Görmez Edirne'den seslendi

Dün Edirne'de toplanan İl Müftüleri Toplantısı'na katılan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Dünya kamuoyunca, teröre, şiddete ve vahşete sadece öldürülenlerin kimliğine v

GÜNDEM 13.01.2015 16:46:00 0
Görmez Edirne

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, dünya kamuoyunun teröre, şiddete ve vahşete, sadece öldürülenlerin kimliğine ve coğrafyasına bakarak tepki oluşturduğu sürece yaşanan ölümlere çare bulmanın mümkün olamayacağını söyledi.

İL MÜFTÜLERİ TOPLANTISI’NDA KONUŞTU 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl periyodik olarak düzenlenen ve bu yıl 30’uncusu Edirne’de yapılan İl Müftüleri İstişare Toplantısı’na katılan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, toplantıda yaptığı açılış konuşmasında, Fransa’nın Paris kentinde, 12 kişinin öldürülmesini kınamak için gerçekleştirilen yürüyüşü ve batı dünyasının teröre yaklaşımını eleştirdi.

Görmez, batıda son bir haftada yaşanan ölümlerden sonra insanlık vicdanının bir ders çıkarması gerektiğini belirterek, "Dünya kamuoyunca, teröre, şiddete ve vahşete sadece öldürülenlerin kimliğine ve coğrafyasına bakarak, tepki oluşturuluyorsa bu ölümlere çare bulmak maalesef mümkün olamaz. Bugün son hafta yaşanan ölümlerden insanlık vicdanı bir ders çıkarmalı bütün dünyada yaşanan acıların ve ızdırapların üzerine şefkatle, merhametle, hakkaniyetle ve adaletle gitmelidir. Birlikte yaşanılabilir bir dünyayı ancak o zaman tesis edebiliriz" dedi.

ÇAĞDAŞ DÜNYAYA YAKIŞMIYOR

Sömürgeler, işgaller, saldırılar karşısında maddi işkencelerle büyük travmalar yaşayan Müslümanların kutsalını aşağılamanın çağdaş dünyaya yakışmadığını dile getiren Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "İslam coğrafyasında acılarla kıvranan İslam coğrafyasında, önce cinnet hallerini oluşturmak, sonra da kutsal değerlerini aşağılayarak, cinnet haline davetiye çıkarmak hiçbir insana ve çağdaş dünyaya yakışmaz. Hele hele bunların ifade özgürlüğü adı altında yapılmış olması kabul edilemez. Her halükarda, Müslümanların vicdanı şiddeti, terör ve vahşeti kınayarak, amaçsız ve fakatsız hiçbir gerekçeyi kabul etmeden her türlü terör, vahşet ve dehşeti kınayarak, ahlaki bir tavır içerisinde olmak Müslüman’ın en önemli vazifelerindendir" ifadelerini kullandı.

İha