Kömürlü santral istemiyoruz

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle gazetecileri ağırlayan Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, bölgede kurulmak istenen termik santralleri gündeme taşıdı. Uyan, kömürlü termik san

GÜNDEM 11.01.2015 14:51:00 0
Kömürlü santral istemiyoruz

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Tekirdağ Süleymanpaşa, Çorlu ve Çerkezköy ilçelerinde görev yapan gazetecilere akşam yemeği verdi. Başkan Uyan, katılımın yüksek olmasından dolayı memnuniyet duyduğunu ifade ederek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

50’YE YAKIN GAZETECİ KATILDI

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle gazetecileri ilçesinde ağırladı. İskele Balık Restaurantta düzenlenen yemeğe yakalşık 50 gazeteci katıldı. Gazetecilerle tek tek ilgilenen Başkan Uyan, yemekte tüm masaları dolaşarak, ilçede kurulmak istenen termik santraller konusunda da destek istedi.

 

 

UYAN GAZETECİLERLE TEK TEK İLGİLENDİ

Yemeğe katılan gazetecilerle tek tek ilgilenen ve 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, aynı zamanda 30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerin ardından ilçede yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgiler de aktardı.

GAZETECİLERİN GÜNÜNÜ KUTLADI

Gazetecilerin yoğun ilgi gösterdiği yemekte kendilerine günün anısına hediye de veren Başkan Uyan, "Gazeteci arkadaşlarımızın davetimize göstermiş oldukları ilgi bizleri memnun etti. Tüm gazeteci arkadaşlarımızın ayrı ayrı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. Bu vesile ile ilçemizde yaptığımız yatırımları ve çalışmaları tekrar anlatma fırsatı bulduk. Kendileri de bizleri zaten yakından tanıyorlar, çalışmalarımızı da takip ediyorlar."ifadelerini kullandı.

 

 

TERMİK SANTRALLERİ İSTEMİYORUZ

Basın Yayın ve Halkla İlişkilerden sorumlu Başkan Yardımcısı İrfan Tütün'ün de hazır bulunduğu yemeğe CHP  Marmaraereğlisi İlçe Başkanı Hakan Turan ve bazı yöneticiler de katıldı. Belediye Başkanı İbrahim Uyan özellikle ilçe üzerinde oynanan oyunlara dikkat çekerek, bölgenin termik santrallerle doldurulmak istendiğini ve bu nedenle büyük mücadele verdiklerini söyledi. Gazetecilerin termik santrallerle ilgili yoğun sorularıyla karşılaşan Başkan İbrahim Uyan, "Burası termik santrallerle doldurulup geleceğimizin karartılması düşünülüyor. Bizler bunlara şiddetle karşıyız ve karşı olmaya da devam edeceğiz. EPDK eliyle kamulaştırma yapılıyor. Bazı vatandaşların atadan dededen kalma toprakları kamulaştırılmış. Bir vatandaşımızın 150 dönüm arazisi EPDK tarafından kamulaştırılmış. Vatandaşlarımızın bundan haberi bile yok. Bu kamulaştırmalara karşı yargıya gittik. Bazı girişimler reddedildi. Bu mücadelemizdeki haklılığı gösteriyor. Halkımızın sağlığı ve geleceği bizim için çok önemli." dedi.

YAZIN 300 BİN NÜFUS OLUYORUZ

Başkan İbrahim Uyan, Marmara ereğlisi’nin aynı zamanda önemli bir turizm kenti olduğuna da dikkat çekerek, “Özellikle şunu vurgulamakta fayda görüyorum. İlçemiz  turizm kenti olması dolayısıyla özellikle yaz aylarındaki nüfusumuz 300 bin dolayında oluyor. İlçemiz aynı zamanda verimli topraklara da sahip olması nedeniyle yapılması istenen kömür santralleri burada yaşamı büyük ölçüde yok edecektir. 8 tane santral çalışması var. Biz bunların ikisine itiraz ettik. Ve yürütmeyi durdurma kararı aldırdık. Diğerlerine karşıda mücadele veriyoruz, vereceğiz. Yalnız bu sadece Marmaraereğlisi’nin sorunu değil. Büyükşehir’de ilgilenmeli. Saray’da ilgilenmeli, Çorlu’da ilgilenmeli. Çünkü bu santraller tüm bölgeyi etkileyecek durumda.”ifadelerini kullandı.

DOĞALGAZLI OLANLARA KARŞI DEĞİLİZ

Santrallerle ilgili açıklamalarını sürdüren Başkan Uyan şöyle konuştu: “Şurasının iyi anlaşılmasını istiyorum. Biz Kömürlü  santrallere karşıyız doğalgazlı çalışanlara değil. Ama burada kurulmak istenenler kömürlü termik santrallerdir. Önümüzdeki günlerde çok geniş kapsamlı toplantı yapmayı da düşünüyoruz. Önce ilimiz milletvekilleriyle bir araya gelerek konuyu masaya yatırmak istiyoruz. Bu toplantımıza siz basın mensuplarımızı da davet edeceğiz. Biz Marmaraereğlisi halkı olarak bölgemizde bu santralleri kesinlikle istemiyoruz. Hem doğamız yok olacak hem de insanlarımızın sağlığı bozulacak. Bu konuda basın mensuplarımızın da halkımızın sesi olmasını istiyoruz.”

Yemeğe katılan gazeteciler de bölgenin hassas bir durumda olduğunu ve bu konuda Başkan Uyan'ı desteklediklerini belirtti.

Haber/Seyit SÜREN-Abdulhamit ALBEZ