Nuran Yeşil, 13 yıllık görevini Akbay'a devretti

AK Parti Çerkezköy Kadın Kolları'nın 4'üncü Olağan Genel Kurulu, önceki gün Altınsaray Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi. Nuran Yeşil, 13 yıl önce devraldığı Kadın

GÜNDEM 11.01.2015 14:15:00 0
Nuran Yeşil, 13 yıllık görevini Akbay

KATILIM YOĞUN OLDU

Yaklaşık bir saat gecikmeli başlayan AK Parti Çerkezköy Kadın Kolları 4’üncü Olağan Kongresi’ne AK Partili Tekirdağ Milletvekilleri Özlem Yemişçi ve T. Ziyaeddin Akbulut, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öge, AK Parti Tekirdağ Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Koncagül, Çerkezköy Belediye Eski Başkanı Ali Ertem, AK Parti Çerkezköy İlçe Eski Başkanları Sait Yazı ve Alaettin Demirbağ, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hanifi Belindir, AK Partili Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri Akın Yılmaz ve Sevgi Aksoy, 13 yıl AK Parti Çerkezköy Kadın Kolları Başkanlığı yapan Nuran Yeşil, Çerkezköy Kadın Kolları Başkan Adayı Rüveyda Akbay ile çok sayıda partili katıldı.  

AK SİYASETE HOŞGELDİNİZ

Kongrede ilk olarak Divan Heyeti oluşturuldu. Divan Başkanlığı’na Çiğdem Koncagül, Divan Üyeliklerine ise Meltem Doğan, Ebru Demir, Eda Özcan ve Gizem Özaydın seçildi. Divanın oluşturulmasının ardından kısa bir konuşma yapan Koncagül, “Kadınlar olarak ülkemizin geleceği bizleri de yakından ilgilendiriyor. Ne mutlu ki milletine hizmetten başka düşüncesi olmayan Ak Parti çatısı altında çalışıyoruz. Partimize yeni katılan kadınlarımıza da ‘Ak Siyasete hoş geldiniz’ diyoruz” ifadelerini kullandı.  

KADIN KOLLARI BAŞKANLIĞI GÖREVİNİ YILLARCA ONURLA VE ŞEREFLE TAŞIDIM

Faaliyet Raporu’nun ibrasının ardından AK Parti Çerkezköy Kadın Kolları görevini 13 yıl boyunca yürüten Nuran Yeşil konuştu. Yeşil konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Dediler ki siyasetçiler süslü sözler dizerler. Bugün süssüz ve yürekten vedalaşma vaktidir. İştir kişinin aynası, lafa bakılmaz. Bu yönden zaten hepinizin malumu olan icraatlarımızı saymaya lüzum yok! Başarıdan başarıya koşan AK Parti’nin Çerkezköy gibi ekonomi lokomotifi sayılabilecek bir kentteki İlçe Kadın Kolları Başkanlığı görevini yıllarca onurla ve şerefle taşıdım. Siyaset hizmet etme sanatıdır. Bu sanatın sanatçısı olabilene ne mutlu.”  

MAKBUL OLAN ‘BİZ’ DİYEBİLMEKTİR

Siyaseti askerliğe benzeten Yeşil, “Uygun adım yürütülür, havaya sokarlar. Sonra kibir başlar. Uygun adım yürüyüşte bozukluklar meydana gelir. Sonra acı bir düdük sesi ve komutandan gelen emir! Yat! Sürün! İçimizde de bu düdüğe muhatap olanlar oldu. Ben her şeyin tadında bırakılması, en azından ara verilmesi taraftarıyım. Siyasette bu düdüğü halk çalar ve kibirlenen siyasetçi ilk seçimde sürünme eğitimini alır. Koltuğa yapışıp kalmak, gün gelir parlak siyasi kariyeri de matlaştırır, körleştirir. İnsana ‘Ben’ dedirtir. Halbuki makbul olan ‘Biz’ diyebilmektir. Biz bunu 13 yıl boyunca yaptık” dedi.

İNSANIN EN BÜYÜK DÜŞMANI KİBİRİDİR

Hizmette devamlılığın esas olduğuna dikkat çeken Yeşil, “Ruveyda kardeşimin bu konuda beni aratmayacağına inancım tamdır. Hep birlikte güzel işler yaptık. Bu bir ekip işidir. Kadın kollarında görev alan, gönüllü çalışan, bize inanıp oy veren herkese her gönüle teşekkürü borç bilirim” dedi ve helallik istedi. Siyaseti tamamen bırakmadığını kaydeden Nuran Yeşil, “Bu bir kan tazelemedir, yeni arkadaşların, genç arkadaşların önünü açmak görevimdir. Onların daha güzel işler yapacağına inanıyorum. İnsanın en büyük düşmanı kibridir. Kibrine yenik düşenler siyasette de tıpkı diğer iş ve sosyal hayatta olduğu gibi yenilmişlerdir. Ben artık aileme daha fazla vakit ayırmak istiyorum” diye konuştu. Nuran Yeşil konuşmasının ardından AK Parti Çerkezköy Kadın Kolları Başkan Adayı Rüveyda Akbay’ı yanına çağırarak, yıllar önce kendisine takılan rozeti, Akbay’a taktı ve yeni görevinde başarılar diledi.

