Tarihi bina bugün Çorlu'da açılacak

Çorlu Belediyesi tarafından restore edilen tarihi belediye binası yenilenmiş yüzüyle kapılarını törenle 15 Ocak Perşembe günü halka açacak.

GÜNDEM 14.01.2015 13:24:00 0
Tarihi bina bugün Çorlu

TÖRENLE AÇILACAK

Yapılan restorasyon çalışmasının ardından baştan aşağı yenilenen Çorlu’nun tarihi belediye binası açılıyor. Tarihi dokusuyla uyumlu mobilyalarla donatılan, çevre düzenlemesi yapılan ve bahçesi yeşillendirilen tarihi belediye binası, bugün saat 14.00'te düzenlenecek açılış töreninin ardından hizmete sunulacak.

ATATÜRK BAŞTA OLMAK ÜZERE BİR ÇOK DEVLET ADAMI  ZİYARET ETTİ

305 metrekare kapalı alana sahip olan tarihi belediye binasında başkanlık odası, toplantı odası, bekleme odası, güvenlik odası ve 2 ofis bulunuyor. Ayrıca binanın ikinci kısmında alt katta 60 metrekare, üst katta ise 90 metrekare sergi ve etkinlik salonu yer alıyor. Tarihi belediye binasında belediye eski başkanları, 1989 yılı öncesinde Çorlu'ya gelen devlet adamları ve siyasetçiler (Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Adnan Menderes, Süleyman Demirel, Bülent Ecevit, Turgut Özal, Necmettin Erbakan, Alparslan Türkeş) ve Çorlu'daki kültürel ve sosyal yaşamı yansıtan eski fotoğraflar da yer alacak. Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan açılış törenine tüm Çorlu ve bölge halkının davetli olduğunu kaydetti.

Marmara Haber