İl müftüleri Edirne'de toplandı

Diyanet İşleri Başkanlığı'nca gerçekleştirilecek olan 30'ncu İl Müftüleri İstişare Toplantısı dün Edirne'de başladı. Toplantı'ya 81 il müftüsü ve 11 ülkeden ?

GÜNDEM 13.01.2015 13:30:00 0
İl müftüleri Edirne

Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 30'uncu İl Müftüleri İstişare Toplantısının Edirne'de yapılmaya başladığını bildirdi.

DÜN BAŞLADI

Edirne'de dün başlayan 30'uncu İl Müftüleri İstişare Toplantısı hakkında bilgi veren Üzüm, toplantıya Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez'in yanı sıra Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Hasan Kamil Yılmaz, 81 ilin müftüsüyle 11 ülkeden üst düzey din görevlilerinin katılacağını kaydetti. İl Müftüsü Üzüm, din hizmetlerinin daha verimli ve başarılı yürütülmesi için tüm illerin bilgi paylaşımı sağladığı toplantıya Balkan illerindeki din görevlilerinin de katılacağını belirterek, "Dolayısıyla bu uluslararası büyük bir toplantı olacak. Edirne’mizin tanıtımına, daha yakınen hissedilmesine, görülmesine ve Edirne'de 3 gün yapılacak toplantıların sonucunda da inşallah Edirne'nin daha iyi bir şekilde hatıralarla anılmasına vesile olacak. Bu vesileyle Osmanlı'nın kadim başkenti Edirne’miz için hakikaten çok prestijli, önemli olduğundan dolayı çok mühim bir toplantı olduğunu görüyoruz" dedi.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI KONFERANS VERECEK

Geçtiğimiz Cuma günü gerçekleştirilen hutbelerde halka toplantıyla ilgili bilgiler verildiğini dile getiren Müftü Üzüm, "Ayrıca 3 gün sonunda önümüzdeki Cuma günü bütün İl Müftülerimiz bölge, il, ilçe ve köylerde Cuma sohbeti gerçekleştirecekler. Dolayısıyla inşallah bu verimli ve başarılı çalışmayı beraber yaşayacağız. Allah bereketli eylesin diyorum" şeklinde konuştu. Bu arada toplantıların ikinci günü olan bugün de Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez Meriç Nehri kıyısında bulunan Lalezar Tesisleri’nde Sivil Toplum Örgütleri’nin katılacağı toplantıda bir konferans vereceği kaydedildi.

Marmara Haber