 

 

AK PARTİ BİR DAVANIN ADIDIR

Kongrede sonraki konuşmayı ise AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öge yaptı. Abdullah Öge, “2002’den beri Türkiye’nin umudu olan ve milletler arası camiada Türkiye’nin layık olduğu yeri almasını sağlayan AK Parti’nin Çerkezköy Kadın Kolları kongresinde bir araya geldik. Zulme rıza göstermeyen mazlumun yanında olan AK Parti bir davanın adıdır. Uluslar arası saygınlığını yitirmiş, İMF kapılarından geri çevrilen bir zihniyeti red ederek kurulan AK Parti, güçlü bir siyasi duruşun adıdır. Hedefimiz siyasete kadının elinin daha fazla değmesidir. Kadını yok sayan toplum, adını sok sayan toplumdur.  Siyasetimizin kalitesi kadınlarla başka bir mecraya akacaktır” dedi.

KADIN KOLLARIMIZA BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR

Öge, “Sosyal hayatta vazgeçilmez varlıklarımıza, annelerimize ve hanelerimize ulaşan ve AK parti bayrağının zirveye taşınmasında en büyük paya sahip olan Kadın Kollarımıza teşekkür ediyorum. Zaman yeniden zirveye ulaşma ve kenetlenme zamanıdır. Kadın Kollarımızın nasıl cansiperane çalıştığına bizler şahidiz. Önümüzdeki seçimde inandığımız değerlerin yücelmesinde kadın kollarımıza büyük iş düşüyor. Geçmişte olduğu gibi bugün de ellerinden geleni yapacaklarına inancımız tamdır. Ümitvar olun, Çünkü istikbal sizsiniz. Siz AK Partilisiniz” ifadelerini kullandı.  

TEŞKİLAT SENİ ASLA BIRAKMAYACAK

AK Partili Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi ise “Partimiz kurulduğundan beri teşkilatları ile çalışan herkese teşekkür ederim. Biz kadınlar duygusalız. Bugün de yoğun duygular yaşıyoruz. Nuran Yeşil görevi boyunca büyük çalışmalar yaptı. Emeklerine sağlık. Teşkilat seni asla bırakmayacak. Yeni başkana da destek vereceğinden şüphemiz yok. Gönlüne sağlık” diye konuştu.

MESELE KADIN OLDUĞUNDA POZİTİF AYRIMCILIK YAPIYORUZ

AK Parti’nin 12 yıldır başarılı hizmetlere imza attığına dikkat çeken Yemişçi, “Bunların yanı sıra aile ve kadın hakları konusunda da çok güzel çalışmalarımız oldu. Yalnız ilgili bakanlık değil, tüm bakanlıklarımızda kadınlarla ilgili bir mesele olduğunda pozitif ayrımcılık yapılıyor. Ne dedik? Yeni Türkiye Yeni Güç Hedef 2023. Bu yıl da yapacağımız çalışmalarla 2015 seçimlerinde başarılı sonuçlar alacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

KADINLARIMIZ İÇİN BÜYÜK BİR ADIM DAHA ATILDI

Kongrenin şölen havasında geçtiğini söyleyen AK Partili Tekirdağ Miletvekili T. Ziyaeddin Akbulut ise “AK Parti kongrelerinde kavgalar olmuyor. Bizde kardeşlik hakim. Çünkü biz Türkiye’nin en büyük partisiyiz. Nuran Yeşil çok güzel faaliyetlere imza attı. Kendisi için ne kadar konuşsak azdır. Kendisini tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı. AK Parti’nin çok farklı siyaset yaptığını söyleyen Akbulut, “Kadınlarımızla ilgili en son çıkan kanunla büyük bir adım daha atıldı. Çocuk yardımı, çeyiz yardımı, anneler için part-time çalışma hakkı, belediyelerde kreş açma zorunluluğu gibi haklar şimdiden kadınlarımız için hayırlı olsun” dedi.

İŞTE YENİ YÖNETİM

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Tek liste ile gidilen seçimlerde Rüveyda Akbay başkanlığında oluşan AK Parti Çerkezköy Kadın Kolları Başkanlığı yönetiminde “Fatma Özyıldırım, Sultan Çiftçi, Gizem Özaydın, Nurten Şahin, Berna Eşsiz, Saime Demirbağ, Leyla Nasipoğlu, Güngör Savran, Meral Sarıgül, Nuray Nuralan, Kübra Çetinkaya, Elif Gövdere, Tuba Aydın, Serap Öztürk, Eryale Çetin, Habdan Yıldız, Fatma Kaplan, Hatice Özçelik, Gülşen Uygun, Canan Aykan, Hatice Aksoy, Gülden Kahraman, Emine Al, Hamide Baygül, Neriman Demirkıran, Nedime Kuy, Ayşe Akın, Songül Erdoğan ve Ümran Vural.” isimleri yer aldı.

Haber / Ahmet KARDEŞ