Hastanede 'Elektrik' krizi

Son zamanlarda Kapaklı'da sık sık yaşanan elektrik kesintisi bu kez hastaneyi vurdu. 10 saat elektrik kesintisinin yaşandığı hastanede, şifa için gelen hastalar bu kez soğuktan dondu. Hasta ve hasta yakınların

GÜNDEM 12.01.2015 22:47:00 0
Hastanede

Kapaklı sınırları içinde bulunan Çerkezköy Devlet Hastanesi EK Hizmet Binası’nda meydana gelen elektrik kesintisi ve binada bulunan jeneratörün çalışmaması, hastaların ve hasta yakınlarının mağdur olmasına neden oldu.

BU KEZ HASTANEDE ELEKTRİK KESİNTİSİ YAŞANDI

Hastaların şifa bulmak için sığındığı hastanede elektriklerin kesilmesi ve devreye girmesi beklenen jeneratörün de arızalanması hasta ve hasta yakınlarına ‘Bu kadar da olmaz’ dedirtti. Özelikle son iki yıldır sık sık elektrik kesintilerinin yaşandığı Kapaklı’da, bu kez hiç olmaması gereken yerde, hastanede kesinti yaşandı. Elektrik kesintisi diyaliz için bekleyen hastaları ve muayene olmak için bekleyen hasta ve hasta yakınlarını mağdur ederken, ısınma konusunda da sıkıntılara neden oldu.  Enerji hattında meydana gelen kopma nedeniyle meydana geldiği iddia edilen elektrik kesintisi yaklaşık 10 saat sonra giderilebildi.  

 

 

JENERATÖRÜN MARŞ DİNAMOSU YANDI

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan hastane yetkilileri, “Dün gece saat 02.00 sularında bölgemizde elektrik kesintisi oldu. TREDAŞ yetkilileri, kesintinin, enerji hattındaki kopukluktan kaynaklandığını ve onarım çalışmalarına başladıklarını kaydetti. Kesintinin hemen ardından jeneratörümüz devreye girdi. Fakat birkaç saat sonra marş dinamosunun yanması nedeniyle jeneratörümüz de devre dışı kaldı. Jeneratörün arıza yapan parçasını tamire yolladık. Temennimiz arızanın en kısa zamanda giderilmesidir” ifadelerini kullandı.  

 

 

HASTALAR VE HASTA YAKINLARI İSYAN ETTİ

Hastanede muayene olmak için sıra bekleyen hastalar ve hasta yakınları ise duruma adeta isyan etti. Hastaneye eşinin rahatsızlığı için gelen 59 yaşındaki Ünzile Şahin, yaklaşık 3 saattir beklediklerini ifade ederek, “Jeneratör bozukmuş. Rezillikten başka bir şey değil. Bir de Büyükşehir olduk” diye konuştu. Hastanede jeneratör olmamasının ilginç bir durum olduğunu kaydeden 50 yaşındaki Yılmaz Yücel ise “Sabah kalktık elektrik yok. Hastaneye geldik. Burada da elektrik yok. Kimse cevap veremiyor. Neymiş? Jeneratör arızalıymış. Böyle bir şey var mı? Bu kadar millet böyle bekliyor. Bir şey dediğin zaman da azarlıyorlar” ifadelerini kullandı. Bir diğer hasta yakını 49 yaşındaki Nazmi Çalıkıran ise “Hastanenin jeneratörü arıza yapar mı, mazotu biter mi. Kabul edilebilir bir şey değil bu. Yedek jeneratör de bulunması gereklidir. Hangi çağdayız?” diye konuştu.

 

 

TREDAŞ SINIFTA KALDI

Konuyla ilgili hasta yakınlarının kendisine de ulaştığını kaydeden AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, “Yerel basınımız 2 yılı aşkın süredir Kapaklı’daki elektrik kesintilerini haber yapıyor. Fakat TREDAŞ hala gerekli adımları atamayarak sınıfta kalmıştır. 31 Aralık 2014’te başlayan elektrik kesintileri 13 gündür devam etmektedir. Son olarak hastanemizde yaşanan elektrik kesintisi ile alakalı acı tablo hepimizi derinden üzmektedir. Vatandaşların mağduriyeti bir yana hastaların şifa bulacakları yerde hastanede adeta ızdırap çekmeleri kabul edilemez bir durumdur. Bu konu hakkında acil bir eylem planı yapılması ve elektrik kesintilerine kökten bir çözüm bulunması gerekmektedir” diye konuştu.  

Haber / Ahmet KARDEŞ