Ne yapılacaksa birlikte yapacağız!

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, ilçe protokolüyle birlikte STK ve siyasi parti temsilcileri ile muhtarlara yönelik 'Dayanışma yemeği' düzenledi. Programda konuşan Gürbüz, "Kapaklıâ€??

GÜNDEM 16.01.2015 13:39:00 0
Ne yapılacaksa birlikte yapacağız!

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, ilçede göreve başlamasının 100’üncü gününde düzenlediği dayanışma yemeğinde, ilçe protokolü ile bir araya geldi. Programda yaptığı konuşmada ilçeyi Belediye, STK’lar (Sivil Toplum Örgütleri), muhtarlıklar ve siyasi partilerle birlikte yöneteceklerine dikkat çeken Kaymakam Gürbüz, “Kapaklı’da her ne yapacaksak hep birlikte yapacağız” dedi.

TÜM İLÇE PROTOKOLÜ KATILDI

Kapaklı Kaymakamlığı tarafından önceki akşam saat 19.00’da Parıltım Restaurant’ta düzenlenen Dayanışma Yemeği’ne Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, İlçe Müftüsü İsa Aktaş, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Pasin Akbulut, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Pakize Özgür Ünlü, Kapaklı Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Esra Çelik, AK Parti İlçe Başkanı Salih Bezgin, CHP İlçe Başkan Vekili Haydar Delikkaya, MHP İlçe Başkanı Yusuf Çetin, BBP İlçe Başkanı Cemalettin Farımaz, Anadolu Partisi İlçe Başkanı Talip Öztürk, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcıları H. İbrahim Erkan, Adem Sekmen ve Aziz Özkan, Kapaklı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Dükanlı, Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Sitespor Kulübü Başkanı Ersan Karamehmetoğlu, Kapaklı Yardımlaşma Derneği Başkanı Kadir Arıcı ile Kapaklı Kaymakamlığı personeli katıldı.  

100 GÜN ÇABUCAK GEÇTİ

Katılımlarından dolayı tüm davetlilere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, Kapaklı Kaymakamlığı görevine başlamasının üzerinden tam 100 gün geçtiğini ifade etti. 100 günün göz açıp kapayıncaya kadar geçtiğini kaydeden Kaymakam Gürbüz, bu sürede ilçe nüfusunun binden fazla arttığını belirterek, “Yani ilçemize bir köy daha dahil oldu. Kapaklı, Türkiye’nin en hızlı göç alan ilçelerinden biridir. Nüfusumuz her yıl 4-5 bin artmaktadır. Bu kapsamda ilçemizin önde gelen insanlarını bu Dayanışma Yemeği’nde ağırlayıp Kapaklı için nelerin en doğru olduğuna birlikte karar verelim istedik” ifadelerini kullandı.

KAPAKLI ÖNEMLİ YATIRIMLARI İLK KEZ ALACAK

2015 yılının Kapaklı ve Türkiye için hayırlı olmasını temenni eden Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, “Kapaklı yeni bir ilçedir. Bütün önemli yatırımları ilk kez olacak. Hükümet Konağı, Kültür Merkezi, Spor Salonları, Gençlik Merkezi gibi projeler yeni yeni hayata geçirilecek. Bundan sonraki süreçte de bu tür hizmetler aratarak devam edecektir. Bize düşen göre ise bu büyük yatırımları iyi yönlendirmektir” açıklamalarında bulundu.

KAPAKLI’YI YURT EDİNDİLER

İlçenin yönetiminde başta muhtarlar olmak üzere, tüm STK ve siyasi parti temsilcileri ile birlikte hareket edilmesi gerektiğini kaydeden Kaymakam Gürbüz, “Muhtarlarımız benim için çok önemli. Çünkü onlar halka en yakın isimlerdir. Vatandaşın sıkıntılarını en iyi onlar biliyor. Bununla birlikte STK’larsız bir ilçenin yönetilmesi söz konusu dahi olamaz. Kapaklı’daki STK’ların çoğunluğunu hemşehri dernekleri oluşturuyor. Bu da Türkiye’nin 81 ilinden insanın iş umuduyla Kapaklı’ya göç ettiğinin ve burayı yurt edindiğinin göstergesidir.” dedi.

YATIRIMLAR DOĞRU YÖNLENDİRMELERLE DOĞRU YERLERE YAPILMALI

Kapaklı’yı çok güzel günlerin beklediğini dile getiren Kaymakam Gürbüz, “İnşallah yatırımlar, doğru yönlendirmelerle, doğru zamanda doğru yerlere yapılacak. Bu kapsamda gerek Büyükşehir Belediyesi gerekse İlçe Belediyemiz bizim en önemli iş ortaklarımızdır. Kapaklı’daki yatırımların 3’te 2’si Büyükşehir tarafından yapılacak. Kapaklı’da her ne yapacaksak hep birlikte yapacağız” dedi.

SİYASETE GİRİŞ VAR ÇIKIŞ YOK

Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz’ün ardından söz alan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da konuşmasına Gürbüz’ün ‘Dayanışma ruhu’na vurgu yaptığı konuşmamsına destek vererek başladı. Mandalı, “Bu güzel görüntüyü hayal dahi etmek mümkün değildi. Bu şehrin emini olarak, yerel yönetim olarak, Kapaklı’yı hep birlikte yöneteceğiz.”dedi. Konuşmasının devamında Kapaklı’nın tarihinden ve kendi siyasi geçmişinden bahseden Başkan Mandalı, “Siyasi hayatım boyunca şunu gördüm. Siyasete giriş var çıkış yok! Halkımız teveccüh gösterdiği sürece siyasette var olmaya devam edeceğim.” dedi.

İLLER BANKASINDAN GELEN ÖDENEK AZALDI

Kapaklı Hükümet Konağı’nın yapılacağı yer ile ilgili gerekli prosedürleri İlçe Kaymakamlığı ile birlikte yürüttüklerini ifade eden Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “İlçemizde yapılması planlanan yeni hastanemiz için de 30 dekarlık yeri belirledik” dedi. Kapaklı’ya ilçe olmadan önce İller Bankası’ndan ayda 2,2 milyon TL ödenek geldiğini kaydeden Mandalı, “Biz Karaağaç ve 5 köyün de Kapaklı’ya bağlanması ile bu ödeneğin artacağını düşünürken, bize gelen ödenek 2,2 milyon TL’den 800 bin TL’ye düştü. Bu anlamda hükümetin bir an evvel bu yanlışlığı düzeltmesini bekliyoruz.” dedi. Kapaklı Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Dayanışma Yemeğinde Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz’ün konuşması yaklaşık 6 dakika sürerken, Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın ise yaklaşık 11 dakika konuşması dikkatlerden kaçmadı.

 Haber / Ahmet KARDEŞ