Yaşlı adamın organları iki hastaya umut oldu

Edirne'de 78 yaşında beyin ölümü gerçekleşen Habil Kozluca'nın karaciğer ve böbrekleri organ nakli bekleyen hastalara umut olacak.

GÜNDEM 14.01.2015 13:18:00 0
Yaşlı adamın organları iki hastaya umut oldu

Beyin kanaması nedeniyle tedavi gördüğü Edirne Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybeden Habil Kozluca'nın karaciğeri ve böbreği hayat kurtaracak. Nakil bekleyen hastalara umut olan Kozluca'nın karaciğeri Malatya’da, böbreği ise İstanbul’da bir hastaya nakledilecek.

AİLESİ ORGANLARINI BAĞIŞLADI

Hastane yetkililerinin Türkiye’de organ nakli ile ilgili bir ihtiyacın olduğunu kendisine ilettiklerini söyleyen Habil Kozluca’nın oğlu Nail Kozluca, "Biz de kardeşlerim ve annem olmak üzere babamın organlarını bağışlamaya karar verdik. Babamız bu şekilde öldü ama yaşatmanın derdine düştük. Bir başkasına faydalı olduğu süre içerisinde biz de babamızın var olduğunu sürekli düşüneceğiz" dedi.

Yaşlıların organlarının kullanılmayacağı düşüncesine sahip olduğunu anlatan Habil Kozluca’nın kızı Emine Asal, "Babamda bunun doğru olmadığını bizzat yaşadım. Hayatların kurtulacağı için çok mutlu oldum. Babamı kaybettiğim için üzüldüm. Birilerine hayat vereceğimiz için sevindim. Herkesin organ bağışında bulunmasını istiyorum. Organ bağışı bekleyenlere fayda olunsun" diye konuştu. 

 

 

İSTANBUL VE MALATYA’DA NAKİL GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Kendisinin organlarını bağışlaması için oğullarına vasiyet ettiğini açıklayan Habil Kozluca’nın diğer kızı Ayşe Kozluca ise, "Babamı kaybettik diye bir yandan üzgünüz bir yandan da mutluluk yaşıyoruz. Orada hayat için ağlayan insanlar var. Can için ağlayan insanlar var. Şimdi onlara bir hayat müjde oldu" şeklinde konuştu.

Ameliyatı gerçekleştiren Doç. Dr. Tamer Sağıroğlu, "Beyin kanaması olan bir Edirneli vatandaşımız, dün beyin ölümü tespit ediliyor. Organlarını bağışlıyor. Organ alımı gerçekleşti. Karaciğeri Malatya’ya, böbrekleri İstanbul’a gidiyor. Hastalara şifa olmak üzere. Organları gayet güzel ve sağlıklı" diye konuştu.

Habil Kozluca’nın organları UMKE aracı ile Edirne'den alınarak İstanbul ve Malatya'ya götürüldü.