Kırklareli Belediyesi toplu sözleşme yeniledi

Kırklareli Belediyesi ile Tüm Yerel-Sen arasında, yapılan görüşmeler sonunda toplu iş sözleşmesi imzalandı.

GÜNDEM 13.01.2015 16:49:00 0
Kırklareli Belediyesi toplu sözleşme yeniledi

TOPLU SÖZLEŞME İMZALARI ATILDI

1 Ocak 2015-31 Aralık 2015 arasını kapsayacak toplu iş sözleşmesinin imzaları Belediye Meclis Salonunda atıldı. İmza törenine Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Tüm Yerel-Sen Genel Başkanı Doğan Koç, Genel Merkez Hukuk ve TİS Sekreteri Arap Mucur, Trakya Şube Başkanı Salih Canbaz, Genel Merkez Şube Mali Sekreteri Merdol Bulut, İş Yeri Temsilcisi Şenay Düzyol, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis üyeleri ve memurlar katıldı.

ÖRGÜTLÜ OLMANIN ÖNEMİNE DEĞİNDİ

Belediye Başkanı Kesimoğlu, imza töreninde yaptığı konuşmada örgütlü olmanın önemine vurgu yaptı. Kesimoğlu, "Hepimizin hedefi, dileği, özgür toplumu örgütlü bir Türkiye’yi oluşturabilmek. Çünkü tek elle alkış tutulmaz, alkış için iki el gerekir. Bunun için de örgütlü toplum gerekir. Sivil toplum örgütlerimizde görev almak, görev yapmak gerçekten çok keyiflidir, ama bir o kadar zordur. Türkiye’nin karşı karşıya bulunduğu sorunları hepimiz biliyoruz ve görüyoruz. Buna maruz kalmaktan dolayı da üzülüyoruz. Hepimizin bir şeyler yapması gerektiğini biliyoruz. Umarız ve dileriz ki Türkiye’nin bu demokratikleşme sürecinde hak ettiğimiz, beklediğimiz adımlar 2015 yılında gerçekleşir. Tüm Yerel-Sen ile bugün imzaladığımız toplu iş sözleşmesi çalışanlarımızın hak ve çıkarlarını daha iyi ve hukuksal biçimde güvence altına alacaktır. İmzaladığımız sözleşme Sendikamız ve Belediyemiz için hayırlı olsun" dedi. 

 

 

YAPICI DAVRANAN SİYAMOĞLU’NA TEŞEKKÜR ETTİ

Tüm Yerel-Sen Genel Başkanı Doğan Koç ise yaptığı konuşmada, sözleşme görüşmeleri sırasında Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu’nun kendilerine yapıcı bir şekilde davrandığını belirterek, "Karşılıklı, saygı ve sevgi çerçevesinde son derece samimi bir şekilde yürüttüğümüz görüşmelerin ardından toplu sözleşmemizin imzası için buradayız. Sendikal emeğe ve sendikal dayanışmaya verdiği destekten dolayı Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu’na teşekkür ediyorum. Sözleşmenin tüm Belediye çalışanları ve Kırklareli halkına hayırlı olmasını diliyorum." dedi. 

Marmara Haber