İnsanlığın tek umudu var Hz. Muhammed'in getirdiği rahmet

Edirne'de bulunan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez,"Tüm insanlığın ebediyete kadar tek bir umudu var, o da Hz. Muhammed Mustafa'nın insanlığa getirdiği rahmet."dedi.

GÜNDEM 15.01.2015 14:09:00 0
İnsanlığın tek umudu var Hz. Muhammed

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, “Kim ne derse desin ebediyete kadar bütün insanlığın bir tek umudu var. O da Muhammed Mustafa'nın insanlığa getirdiği rahmet” dedi.

DİN GÖREVLİLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Meriç Toplantı Salonu’nda Edirne il genelinde görev yapan din görevlileri ile bir araya gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’e Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm de eşlik etti. İl Müftüleri Toplantısı için üç gün Edirne’de bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, ülke ve dünya olarak zor süreçlerden geçtiğimizi söyledi. Görmez şunları kaydetti: “Bakın içinden geçtiğimiz süreçler ne kadar zor olursa olsun, kim ne yaparsa yapsın, kim ne derse desin ebediyete kadar bütün insanlığın bir tek umudu var. O da Muhammed Mustafa'nın insanlığa getirdiği rahmet. İşte o umudu söndürmek için çeşitli çabalar ortaya çıktı, hastalıklar türedi. Çeşitli düşmanlıklar ve güç savaşları ortaya çıktı. Adına İslamofobi dediler, bir korku yayıldı, bütün kalplere sirayet etti. Irak, Suriye, Yemen, Lübnan ve Nijerya'da meydana gelen her Hadise aynı zamanda başka dünyalarda İslam'a düşmanlar yetiştirmeye başlamış oldu, İslam korkusu olarak gönüllere salınmaya başladı. İşte böyle bir süreçten geçiyoruz”

 

 

TÜRKİYE, MAZLUMLARIN, EZİLMİŞLERİN UMUDU HALİNE GELDİ

Görmez, Türkiye’nin hem İslam coğrafyasında yaşayan hem de Balkan ülkelerinde bulunan Müslümanların umudu haline geldiğini dile getirerek, “Öyle bir dünyadan geçiyoruz ki, alemi İslam’ın ayağa kalkamayan, belini doğrultamayan, her tarafı kan akan, göz yaşı içerisinde olan bütün İslam coğrafyasındaki bütün mazlumların, bütün mağrurların, bütün ezilmişlerin umudu haline geldi içinde yaşadığımız ülke ve Rumeli yaşayan Osmanlı bakiyesi olarak kalan çevremizde olan bu ülkelerde yaşayan Müslümanlar hala bütün insanlığın bugün umudu haline geldi” şeklinde konuştu.

KANI KANLA TEMİZLEYEMEZSİNİZ

Nefreti nefretle hiçbir zaman ortadan kaldırılamayacağını anlatan Görmez, şunları söyledi:

“Vermek istediğimiz tek mesaj var. O da şudur; Nefreti nefretle ortadan kaldıramazsınız. Kanı kanla temizleyemezsiniz. Öfkeyi öfkeyle bitiremezsiniz. Düşmanlığı düşmanlıkla yok edemezsiniz. Bunun yerine sevgi şefkat, merhamet ve adalet koymalısınız. Sevgiyle, şefkatle, merhametle her türlü kini, öfkeyi, nefreti ve düşmanlığı ortadan kaldırabiliriz.”

HALK EĞİTİMİ MERKEZİ’NDE DE KONUŞTU

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, ayrıca Edirne Halk Merkezi’nde düzenlenen toplantıda, kentte görev yapan öğretmen ve yöneticilerle bir araya gelen geldi.

Görmez, buradaki konuşmasında İslam dünyasının muhtelif bölgelerinde anormallikler olduğunu belirterek, "Adeta cinnet ortamları oluştu. Onun için bu konularda insanlık olarak çok daha sağduyulu hareket etmemiz gerekmektedir" dedi. 

 

 

HERKES DAHA SAĞ DUYULU OLMALI

Toplantı öncesi basının sorularını yanıtlayan Diyanet İşler Başkanı Mehmet Görmez, Fransa’da 12 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırının ardından ilk sayısını çıkartan Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo’nun, içeriğinden dört seçki yayınlayan Cumhuriyet Gazetesi’nin tutumu ve ülke genelindeki tepkilerin sorulması üzerine, "Gerçekten insanlık zor süreçlerden geçiyor. Ben bu vesileyle bütün gazeteci dostlarımızdan, bütün sivil toplum örgütlerimizden hem yurt içinde hem yurt dışında herkesin daha teenniyle hareket etmesi, daha sağduyuyla hareket etmesi gerektiğini ifade etmek isterim. Çünkü, İslam dünyasının muhtelif bölgelerinde anormallikler var, adeta cinnet ortamları oluştu. Onun için bu konularda çok daha sağduyulu çok daha teenniyle hareket ederek, insanlığın bu tür sorunlarla bir daha karşılaşmaması için neler yapabiliriz? Ne Avrupa’da, ne Asya’da hiçbir yerde inancından ve düşüncesinden dolayı hiç kimsenin canına kıyılmamalı, hiç kimse yok edilmemeli, hiç kimse hunharca katledilmemeli. Bütün insanlık olarak bize düşen bundan sonra bu noktalar üzerinde durmaktır diye düşünüyorum" dedi.

Görmez, öğretmenler ile birlikte gerçekleştirdiği toplantıda kendilerine, 2015 yılında özellikle sınıf öğretmenlerinin öğrencilerini, hem özgürlüğün simgesi hem de kimliğin mekanları olan, sevgi mekanı, bilgi mekanı olan camilerin mihrabıyla buluşturmak istediklerini aktardı.

Türkiye’de yaşayan 8 milyon engelli vatandaşın camilere erişimi için tüm camilerde yeniden düzenleme yapılacağını dile getiren Görmez, "Cami ve kadın projemiz oldu. Camilerimizi hanımefendilerimiz için de yeniden düzenliyoruz" ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez’e, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan ve İl Müftüsü Emrullah Üzüm eşlik etti.

İHA