Meral Kapaklı'daki ilgiye teşekkür etti

MHP İl Başkan Adayı Yunus Meral, dün yaptığı Kapaklı ziyaretinde partililerle bir araya gelerek, hedeflerini anlattı. Meral, gördüğü ilgi üzerine, "Bana bu manzarayı yaşattığınız için te

GÜNDEM 9.01.2015 16:16:00 0
Meral Kapaklı

Çerkezköy’e bir dizi ziyaret gerçekleştiren MHP Tekirdağ İl Başkan Adayı Yunus Meral partililer ile birlikte Kapaklı İlçe Teşkilatını da ziyaret etti. MHP’nin yarın Tekirdağ’da yapılacak kongresi öncesinde Yunus Meral, ilçelerdeki partililerle bir araya geldi.

ÇOK MUTLU OLDUM

Önceki akşam saat 20.30’da Kapaklı'yı ziyaret eden İl Başkan Adayı Yunus Meral’i MHP İlçe Başkanı Yusuf Çetin ve partililer kapıda karşıladı. Programda partililere seslenen Meral, “Bana bu manzarayı yaşattığınız için teşekkür ediyorum. Bizim istediğimiz manzara da parti olarak budur. Şu manzara olsaydı gerçekten bu duruma düşmezdik. Ülkücülerin hizmetkarlığına soyunmak milletin hizmetkarlığına şerefine ulaşmak kadar önemli bir görevdir. Onun için hepinize teşekkür ediyorum. Bir ilçe başkanını ziyaret için aradığım da delegelerin ve yönetimdekilerin partiye gelmediğini duydum. Bunu da sizin takdirinize bırakıyorum. Kapaklı’daki manzarayı görünce insan çok mutlu oluyor.” dedi.

ASLA AYRIMCILIK YAPMADIK

İldeki seçimlerin önemli olmadığını, ilden sonraki çalışmaların önemli olduğunu kaydeden Meral, “Bugüne kadar bir teşkilatın eksikliklerini tamamlayıp kurultay dediğimiz düğünümüze bu manzarayı hazırlayan İlçe Başkanımız Yusuf Çetin’e teşekkür ediyorum. Ülkemizin sıkıntılarını yüreğinde hissederek 25 yıl başkanlıktan sonra hizmetkarlık makamını gördüğüm bu makama tekrar aday oldum. Ülkemizin ve milletimizin bölünmesi nedeniyle bu göreve talip oldum. Öyle bölünme yolunda gidiyoruz ki 37 isim sayıyoruz. Ülkemizde 200 ırk vardı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise  bunları söylerken bize ırkçı demeyi de unutmuyor. İçimiz de Boşnak, Kürt, Laz, Çerkez vatandaşlarımız var. Ben bu kavganın içine girdiğimde Kürt ülküdaşlarım yanımda vardı. Sınırlarımız içinde yaşayan bütün saydıklarımız en az benim kadar insandır ve bu haklara sahiptir. Onuru neyse aynı oranda o ölçülere sahiptir. Ayrımcılık yapmaya Allah müsaade etmez. Benim bayrağıma, toprağıma, milletime ihanet edenin adı beni hiç ilgilendirmiyor öz ve öz düşmanımdır. Irkçılığı yapanlar milletin başına geçip ülkeyi bölüyorlar. Al bayrağa baktığımda Çanakkale’deki dedemin kanını görüyorum” diye konuştu.

 

 

OK MEYDANI’NDA KİMLİK KONTROLÜ YAPILIYOR

Ülke gündeminde yaşanan gelişmeler değinen Meral “Bugün Diyarbakır’ın ortasında keleş silahlarla çatır çatır ateş ediyorlar. Hendekler kazılmış medya ise bu durumu izliyor. Türk Silahlı Kuvvetlerinin gücünü biliyorum. Çünkü Türk Silahlı Kuvvetleri benim onurumdur. Onun zayıf olduğunu bildiğim an uyuyamam. Bu milleti aptal, koyun diye gördükleri için yapıyorlar. Okmeydanı’nda kimlik kontrolü yapılıyor. Biz ise siyaset içersinde bu milletin sevdalıları koltuğu kim kaptı diye kavgasını yapıyoruz. Irak’ta kilerin altında koltuk mu kaldı. Saddam Hüseyin’in tuvaletleri bile altındı. Çocuklarını altın tuvaletlere layık gördü, halkının ise evinde ilacı yoktu. Bu adaletsizliğin Saddam Hüseyin’i ne duruma getirdiğini görüyor musunuz?” açıklamalarında bulundu.

Amerika’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Osmanlı’yı kuracaksın dediklerinde Erdoğan’ın başının döndüğünü söyleyen Meral “Cezaevinde yatarken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile iki saat konuştum. Kendisinin tarih ile ilgili bilgisi yoktur. Kasımpaşalı havalarını da hiç görmedim. Sadece vay memleketin haline diyorum” dedi. Üç gün içinde aday çıktığını kaydeden Meral “Yunus Meral kendisini yıpratıyor diyebilirsiniz. Ben 25 yıl başkanlıktan sonra 2011 yılında milletvekilliği görevi verilmesine rağmen reddettim” açıklamasında bulundu.

GEREKEN DERSİ VERDİM

Vatanın elden gittiğini savunan Meral, “Askeriyedeki bayrağın indirildiği bir gün ben nasıl rahat uyurum. Suç itilafları aday olmaya itti. Görev sürem içinde bir üyeyi sildiysem kimliğimi silmez isem namert olayım.  Tekirdağ’da senin evini Lüleburgaz’da kurşunlamışlar Tekirdağ’a sığındın dediler. Defol git dediler. Ben onlara gereken dersi verdim.” dedi.

