda organik olarak beslenen tavuklardan elde edilen organik yumurtaların 65 ila 75 gram arası geldiğini de belirten Erdem Ceyhan, “Özellikle şunu vurgulamak istiyorum. Doğal ortamda özenle beslenen tavuklardan elde ettiğimiz  ve tamamen organik  olan yumurtaların ağırlıkları 65 gram ile 75 gram arası gelmektedir. Parakente olarak tanesini 50 kuruştan satıyoruz. Bir alan bir daha devamlı olarak almaya başlıyor. Halkımızın organik yumurtaya ilgi ve talebi beni çok mutlu ediyor. Bir yerde  zahmetli bir iş olmasına rağmen halkımıza sağlıklı yumurta sunmuş olmaktan da çok memnunum. İşimi severek yapıyorum. Amacım ileride tavuk sayısını daha da arttırarak bölge halkımızın tamamının organik yumurta yemesini sağlamaktır.”dedi.

BILDIRCIN YUMURTASI ÜRETİMİMİZ VE SATIŞIMIZ VAR

Erdem Ceyhan, organik tavuk yumurtasının yanı sıra  günlük bıldırcın yumurtası satışı da yaptıklarını belirterek, “Tavuk çiftliğimizde ayrıca 300 adet bıldırcın da besliyoruz. Ve her gün bıldırcınlardan da günlük 170 ile 180 adet yumurta elde ediyoruz. Tezgahımızda her gün vatandaşlarımız normal organik tavuk yumurtasının yanı sıra günlük bıldırcın yumurtası da bulabilirler. Bıldırcın yumurtasını da tane olarak 50 kuruşa satıyoruz.İleride bıldırcın adedini de arttırarak yumurta üretimini de çoğaltmayı hedefliyorum.”diye konuştu.

Haber/Seyit SÜREN