4-5 dakikalık dizi 4-5 saatte çekiliyor

ÇEMYO öğrencilerine yönelik düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan oyuncu Ümit İbrahim Kantarcılar, "Dizilerde gördüğünüz 4 ya da 5-6 dakikalık görüntünün çekimi tam 4 buç

GÜNDEM 12.01.2015 22:26:00 0
4-5 dakikalık dizi 4-5 saatte çekiliyor

Tiyatro, film ve dizi oyuncusu Ümit İbrahim Kantarcılar, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Halkla İlişkiler Bölümü öğrencilerine oyunculuk serüvenini anlattı.

KÜÇÜK YAŞLARDA OYUNCU OLMAYI KAFAMA KOYDUM

Sanatcı Ümit İbrahim Kantarcılar, oyuncu olmayı küçük yaşlarda kafasına koyduğunu belirterek,“Öncelikle bu gün Çerkezköy’de sizlerle olmaktan mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Ben bu gün buralara nasıl geldiğime gelince. Küçük yaşlarda oyuncu olmayı kafama koydum. Babam sebze halinde kabzımallık yapıyor. Annem ev hanımı. Onlar benim devlet memuru olmamı istiyorlardı. Ama ben sanatçı olmayı bir kere aklıma koydum ve tiyatro okudum. Mesleğimde başarmak  ve başarılı olmak için aklıma hep başarılı olmayı koydum ve başarılı olduğuma inanıyorum. Bu günlere de başarımla geldim.”dedi.

 

 

SANATCILIK ZOR İŞ AMA O İŞİNİZİ YAPMAK ZORUNDASINIZ

Sanatçılığın zor bir iş olduğunu vurgulayan Kantarcılar sözlerine şöyle devam etti: “Şunu özellikle belirtmek istiyorum, dizilerde gördüğünüz 4 ya da 5-6 dakikalık görüntünün çekimi tam 4 buçuk saat sürüyor. Sabah başlıyoruz ertesi günün ilk ışıklarına kadar devam ediyor. Ve dizilerde haftanın 5-6 günü her gün aynı tempoda bu çalışma devam ediyor. İzlerken çok keyifli bir iş olduğu görülüyor. Ama iş görüldüğü gibi değil. Zahmetli bir iş. Bu işin gereği de bu. Eğer dizi oyunculuğu yapıyorsanız televizyonda da program yapmanız gerekiyor. Ama iki işi de yürütmek çok daha zor  ve yorucu oluyor. Bu da sanatçıların kaderi.”

 

 

EN BÜYÜK AMACIM TİYATRO SAHİBİ OLMAK

Sanatçı Ümit İbrahim Kantarcılar, konuşmasında en büyük hayalinin tiyatro sahibi olmak olduğunu söyledi. Kantarcılar, “Tiyatroyu seviyorum. En büyük hayalim ise ileride bir tiyatro kurarak tiyatro sahibi olmaktır. Ben işimi seviyorum ve başarıya gitmenin yolu da insanın işini sevmekten geçtiğine inanıyorum ve bu şekilde hareket ediyorum. Tiyatro sahibi de olacağıma inancım tam. Ben bir kere kafama başarılı olacağımı koyduysam mutlaka o işte başarılı olurum.”dedi.

Konferansta öğrencilerin yanı sıra ÇEMYO öğretim üyelerinden Özgün Geyiktepe,Taha Aslanlı’da hazır bulundu.

Haber/Seyit SÜREN