 

 

BUGÜN Kİ ERGENEKON BİZLERE OYNANDI

Suçsuz yere cezaevine girdiğini kaydeden Meral “Bir akşam hasta yatarken evimden beni alıp şubeye götürdüler. Örnektepe’de yolda giden bir adamı partiden ateş ederek vurduğumu belirterek balistik raporunu önüme koydular. Bu kişiyi ise rahmetli Ferhat Tüysüz vurmuştur. Karşı tarafta nöbet tutarken partiye gelen yedi kişilik grubun ellerinde bomba olduğunu görünce ateş etmiştir. Gültepede’ki caminin kurşunlanmasını da benden bildiler. Bana tezgah kurdular. Bugün ki Ergenekonu 1970-1978 yıllarında bizlere oynadılar. Ülkücüler camiyi kurşunluyor oyunu oynanmıştır. Ben Abdullah Öcalan’ın yargılandığı 125.maddeden yargılandım. Türk milliyetçisinin bölücülük ile yargılandığını düşünür müsünüz? Bu iftiralar yarın bizim çocuklarımıza da oynanacak, diye sizlere anlatıyorum. Bugünü iyi okumadıkça yarınları hazırlayamayız. O günü iyi okumalıyız ki çocuklarımıza sahip çıkalım” diye konuştu.

NASIL BİR SİYASET UYGULAMIŞTIR

“İstanbul, Ankara ve Tekirdağ’da ki belediyeleri alamıyorsak bir yere varacağımız da yoktur” diyen Meral şöyle dedi:“ Bu seçimlerde İl Başkanı gelip hangi konulara temas etmiştir. Bu davanın şerefli mensupları olarak sizlere nasıl bir siyaset uygulamıştır. Ben telefon ile ulaştığımda arkadaşlarımız mikrofon ile konuşmadığını bile söylediler. Ben görev yaptığım süre zarfında sabaha kadar nefesimi bitiriyordum.”

10 KİŞİ İLE KAPAKLI’YI DARMADAĞIN EDERİZ

Konuşmasının sonlarında Kapaklı üzerinde duran Meral “Biz burada neden belediyeyi alamadık. Burada Belediye’de niçin arkadaşlarımız olmadı. Yatırım neden yapamadık? Sevdamızı insanlarımıza anlatamıyoruz. Çalmadık, çırpmadık her şeyimizi verdik. İktidar hakkımız yok mudur? İki gün içinde iyi ki aday olmuşum. Çünkü her şeyi gördüm. Görmek de bana yetiyor. Benim için önemli olan adam gibi girer adam gibi çıkarım. İki oy bana yeter. Biz yeteri kadar kendimizi anlatamıyoruz. Eksiklerimiz var. İnanmış on kişi ile sırt sırta verip Kapaklı’yı darmadağın ederiz. Bir daha ki seçimlerde beni çağırın ilçede sokaklar temizlenecekse en büyük süpürgeyi küreği almaz isem namerdim. Akşama kadar sokaklarda çalışacağım yeter ki şu belediye bizim olsun. Bizim insanımız gülsün. İnsanlarımıza moral olalım. Ayağa kalkalım ses yapıp masalara vuralım. Kol kola düğün yaptığımızda bu millet bizi sever. Gerçek sevgi karşılık beklemez. Onlar bizi sevmese bile bizlerin bu milleti sevmesi lazım. 80 yıldır bu milletin genleri ile oynadılar. Osman Durmuş yaptığı açıklamada genlerimizi araştırıyorlar dediler. Medya onu topa tuttu. Sonra Osman Durmuş haklı çıktı. Bizim genlerimizi tespit ediyorlar.” ifadelerini kullandı.

 

 

YÜZDE BİR OY ALANIN ALNINDAN ÖPERİM

MHP İl Başkan Adayı Yunus Meral şöyle devam etti: “Bu vatan toprakları sağlam değilse bayrak yerinde sağlam durmaz ise, milletimiz bu tehlikeler ile yüz yüze ise benim babamın bile hatrı yoktur. Bu davada hareketi arkadan vurmayan herkes şerefli ülküdaşımdır.  Birisi ben bu kadar oy aldım diyor. İlçe Başkanı düzgün çalışmasını yapıp yüzde bir oy alsa bile şerefle alnından öperim. Birisi yatarak da yüzde 50 oy alıyor ise o oy bana lazım değildir. O oyu biz getirmedik. O oyun nasıl geldiği belli değildir. Benim ülkemde hangi defter kalem alamayan çocuk varsa o lastikleri parçalıyorsam ülkücü değil hayvan bile olamam.”

OĞLUMA OY VERİRSEM NAMERDİM

Bir partiliden gelen “Siz il başkanı olduğunuz zaman belediye başkan adayı seçiminde standardınız ne olacak. Milliyetçi olduğunuz için mi, parası olduğu için mi yoksa arkasında aşireti olduğu için mi aday çıkaracaksınız. Bunlara siz ne gibi müdahale edeceksiniz?” sorusunu cevaplayan Meral, “Benim oğlum da, düşmanımın oğlu da belediye başkanı olduğunu düşünün. Oğlum bu işten anlamayan birisi, düşmanımın oğlu da bu işin mühendisi mimarı en iyi bilenidir. Bu durumda kendi oğluma oy verir isem namerdim, şerefsizim! Bunu defalarca söyledim. Bu yaşadığımız sıkıntılardan dolayı önümüze birçok şey geliyor” cevabını verdi.

Haber / Gökhan Yılmaz