Biz çaldık biz oynadık!

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü bir çok kutlama aldık, bir çok davete katıldık. Bunlardan biri de Çorlu Medya Mensupları Derneği'nin düzenlemiş olduğu etkinlikti. Programın ev sahibi de davetlis

GÜNDEM 11.01.2015 15:16:00 0
Biz çaldık biz oynadık!

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Çorlu Medya Mensupları Derneği, üyeleri başta olmak üzere basın mensuplarına yönelik gece düzenledi. Çorlu Divan Otel’deki gece cumartesi akşam 20.00’da başladı. Geceye, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Aykut Efe, Çorlu İlçe Jandarma Komutanı Serkan Gürsoy, TESKİ Genel Müdürü Halim Orta, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Lütfü Karakaş, Tekirdağ Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü yetkililer, Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Demirci, basın mensupları, aileleri ve çok sayıda davetliler katıldı.

 

 

DAVETLİLERİ KAPIDA KARŞILADILAR

Çorlu Medya Mensupları Derneği Başkanı Mehmet Yirun ve yönetimi davetlileri kapıda karşıladı. Tek tek selamladıkları gazetecilere ‘Hoş geldiniz’ diyen Başkan Yirun ve yönetimi daha sonra salonda davetlilerle tek tek ilgilendi. Gecede konuşan Çorlu Medya Mensupları Derneği Başkanı Mehmet Yirun, “Sadece 10 Ocak’ta değil, her gün çalışıyoruz. Gazetecinin saat, zaman kavramımız yok! Sizlerin doğru, tarafsız, hızlı bir şekilde haber okumanız için 24 saat çalışıyoruz. Gece gündüz demeten çalışan, ailesine bile zor vakit ayıran meslektaşlarıma öz veriyle görevlerini ifa ettikleri için teşekkür ediyorum.”diye konuştu.

 

 

GAZETECİLERE ONUR ÖDÜLÜ VERİLDİ

Medya Mensupları Derneği gecede iki gazeteciye onur ödülü verdi.  Gazetecilerden biri uzun yıllar gazetecilik yaptıktan sonra emekliye ayrılan Erdal Özcan ile Marmara Haber’in duayen gazetecisi Seyit Süren onur ödülüne layık görüldü.  Erdal Özcan’a onur ödülünü Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç verdi. 10 Ocak’ın Çalışan Gazeteciler Günü’nün yanında aynı zamanda İdareciler Günü de olduğunu hatırlatan Kaymakam Kılıç “Bugün benim de günüm.” dedi. Çorlu Medya Mensupları Derneği’nin güzel faaliyetlerde bulunduğunu vurgulayan Kaymakam Kılıç “Basın mensupları bizim gözümüz, kulağımız, her şeyimiz.” ifadelerini kullandı. Gazeteci Erdal Özcan da dernek başkanına ve yönetimine teşekkür ederek “Şu dönemdeki gazeteciler şanslı. Halkla iç içe olan bir kaymakam ve bir başsavcı var. Allah nazar değdirmesin.”diye konuştu.

 

 

SEYİT SÜREN’E ONUR ÖDÜLÜ

49 yıldır gazetecilik yapan gazetemiz muhabirlerinden Seyit Süren’e de onur ödülünü Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Karakaş verdi. Ödülü alan Seyit Süren, “Bu ödül aldığım en değerli ödül.”dedi. Gecede bazı gazetecilere de başarı ödülü verildi. Ersin Bilmeç’e CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü ödülünü verdi. Köprülü ödül töreni sırasında, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün anlamını bize anlatan, her türlü zorluk karşısında kamusal görevini icra eden, halkın haber alma hakkını sağlamaya çalışan, toplumda eleştiri kültürünün oluşmasına katkı sağlayan, demokrasinin savunucusu olan basın mensuplarının gününü kutluyorum.” dedi.

 

 

HEPSİ TEKİRDAĞ BASINI

Gazeteci Ersin Bilmeç ise ödülünü Milletvekili Köprülü’nün elinden aldıktan sonra, “Bu mesleğe yıllarımızı verdik. Şimdi de Tekirdağımız için mücadele ediyoruz. Aldığım bu ödül, hayatımın en müstesna ödülü.” diye konuştu. Daha sonra gazeteci Sevil Özgür’e de başarı ödülünü Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak verdi.  Tekirdağ’ın 11 ilçenin ortak ismi olduğunu söyleyen Albayrak “Tekirdağ 11 ilçe, 257 köy ve 23 belde ile bir bütün. Çorlu basını da, Çerkezköy basını da hepsi Tekirdağ’ın basını.”dedikten sonra 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

HASAN TAHSİN’İN TORUNLARISINIZ

Gecede başarı ödülü alan bir diğer isim ise Hüseyin Çetin oldu. Çetin ödülünü Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz’ın elinden aldı. Ödül töreninde konuşan Başsavcı Korkmaz “Emek veren, doğru ve dürüst habercilik için çalışan gazetecileri tebrik ediyorum.” dedi. Uzun yıllardır gazetecilik yapan Ahmet Kılavuz’a ise ödülünü Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Aykut Efe verdi. Ödül alanl bir diğer gazeteci Şenol Aksoy’a ise  ödülünü Çorlu İlçe Jandarma Komutanı Serkan Gürsoy verdi. Gazeteci Ruhan Yalçın da ödülünü TESKİ Genel Müdürü Halim Orta’nın elinden aldı. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Halim Orta, anlamlı bir benzetme yaptı. Orta, “Sizler Hasan Tahsin’in torunlarısınız. Bizleri sistem körü olmaktan kurtarın. Bizleri her zaman yönlendirin.” ifadelerini kullandı.

 

 

KILIÇ’A İDARECİLER GÜNÜ PLAKETİ VERİLDİ

Bu arada gecede Çorlu Medya Mensupları Derneği Başkanı Mehmet Yirun da Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç’ın idareciler gününü kutlayarak, kendisine günün anısına bir plaket verdi. Kaymakam Kılıç “İdareciler Günü’nde aldığım ilk plaket” diyerek dernek yönetimine teşekkür etti. Gecede Şarköy Haber Gazetesi’nin mizanpajını yapan 14 yaşındaki Efsane Çağlar’a da Çorlu Medya Mensupları Derneği tarafından hediye verildi. Genç gazeteci Çağlar’a hediyesini Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Demirci verdi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla düzenlenen gecede, çekiliş yapılarak davetlilere çeşitli hediyeler verildi. Basın mensupları, müzik eşliğinde gecenin ilerleyen saatlerine kadar gönüllerince eğlendi.

Haber ve Fotoğraflar/ Seyit SÜREN- Ahmet KILAVUZ