Dükanlı, Ankara'dan Başbakanın müjdeleriyle döndü

Kapaklı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Dükanlı, Ankara'da katıldığı Merkez Birliği'nin toplantısında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun esnaf kredi faizlerini karşÄ

GÜNDEM 15.01.2015 15:09:00 0
Dükanlı, Ankara

Kapaklı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Dükanlı, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) tarafından organize edilen ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katılımıyla gerçekleştirilen ‘Yeni Türkiye Buluşması’ adlı toplantının esnaf için çok olumlu geçtiğini ifade etti.

MÜJDELER BİRBİRİ ARDINA GELDİ

Ülkenin tüm ilçelerinden Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanlarının Ankara Ticaret Odası Congresium'da düzenlenen ‘Yeni Türkiye Buluşması’ konulu toplantıda buluştuğunu belirten Kapaklı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Dükanlı, “TESKOMB Genel Başkanımız A. Kadir Akgül tarafından düzenlenen toplantıyı, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ile Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli de katılımlarıyla şereflendirdi. Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, toplantıda birbiri ardına verdiği müjdelerle esnafımızın yüzünü güldürdü” dedi.

BİZ 100 MİLYON TL İSTEDİK BAŞBAKANIMIZ 150 MİLYON TL VERDİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun toplantıda yaptığı konuşmada esnafı asla ezdirmeyeceğinin altını çizdiğini kaydeden Hasan Dükanlı, “Başbakanımızdan, 600 milyon TL olan kredilerin faizlerini karşılama bütçesinin 100 milyon TL artırılması talep edildi. Başbakanımız ise ‘100 milyon TL yetmez, 50 milyon TL de benden olsun’ diyerek 600 milyon TL olan kredilerin faizlerini karşılama bütçesini 750 milyon TL’ye çıkardı” dedi.  

KAYBOLMAYA YÜZ TUTMUŞ MESLEKLERE FAİZSİZ KREDİ

Yılsonu itibari ile bütçe hesaplamaları nedeniyle dondurulan kredi kullandırmalarının Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun talimatıyla yeniden başlatıldığını ifade eden Hasan Dükanlı, “Başbakanımız toplantıda kaybolmaya yüz tutmuş meslek erbaplarına da faizsiz kredi müjdesi verdi. Buna göre 3 yıllık ustalık belgesi olan kaybolmaya yüz tutmuş meslek erbaplarına faizsiz kredi kullandırılabilecek” diye konuştu. Ustalık mertebesine gelmiş ve yeni iş yeri açmayı düşünenlere de Başbakan Davutoğlu tarafından müjde verildiğini kaydeden Hasan Dükanlı, “Başbakanımız, ‘Yola çıkana yolun hayırlı olsun demek gerek’ diyerek, bu kardeşlerimiz için de faizsiz kredi kullanım hakkı tanınacağını ifade etti.

AVM’LERDE ESNAF VE SANATKARLARA EN AZ YÜZDE 5 ORANINDA PAY AYRILACAK

Hasan Dükanlı, “Toplantıda birçok müjde veren Başbakanımız esnafımızın büyüyen yapılar karşısında da ezdirilmeyeceğine dikkat çekti. Alış Veriş Merkezi açılması kriterlerinin değiştirildiğini söyleyen Başbakanımız, bundan sonra AVM’lerde esnaf ve sanatkarlara en az yüzde 5 oranında pay ayrılacağını, kira değerlerinin ise esnaf ve sanatkarımız için 4’te 1 oranında uygulanacağını sözlerine ekledi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Ankara’da gerçekleştirilen ‘Yeni Türkiye Buluşması’ adlı toplantının esnaf ve sanatkarlar için her yönüyle pozitif olduğunu kaydeden Hasan Dükanlı, “Gerek bu toplantıyı düzenleyen TESKOMB Genel Başkanımız A. Kadir Akgül’e, gerekse katılımlarıyla bizleri onurlandıran Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ile Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli’ye Kapaklılı esnaf ve sanatkarlar adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Toplantıda Başbakanımız tarafından verilen müjdelerin de başta esnaf ve sanatkarlarımız olmak üzere tüm ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.