Partilerine değil performanslarına bakıldı

Dün gazetemizde yayımladığımız Çerkezköy Belediyesi'nde taşeron adına çalışırken işten çıkarılan işçilerin şikayetlerine ilişkin habere Belediye Başkanı Vahap Akay'dan

GÜNDEM 8.01.2015 17:36:00 0
Partilerine değil performanslarına bakıldı

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, son günlerde gündemde olan taşeron işçilerin işten çıkarılması hakkında açıklamalarda bulundu. 2014 yılında Çerkezköy Belediyesi’nde sözleşmeli taşeron işçi olarak çalışan işçilerin yaklaşık yüzde 90’ının sözleşmesinin yenilendiğine dikkat çeken Başkan Akay, “Bu işçilerin hepsi bana mı oy verdi? Dolayısıyla kimse benim particilik yaptığımı iddia edemez” dedi.

HEPSİ SÖZLEŞME SÜRELERİNİ BİLİYORDU

2013 yılı sonunda yapılan ihale ile 2014 yılında Çerkezköy Belediyesi’nin tüm birimlerinde çalıştırılmak üzere 169 taşeron işçi ile 1 yıllık sözleşme yapıldığının altını çizen Belediye Başkanı Vahap Akay, “169 sözleşmeli taşeron işçinin hepsi de sözleşmelerinin 31 Aralık 2014 günü sona ereceğini biliyordu” açıklamalarında bulundu.

BAZI BİRİMLER BÜYÜKŞEHİRE DEVREDİLDİ

Büyükşehir Yasası kapsamında Tekirdağ’ın Büyükşehir olduğunu anımsatan Başkan Vahap Akay, “Akabinde Çerkezköy Belediyesi bünyesindeki Şehirler Arası Otobüs Terminali, Otoparklar, Çöp Döküm Sahası, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ile Su Tahsilat Birimini Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne devrettik. Önümüzdeki ay da Mezbahane ve Mezarlıklar Müdürlüğü’nü Büyükşehir’e devredeceğiz” diye konuştu.

 

 

TAŞERON SAYISINI 140’A DÜŞÜRDÜK

Çerkezköy Belediyesi’nde 2014 yılında toplam 169 taşeron işçi çalıştırıldığını anımsatan Başkan Vahap Akay, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen birimleri göz önünde bulundurarak, 2015 yılı için yapılan sözleşmeli taşeron işçi sayısını 140’ta tuttuk. Dolayısıyla 29 sözleşmeli taşeron işçinin sözleşmesi bu nedenle yenilenmedi. Mecbur kaldık. Bunun dışında 15’e yakın da bizim sözleşmesini yenilemediğimiz taşeron işçi oldu. Bu kişiler de performansları göz önünde bulundurularak işten çıkarıldı” dedi.

KİMSE PARTİCİLİK YAPTIĞIMI İDDİA EDEMEZ

Seçim döneminde söylediği tüm sözlerin arkasında olduğunu kaydeden Başkan Vahap Akay, “Baktığınız zaman 2014 yılında Çerkezköy Belediyesi’nde sözleşmeli taşeron işçi olarak çalışan işçilerin yüzde 90’ının sözleşmesi yenilendi. Bu işçilerin hepsi bana mı oy verdi? Dolayısıyla kimse benim particilik yaptığımı iddia edemez. Bu 15’e yakın kişinin sözleşmelerinin neden yenilenmediğinin gerekçeleri var. Fakat ben bunları kamuoyu ile paylaşmanın doğru olduğunu düşünmüyorum. İstiyorlarsa gelsinler tek tek neden işten çıkarıldıklarını söyleyeyim” ifadelerini kullandı.

Haber / Ahmet KARDEŞ