Elektrikler kesilmesin diye imza topluyorlar

Kapaklı Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Seçkin Dilsiz, ilçede yaşanan elektrik kesintilerinden bıktıklarını dile getirirken, imza kampanyası başlattıklarını açıkladı. Muhtar, toplanan imzaların Bakanlı

GÜNDEM 15.01.2015 12:38:00 0
Elektrikler kesilmesin diye imza topluyorlar

Kapaklı sınırları içinde bulunan Çerkezköy Devlet Hastanesi Ek Hizmet Binası’nda geçtiğimiz günlerde yaşanan elektrik skandalının ardından Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Seçkin Dilsiz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na gönderilmek üzere imza kampanyası başlattı.

HASTANEDE BİLE ELEKTRİK KESİNTİSİ OLUYORSA SÖYLENECEK SÖZ YOK!

İlçede son zamanlarda elektrik kesintilerinin arttığına dikkat çeken Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Seçkin Dilsiz, “100 bin nüfuslu Kapaklı’da son yıllarda yaşanan elektrik kesintileri vatandaşı canından bezdirdi. Son olarak gerek yerel gerek ulusal basından takip ettiğimiz kadarıyla hastanemizde de elektrik kesintisi yaşandı. Bir yerde hastanede bile elektrik kesintisi oluyorsa söylenecek söz kalmamış demektir” ifadelerini kullandı.

NEYİ BEKLİYORLAR?

TREDAŞ’ın insanları hem maddi hem manevi yönden zarara uğrattığını kaydeden Seçkin Dilsiz, “Elektrikler günde 4-5 kez kesilir hale geldi. Vatandaşların evlerindeki elektronik eşyaları bozuluyor. Bununla birlikte evinde diyaliz makinesine bağlanması gereken vatandaşlarımız var. Elektrikler kesilince bu vatandaşlarımızın sağlıkları da tehlike altına giriyor. Gerekli tedbirlerin alınması için birilerinin başına kötü bir şey gelmesi mi bekleniyor?” dedi.  

2 SAATTE 100 İMZA TOPLADIK

Kapaklı’da yaşanan elektrik kesintilerine dur diyebilmek adına imza kampanyası başlattıklarını dile getiren Seçkin Dilsiz, “2-3 saat gibi kısa bir sürede 100 duyarlı vatandaşımızdan imza topladık. İmza kampanyasını 1 hafta boyunca sürdüreceğim. Hedefim binden fazla imza toplamak ve toplanan imzaları Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na göndermektir” açıklamalarında bulundu.

VATANDAŞ NE YAPSIN?

Cumhuriyet Mahallesi Muhtarlığı’na gelerek imza kampanyasına destek olan Hasan Örnek adlı vatandaş ise “Haftada 4-5 kez elektriklerimiz kesiliyor ve bunlar da habersiz kesintilerdir. Vatandaş faturasını 2 gün ödeyemeyince hemen elektriğini kesen TREDAŞ, elektriği açtırmak için 20 TL de açma kapama bedeli tahsil ediyor. Bizim evlerimizde kombimiz, buzdolabımız elektronik eşyalarımız bozuluyor. Peki vatandaş ne yapsın?” diye konuştu.

Haber / Ahmet KARDEŞ