Ormanın ortasında çöp depolama sahası

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Büyükşehir Çevre ve Sağlık Komisyonu Üyesi Mustafa Çetin, Kapaklı'daki çöp depolama alanın orman alanı içerisinde olmasına tepki gösterere

GÜNDEM 13.01.2015 16:43:00 0
Ormanın ortasında çöp depolama sahası

Kapaklı Vahşi Çöp Depolama Sahası’nın orman alanının tam ortasında olmasına tepki gösteren AK Partili Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mustafa Çetin, konuyla ilgili görevli olduğu Tekirdağ Büyük Şehir Belediyesi Çevre ve Sağlık Komisyonu’nda önemli raporlar hazırladıklarını ifade etti.

TEKNOLOJİNİN FAYDASI KADAR ZARARI DA VAR

Kapaklı’da Vahşi Çöp Depolama Sahası’nın ormanın ortasında olduğuna dikkat çeken Mustafa Çetin, “Gelişen teknolojinin yaşantımıza getirdiği rahatlığın yanında doğal hayata verdiği kirliliğin boyutu her geçen gün daha da artmaktadır. Aslında teknoloji yaşamı daha mükemmelleştirmek, daha sağlıklı ve uzun bir ömür sağlayabilmek amacına dönük iken, doğal kaynakların hızla tükendiği, su, hava ve toprak kirliliğine yol açtığı, bitki ve hayvan varlığına zarar verdiği inkar edilemez.” dedi.

HEPİMİZİN ORTAK GÖREVİ

Gelecek nesillere yaşanılabilir bir çevre bırakabilmek adına, atık değerlendirme ve bertaraf konusunda hızlı ve etkin uygulamalar yapılması gerektiğinin altını çizen Mustafa Çetin, “Çok acil çözümler üretmek ve toplumsal çevre bilincini arttırmak hepimizin ortak görevidir. Hem evsel atıklar hem de sanayi atıkları tüm bölgemiz açısından çok önemli bir tehdit unsuru oluşturmaktadır” diye konuştu.

TRAKYA’DA BERTARAF TESİSİ YOK

Vahşi Çöp Depolama Sahası’nın bulunduğu ormanlık alanın Kazak Gölü’nden yaklaşık 4 kilometre daha içeride olduğunu söyleyen Mustafa Çetin, “Tekirdağ il sınırları içinde 48 farklı yerleşim bölgesinde benzer yöntemler ile atık depolama sahaları mevcuttur. Üzülerek belirtmeliyim ki Trakya bölgemizin hiç bir yerinde düzenli depolama sahası, atık ayrıştırma ve bertaraf tesisi yok. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre ve Sağlık Komisyonu’nda görevli olmam sebebiyle konu hakkında önemli raporlar hazırlıyoruz” dedi.

Haber / Ahmet KARDEŞ