Aileyi besleyen değerler neler?

Çerkezköy Müftülüğü tarafından 'Aileyi besleyen değerler' konulu bir konferans düzenlendi. Kadınların yoğun ilgi gösterdiği konferansa Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri

GÜNDEM 14.01.2015 16:49:00 0
Aileyi besleyen değerler neler?

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Ülfet Görgülü “Bugün ailemizde huzuru yaşamaya, kurulan aileleri korumaya veya sürdürmeye her zamankinden daha fazla ihtiyaç var.”dedi.

AİLEYİ BESLEYEN DEĞERLER KONFERANSI DÜZENLENDİ

Çerkezköy Müftülüğü tarafından dün Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda, ‘Aileyi Besleyen değerler’ konulu konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Ülfet Görgülü katıldı. Çerkezköylü kadınlar yoğun ilgi gösterdiği konferans,  Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Konferansta ailenin önemini anlatan Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Ülfet Görgülü, “Aile herkes için en değerli ve kıymetli bir varlıktır.”diye konuşmasına başladı.

 

 

AİLE ÜZERİNDE NE KADAR DURULSA YERİDİR

Görgülü, “Bugün ailemizde huzuru yaşamaya, kurulan aileleri korumaya veya sürdürmeye her zamankinden daha fazla ihtiyaç var. Eğer biz ailemize sahip çıkar, onun kıymetini değerini takdir eder ve  muhafaza edebilirsek ailemizin de bizim ona verdiğimiz değerden fazlasını karşılık olarak bize vereceğini biliyoruz. Bugün aileyi tehdit eden içten ve dıştan problemin var olduğunu biliyoruz. Aile üzerinde ne kadar durulsa, konuşulsa yeridir.”diye konuştu.

SU VE GIDA BEDENİ BESLİYOR AİLEYİ DE BESLEYEN DEĞERLER VAR

Aileyi besleyen ve koruyan anlatırken örnekler verip kıyaslar yapan Görgülü, şunları kaydetti: “Bir şeye bakar emek verir beslerseniz onu geliştirirsiniz. Allah bizi yarattı, onun verdiği emaneti bedeni, ruhu, sağlık sıhhati korumak için kendimize dikkat etmeye özen göstermeye çalışıyoruz. Bunun içinde beslenmeye çalışıyoruz. Bir insanı bedenen sağlıklı kuvvetli güçlü olması onun aynı zamanda sağlıklı güzel yaşayan bir kul olması içinde önemlidir. Hem Allah’a sorumluluklarımızı hem de birey olarak ailemize karşı sorumluluklarımızı yerine getirmek için bizi de besleyen şeyler vardır. İnsanlar su ve gıdalar ile bedenlerini besliyorlar. Aileyi de besleyen değerler var. Farkına varabilmek, o değerleri anlamak, yaşamak bu şekilde sağlıklı güçlü huzurlu aileler kurup sürdürebilmek en büyük sorumlulukların başında geliyor.”

Haber / Menşure KARDEŞ